לגבי עדשות מגע ומשקפיים
-
המספרים שלי גבוהים, פלוס 5.25 ופלוס 7, ללא צילינדר
אני מתלבט אם לקנות מראש משקף ספייר בארץ (בשבילי זה יקר, סביבות ה1000 שקל).
או לחסוך את ההוצאה הכבדה הזאת.
במידה ואלך על האופציה החסכונית ואאבד את המשקפיים במזרח - יהיה לי איפה להשיג חלופיות גם במספרים האלו?
אגב מה לגבי עדשות מגע? יש במזרח איפה לקנות?
-
מחד, לא נראה לי שתהיה בעיה לעשות משקפיים בערים הגדולות ב''מזרח'' גם למספרים אלה. המזרח לא פרימיטי.
מאידך, דווקא בגלל המספרים האלה, מה תעשה אם לא תהייה בעיר או באזור נידח יחסית או הטרק כלשהו.
לכן, אל תצא בלי ספייר כלשהו !!!
-
מנסיוננו לא כדאי לקחת סיכון. לבן שלי נשברו המשקפיים בפיליפינים ולא הצלחנו לעשות זוג חילופי למרות שהעדשות הן בסביבות 1.5.
-
ברוב הערים הגדולות(בנגקוק, דלהי, מומבאי) ניתן לרכוש משקפיים בהתאמה אישית במחיר די זול. לדעתי שווה לצאת מהארץ עם זוג אחד ולרכוש את הזוג השני במזרח במחירים זולים בהרבה.
אני יכול להעיד אישית: אני מרכיב משקפי קריאה (מספרים נמוכים יותר אבל עם צילינדר). בארץ זוג משקפים עלה סביב 350-400 ש”ח. לפני שנתיים רכשתי בדלהי בהודו זוג משקפים בהתאמה אישית. המחיר היה 80 ש”ח בלבד והאיכות היא אותה איכות.
-
מדובר על משקפי ראיה עם מספרים יחסית גבוהים. כאלה שהאדם לא רואה בלעדיהם.
אני צודק, מטייל ?
לא הייתי יוצא בלי ספייר.
אם תרצה, תעשה עוד זוג או שניים במזרח.
-
בערים הגדולות בהודו יש אחלה אופטיקאים.בבנקוק עשיתי משקפיים לפני המון שנים והם בסדר.בבנקוק סמוך לקווסן יש מספר חנויות והם בסדר.אבל כמו שכתבו כאן תלוי במספר העדשות.
-
יש אחלה אופטיקאים בערים הגדולות ואתה יכול להזמין את העדשות הכי יקרות בעולם בחצי מחיר לעומת הארץ.
אבל! מספרים כמו שלך זו הזמנה מיוחדת. אלו לא משקפי קריאה שאתה יכול לקנות על המקום. זה יכול לקחת כמה ימים ואף מעבר.
בסין לדוגמא עשינו משקפי מולטיפוקל עם עדשות זייץ והעדשות הגיעו מהמפעל בגרמניה. יותר איכותי מזה אין. אבל לקח שבועיים...
כך שגם אם תרצה לעשות משקפיים ספייר ישר איך שאתה מגיע לחו”ל, כך בחשבון שלא בטוח שיהיה לך את הזמן או שתרצה להשקיע את הזמן בזה.