התלבטות לגבי צפון מזרח
-
תחילת יוני. ההרכב סבא וסבתא, זוג הורים וילדים בגיל 11 ו-14. מעגלי ממונטריאול. מגיעים קודם אז כבר אחרי הג’ט לג
אין לנו או לילדים בעיה עם נסיעות ארוכותיש לרשותינו 6 לילות (אולי אפשר יהיה להוסיף לילה)
ההתלבטות –
אפשרות אחת – נסיעה צפונה (בלי לעצור בקוויבק וסביבתה, שם כבר היינו). מניחה שאין לנו זמן לעשות את כל הסיבוב של חצי האי גספה, ולכן חושבים לנסוע לשיט לוויתנים בטדוסק ולהוסיף לזה את פארק ביק (מבינה שיש שם כלבי ים) ופארק סגנאי, ועוד ככל שיותיר לנו הזמן
אפשרות שניה – פארק אכדיה וחופי מיין.קראתי את כל הפוסטים והבלוגים על שני האיזורים ועדין נשארתי עם ההתלבטות שלי – מה עדיף, ביחוד עם הילדים ?
-
מבין את ההתלבטות, והיא איננה קלה. אין כל בטחון שתראו כלבי ים בפארק ביק. אני ראיתי שם רק כלב ים אחד ולא ממש מקרוב. לדעתי הפארקים היפים יותר של גאספה הם דוקא הרחוקים יותר, אבל מסכים שבשבוע לטיול מעגלי לא ניתן להגיע לכל חצי האי. יתכן ובמאמץ מסוים תוכלו להגיע גם לפארק גאספזי, אבל זהו. לא יותר. את נהר סאגניי אינני מכיר. לא היה לי זמן אז לבקר בו.
לגבי פארק אכדיה, מדובר בפארק יפה. לא ראיתי שם כלבי ים, אבל יש שם ציפורים. בעיקר שחפים. הנוף של Frenchman Bay יפה ושווה ביקור. מצד שני, לא בטוח שיש שם משהו שיענין ילדים קטנים יותר מאשר באיזור סאגניי ופארק ביק.
בשני המקרים מזג האויר ממלא תפקיד חשוב. ביקרתי באכדיה במזג אויר מעונן וגשום ובמזג אויר נאה. ההבדלים היו גדולים. גם בביק ביקרתי במזג אויר מעונן ומעט גשום (וגם קצת קר). אני מניח שבמזג אויר בהיר, החויה טובה הרבה יותר.
מצרף קישורים לאלבומי תמונות ממקומות אלו. לא יודע אם יעזור, אבל לא יזיק.
תמונות נוספות מפארק אכדיה והסביבה
תמונות מ- Schoodic Point (שייכת לפארק אכדיה, אך לא בחלקו המרכזי)
תמונות מהדרך מהעיר קוויבק לכוון פארק ביק
-
היי ריקי,
גם אנחנו לא ראינו כלבי ים בביק. גם אצלנו מזג האוויר היה סגרירי למדיי, ואנחנו היינו בתחילת יולי.
שאר הפארקים בחצי האי ג’ספה – מדהימים, ומזג האוויר בהם האיר לנו פנים. זוכרת שבאחד מן ה-b&b, שבו התארחנו, פתחו את הבית לכבודנו. הטמפרטורה הייתה 6 מעלות, ונאמר לנו שהאורחים מגיעים רק ביולי ובאוגוסט.
לגבי פארק אכדיה הוא יפיפה, וכך גם חופי מיין. תשאלי את יסמין, שהייתה שם בסתיו האחרון, מה חשו התאומים שלה שם.
נילי
-
היי ריקי
אם אפשר להוסיף לילה ואפשרות של יומיים נסיעות ארוכות(יום ראשון ויום אחרון)
הייתי הולך על חצי האי גאספה ללא פארק נשיונל גאספזי.
גילוי נאות לא עשינו את ההקפה של הגאספה.
מוני
-
לפני שנה טיילנו לאורך החוף של חצי האי גאספה , ובסוף הגענו גם לפארק אקדיה , לדעתי אחרי חצי האי גאספה פארק אקדיה יפה אבל חסר את האטרקציות של גאספה .
שני השיאים של גאספה היו שייט לוויתנים בטאודסק , לא זול אבל היונקים העניים האלה השאירו אותנו עם פה פעור , בהמשך תיכננו את שמורת ביק , אבל הסתבכנו עם הזמנים אז ויתרנו , לאורך כל הדרך מרימוסקי עד גאספה ניצפו הרבה כלבי ים משתזפים על הסלעים , בהמשך אי הציפורים מול פארסה , גם שם ראינו כלבי ים לעשרות שלא לדבר על מושבות הציפורים שניתן להגיע למרחקים קצרים מהם .
לכן אני מצטרף להמלצה של מוני לתכנן מסלול שיקיף את גאספה .
-
אני גם מצטרף להמלצה ללכת על כל הפנינסולה… אם לא אזי אכן יש התלבטות בין רק עד טדוסק (שזאת תהיה נטיית הלב שלי) לבין אכדיה (שבעיני אשתי היה שיא הטיול… )
Bic עצמו לתחושתי אינו יעד בפני עצמו אלא בעיקר בדרך, ולעבור את הנהר במעבורת במיוחד בשבילו בלי להמשיך מזרחה נראה לי לא מוצדק… אם נשארים בלי גאספה אז יש פארקים אחרים באזור שלפני טדוסק שאפשר לבחון (ואנחנו ויתרנו בשל העובדה שהיו לנו מספיק פארקים בהמשך)… שניים שנראים מומלצים (וכנראה עדיפים על BIC), בשניהם כאמור לא היינו:
- Parc nationalde la Jacques‑Cartier - מופיע בספר של נטע דגני -משתלב עם סגנאי (ממה שראיתי יש שם ראפטינג מומלץ ושאר סוגי שייט עצמאי)
- Parc National des Hautes-Gorges-de-la-Rivière-Malbaie – מסלול הליכה (קשה) ממש מומלץ ויש גם שייט מאורגן על הנהר החוצה את הפארק – משתלב טוב עם נסיעה דרך Charlevoix (ולינה ב- La Malbaie)
ככה שאפשר: מונטריאול – Parc nationalde la Jacques‑Cartier - סגאני – טדוסק – חבל Charlevoix וחזרה למונטריאול (כמובן קוויבק סיטי נמצאת ממש על המסלול) – יש מצב שזה יהיה מסלול מוצלח מאד ורווי אטרקציות וטבע
-