ההרים הלבנים המלצות
-
שלום חברים, אני מתכנן טיול משפחתי (זוג פלוס 4 בני 9,16,19,22)של שבועיים בתחילת יולי לאיזור בוסטון וחשבתי על שבוע -שמונה ימים מתוכם בהרים הלבנים , אשמח להמלצות – האם להתמקם במקום אחד ולעשות טיול כוכב ? אם כן איפוא כמו כן אטרקציות מעניינות, -אנחנו לוקחים רכב גדול כמובן, תודה לעונים -
ראשית, מדובר בתקופה ארוכה. מעבר למה שמצריך הביקור (הרגיל) בהרים הלבנים. יחד עם זאת, מדובר בשטח לא גדול. ניתן ללון במקום אחד ולעשות טיולי יום בהרים הלבנים עצמם, וגם בורמונט ואפילו במסצ’וסטס (אני טיילתי טיולי יום ממסצ’וסטס (איזור Worcester) להרים הלבים, כך שניתן לעשות גם את הדרך ההפוכה.מבחינת האטרקציות המרכזיות בהרים הלבנים, נתחיל מכביש 112, שחוצה את היער הלאומי ההרים הלבנים. לאורכו יש עצירות ליד הנהר וליד מפלים (מפלי שאבאדי). יש מסלולי הליכה שניתן לעשות מנקודות העצירה וכו’. החניה בנקודות אלו עולה תשלום יומי של מספר דולארים. התשלום במזומן בתוך מעטפה. את הספח שמים על ה- dashboard. ממערב ליער הלאומי, על אותו כביש, נמצא אתר פרטי בשם lost river. לדעתי יתאים לכם. אני נהניתי מהביקור והייתי מבוגר אז מבנכם המבוגר.
איזור נוסף עם אטרקציות הוא צפוני יותר, Franconia Notch. גם שם יש אתר בשם The Flume, וניתו לעלות להר קנון. קצת דרומה משם מגיעים לכביש 302 המוביל ממערב למזרח. די בחלקו המערבי תוכלו לבקר במלון הר וושינגטון במקום שנקרא Bretton Woods. המלון עצמו שימש אתר הועידה הכלכלית העולמית בתום מלחמת העולם השניה, שקבעה את הסדר המונטרי העולמי עד לתקופת הנשיא ניקסון. בין היתר, הקימו אז את הבנק העולמי ואת קרן המטבע הבינלאומית, מוסדות הקיימים עד היום.
במלון יש תמונות מאותה ועידה. כמו כן, ואולי יותר יעניין אתכם, יש נוף מהמרפסת האחורית שלו של הר וושינגטון. לצד המלון יש כביש המוליך לתחנת רכבת שעולה להר וושינגטון. אפשרות אחרת לעליה לפסגת ההר היא על דרך פרטית (הנסיעה עליה בתשלום). כדי להגיע דרך זו, המשיכו עם כביש 302 עד למפגש עם כביש 16 במזרח, וקחו את הכביש משם צפונה. הכביש לעליה להר יהיה ממערב לכם. ממזרח לכם יש חנות מזכרות ומרכז מידע. ניתן יהיה לברר שם מה מזג האויר בפסגת ההר ואם יש טעם לעלות.
-
שבע שמונה ימים זה הרבה יותר מדי להרים הלבנים אלא אם כן אתה מתכנן הרבה טיולי הליכה.
גם בזמן השלכת היינו שם 4 ימים ומיצינו. בהחלט אפשר ואף רצוי להתמקם במקום אחד ולעשות
טיולי כוכב.
תוכל לקבל רעיונות מהקישור הבא רק שתזכור שזה היה בזמן השלכת.
-
תודה רבה, כמה זמן לדעתך כדאי לבלות באזור ההרים הלבנים? -
הי עודד ראיתי נראה יפה מאוד אנחנו נהיה שם ביולי עם נופים אחרים לגמרי -
בחירה נפלאה!!! מורידה את הכובע בפניכם על הרצון להתקמם הרבה ימים באיזור אחד, שבעיני הוא אחד היפים במזרח ארה”ב, ולהקדיש את הזמן לטיולי הליכה בטבע הקסום במקום לראות המון אספלט כאשר נוסעים כל יום כמה מאות קילומטרים כדי לעבור מהיילייט להיילייט. למי שאוהב טיולים בטבע ההרים הלבנים הם חלום. יש שם עשרות מפלים ועשרות מסלולים.
תוך כדי הביקורים אצל הבן והכלה שלמדו שנתיים בבוסטון היינו פעמיים בהרים הלבנים, כל פעם יומיים בלבד. פעם שהינו בעיירה Jackson בצד המזרחי ובפעם האחרת בצד המערבי, בסמיכות לעיירה Lincoln. בכל פעם נשארנו עם טעם של עוד והרבה.
על פי הניתוח שלי את מפת מסלולי הטיול, יש יותר מסלולים בצד המזרחי. בNorth Conway שנמצאת בצד המזרחי, יש גם המון אאוטלטים ומסעדות והשהיה שם יכולה לאפשר שילוב בין טיולים רגליים וקניות כאשר מזג האוויר לא מאפשר לטייל או בערב אחרי חזרה מטיול. אם הייתי מחלקת לינה בין שני האיזורים הייתי מקדישה יותר ימים לצד המזרחי. בצד המערבי זכור לי שיצאנו למסלול מקסים שמוצאו בBasin. טיילנו במסלול Rocky Glen. מאוחר יותר באותו יום טיילנו גם במסלול הממוסחר Flume Gorge שמככב כאן בפורום, בעיקר בגלל הנגישות הרבה שלו והמסלול הקצר והקל והנגישות שהגשרונים מביאים לזרימה שוצפת. באופן אישי אני מעדיפה את המסלולים בטבע, הפחות ממוסחרים.
בצד המזרחי יש גם את הר וושינגטון שכדאי לעלות אליו ביום הכי בהיר שאי אפשר לתכנן אותו מראש.
נקודה לתשומת לב – כתבתם תחילת יולי. 4 ביולי יום העצמאות האמריקאי. צפוף ויקר. אם הטיול שלכם נופל על הזמן הזה תיערכו עם לינה ורכב הכי הרבה זמן מראש שאפשרי מבחינתכם.
תיהנו!
דבורה