מוכרח לשתף את הנסיון שחוויתי עם פינגווין על מנת לעזור לבאים בתור להחליט.
-
תגובה: [PLEASE חוות דעת: למי יש נסיון עם חברת פינגווין ?](/topic/139249/please-חוות-דעת-למי-יש-נסיון-עם-חברת-פינגווין)
בסוף אוקטובר החלטנו אני וחברי לסגור חופשת סנובורד במאירהופן אוסטריה.
לאחר חיפושים באינטרנט והיות ואנחנו חברי הייטקזון, הוחלט לללכת עם חבילה של חברת פינגווין. הממה, מה שלא ידענו, שמכאן עד שלב הטיסה נחווה מספר אי נעימויות בלתי פוסק.
תחילה, בעת ביצוע ההזמנה, נכנסנו לאתר, בחרנו את העיירה המלון והתאריכים ולאחר מכן מילאנו את פרטי החופשה. קיבלנו סיכום הזמנה והמשכנו לתשלום.
כבר כאן נתקלנו בקושי הראשון – המחיר “קפץ בפתאומיות” ב50 יורו בערך.
למזלי צילמתי את המסך להראות לחברי את הסכום בטרם הלחיצה
שיחה עם מוקד השירות של פינגווין העלה את ההשערה כי “ככל הנראה המחירים התעדכנו באתר ברגע ביצוע ההזמנה וכי המחירים אינם סופיים עד לרגע התשלום”
לבסוף לאחר התעקשות הנציגה “הצליחה לסדר” את המחיר עבורנו. אבל לא לפני שבדקה את פרטי ההזמנה והצרכים שלנו.
בפועל – שנינו רצינו את אותם הדברים – חבילת סנובורד מלאה הכוללת סקי פס מורחב, ציוד סנובורד מלא כולל הבורד והנעליים ולינה על בסיס חצי פנסיון.
הממה הבחירה שלנו לא התאימה לצרכינו היות ואחד מאיתנו היה צריך גם קסדה והומלץ לנו לקחת את החבילה המורחבת הכוללת לוקר. וכך נעשה. בהנחיית הנציגה שיננו את סוג החבילה בהתאם לצרכים, בוצע תיקון מחיר וביצענו תשלום לפי המחיר ביורו.
יום למחרת הגיעה הקבלה – הממה, הפתעה נוספת, החיוב בוצע בשקלים לפי ההמרה שנראתה לנכון לחשב הכספים שאמון על החיוב. שוב, שיחת טלפון להבהרה בה הוסבר כי ככל שלא מתבקש מהלקוחות מבוצעת המרה לשקלים והחיוב מתבצע שקלית היות ואנו בארץ ישראל (אם אנו בארץ ישראל- מדוע מראש כל האתר מתומחר ביורו וכך גם החבילות גלישה????) שוב, הסכימו לבטל ולחייב ביורו אבל המליצו שלא היות ולא נראה את הזיכוי בחשבון עד לחודש הבא.
כמובן שמיד ניתנה הוראה לזכות ולחייב ביורו לפי ההסכם המקורי
האם כאן סיימנו את הסאגה? ממש לא.
לקראת הטיסה בקריאת הוואצ’ר התגלה כי החבילה כללה רק ציוד מלא אחד והשכרת סנובורד בלבד ללא נעליים על אף שבשיחה עם הנציגה מלכתחילה הובהרו הצרכיים במדויק אך היא זו שהניעה מלקחת את החבילה הבסיסית והיא זו שהנחתה כיצד לבצע את ההזמנה
שוב, עצבני לגמרי קיימתי שיחת טלפון אל הנציגה וזו, מצידה, מלאת תירוצים ללא הצעת פתרון מעשי מלבד אחד – יהיה עליי לשלם את מחיר ההשכרה של הנעליים באתר עצמו ומדוע? א. כי למרות שהיא זו שהנחתה מי שלחץ על הכפתורים ומילא את ההזמנה (בהנחייתה) הוא אנוכי. הרי אני אחראי על כל ביצוע ההזמנה ולא המקצוענית שמנחה אותי בפרטים. יתרה מכך נאמר שמי שיכול ל”האזין לשיחות הטלפון” הוא המנכל והסנכל והפלא ופלא – שניהם בחופשה במהלך כל השבוע הקרוב עד ליציאתנו לחופשה ולכן לא יהיה מי שיוכל לבדוק זאת – גם כן מהלך חכם ונוח במהלך שיא תקופת היציאה לחופשות.
לסיכום: פינגווין – בושה וחרפה אחת גדולה.
אתם מוזמנים להפיק את הלקחים כלקוחות פוטנציאליים ולחסוך לעצמכם כאב ראש יקר.
אנחנו לא נזמין יותר מהם וכך גם כל חברינו במשרד
-
לא נעים אבל גם לא ממש נורא,
למעט המחיר ש’קפץ’ פתאום (טכניקה ידועה של כל אתר הזמנות כמעט) נראה שלא באמת תיחמנו אותכם, לא הפסדתם כסף והכל מסתכם בשלוש שיחות טלפון עם נציגה לא מאוד מקצועית. -
שימי לב שתמיד את נכנסת לאתר של פינגוין כתוב מחיר ולפניו המילה החל מ… כלומר לפי הבנתי זה לא המחיר הסופי.אני שעושה הזמנה מבקשת להגיד לי את המחיר של כל החבילה בפרט לגבי ציוד,הדרכות,סקי פס ואפילו לוקר.כך אני מקבלת את התמונה המלאה ויכולה לבחור אם מתאים לי או לא.
-
סליחה שכתבתי שימי לב במקום שים לב
-
בסוף השנה שעברה הזמנתי דרך פינגווין חופשת סקי באוסטריה לחמישה אנשים. בגלל המלחמה הם ביטלו במפתיע את החופשה וברוב חוצפתם גבו ממני 75 יורו עקב הביטול, למרות שהם יזמו אותו. מתברר שבאותיות הקטנות הם ציינו "קנס" זה. לאחר שקראתי ברשת על תביעה יצוגית נגד ספק אחר בגין גבייה מעין זו, פניתי אליהם. הם עשו לי טובה והחזירו רק את מחצית הסכום. לאחרונה הציפו אותי שוב בהצעות על חופשות סקי. בתשובתי הזכרתי את המקרה וכתבתי שמעולם לא אזמין דרכם חופשה. ומה הם ענו, - שהוסברה לי מהות הגבייה...