סופ"ש ב Les Carroz
-
לפני חודשים בערך שאלתי פה על אתר קרוב לג'נבה, קיבלתי המלצה על פליין, שכמובן כבר לא היה מקום שם לכלום, התחלתי לחפש (גם) באזור ונפלתי על Les Carroz.
חזרנו אתמול משלושה ימי גלישה שם (ארגון עצמי).
טיסות: סוויס דרך ציריך לג'נבה, היתרון לא לאו-קוסט וזמנים נוחים, נחיתה ב 9:30 בבוקר בחמישי, חשבנו לגלוש חצי יום אבל החלטנו לא להילחץ, אז טיילנו ל Annecy + השלמות ציוד בדקטלון. חזרה ב 20:30 בראשון, מה שהשאיר לנו שלושה ימי גלישה מלאים.
מלון: דירה ל 6 על הכיכר של הכפר, מופעלת דרך סוכנות נדל"ן, לא הכי נוח (שעות פעילות, 200 מטר מהדירה...) אבל אין תלונות, מטבח מצוייד ושני חדרי שינה כך שמומלץ, בבוקינג כתוב שיש מגבות, בפועל לא היו, קצת וויכוחים ונתנו.
הכפר: כפר/עיירה נחמדה, לא שיכונים, כמה מסעדות, חנויות ציוד וכו', מאפיית בגטים טריים לבוקר, אין כמעט חניות, צריך לחנות במגרשים בצידי המקום – לא נורא, 500 מטר, יש שאטל נוח לגונדולה כך שלא באמת צריכים רכב. אפרה סקי אין ממש אבל הרבה (גם אנחנו) יושבים בכיף במסעדות עם בירה / יין.
סקי: מחובר כמובן ל Grand Massif כך שלא חסרים מסלולים, שלג לא ירד הרבה בינואר חוץ מקצת כמה ימים לפני שהגענו, אבל היה שלג תותחים טוב יחסית, בבקרים היה מעולה, אחה"צ כבר פחות.
הדרכה: לקחנו מדריך לילדים לשעתיים ביום, היה מצויין ונחמד, אני הייתי על תקן מתורגמן ושאר הזמן גלשתי עם הילדים, כך שיחסית לא גלשתי הרבה ומעניין, אבל היה שווה הזמן איכות עם הצוציקים.
אמל"ח: (בכל זאת, יש עבר צבאי) אישתי עובדת בחברה שמייצרת מערכות תקשורת לאופנועים, יש להם מוצר חדש לסקי, מלבישים על הקסדה ואפשר לתקשר עם הטלפון ב BT כולל מוסיקה וכו', אבל מה שיותר מעניין, אפשר ליצור קבוצה ולדבר תוך כדי גלישה בין כולם, מאוד כיף, איפשר לי להדריך את הילדים מאחורה וכו'.
-
@alto אמר:
אמל"ח: (בכל זאת, יש עבר צבאי) אישתי עובדת בחברה שמייצרת מערכות תקשורת לאופנועים, יש להם מוצר חדש לסקי, מלבישים על הקסדה ואפשר לתקשר עם הטלפון ב BT כולל מוסיקה וכו', אבל מה שיותר מעניין, אפשר ליצור קבוצה ולדבר תוך כדי גלישה בין כולם, מאוד כיף, איפשר לי להדריך את הילדים מאחורה וכו'.
מאוד מעניין. תוכל לפרט קצת? מה שם המוצר? כמה עולה? איפה אפשר להשיג?
-
מדובר על המוצר הזה: https://www.cardosystems.com/support/packtalk-bold-support/
מיועד לאופנועים, נמצא כרגע בפיילוט לסקי.
-
@alto אמר:
מדובר על המוצר הזה: https://www.cardosystems.com/support/packtalk-bold-support/
מיועד לאופנועים, נמצא כרגע בפיילוט לסקי.
אחינו , סדר מחיר מיוחד לפורום. אם כבר אתה מעלה את זה. מה בכלל זה עולה ?
-
תודה רבה. המוצר נראה טוב, אבל הוא מאוד יקר, מעל 500 דולר.
נשמע לי די הגיוני שעם אוזניית בלוטות פשוטה ואפליקצייה נוחה וחכמה, אפשר לתת פתרון דומה.
מה דעתכם?
-
דעתי הצנועה היא, שכשגולשים, רצוי להתרכז בגלישה. לא לדבר עם אחרים ולא להקשיב למוזיקה.
לגבי מתן הוראות הדרכה לאחרים – להשאיר את זה למדריכים מוסמכים (גם הם לא נותנים בד”כ הוראות תוך כדי גלישה).
-
א. נכון, הגלישה נעשית הרבה יותר רועשת, הילדים לא יודעים לסתום את הפה הרבה פעמים.
ב. לא נכון (מה איכפת לי, אני סכיזופרן) מאוד נוח להגיד לצוציק שנימצא 50 מטר קדימה, תפנה פה ימינה וכו’ בלי לעצור את הגלישה, עוד יתרון שאני יכול ככה לתת לו להתרחק ולא להיות כל הזמן בטווח ראיה, ממש משפר את החוייה לשנינו.
מוסיקה אני לא אוהב בגלישה, אבל להדריך זה מעולה, היכולת להגיד ‘עכשיו תשען קדימה קצת’ או ‘זה הרגע להתחיל להישען על הרגל החיצונית’ ממש הביא לשיפור בגלישה של הילדים, זה לא הערות בדיאבד כמו הדרכה רגילה אלה בזמן אמת ובלי צעקות.
יש הרבה מקרים שזה מפריע לחוייה אבל גם הרבה שממש משפר אותה, היכולת להתלהב בזמן אמת מהנוף / המסלול / הביצוע…
לגבי מחיר, גם לי נראה יקר מידי וזה חלק מהמשוב שכתבתי לחברה.
פתרון עם BT לא יתן לך את היכולת לתקשר למאות מטרים אלא אם אתה מסתמך על קליטה סלולרית שיש לה עלויות ולא תמיד יש על ההר.
-
ה-BT מיועד לתקשורת בין הסמארטפון שיושב בכיס לבין האוזנייה, לא בין הגולשים.
התקשורת בין הגולשים אמורה להיעשות דרך האינטרנט. נכון שאין קליטה בכל מקום, אבל בד”כ יש.
האמת שאם ועידה מתמשכת בין הגולשים לא אפשרית, היה לי מספיק טוב האפשרות לערוך שיחות קוליות ולענות להן בוואטס אפ מבלי להוציא את הסמארטפון מהכיס, להוריד כפפה וכו. שימושי כאשר אחד מהקבוצה הולך לאיבוד וכו.
אולי דרך בוט כלשהו כמו ביקסבי / סירי / וכו?
-
טעות שלי , חשבתי שאתה מדבר על BT בין הגולשים.
יש אפליקציות כמו שאתה מדבר, אני מכיר את Voxer ו BTTalk.
עד כמה שזוכר הן לא ממש נוחות, בטח לא לגלישה כי צריך ללחוץ על מנת לדבר (PTT) אבל יכול להיות שיש יותר טובות.
אני לא איש מכירות שלהם (למרות שיש לי אינטרסים שם – אשתי) כך שאני לא בא לסנגר או למכור אותם, סתם לספר על חויית סקי לא שגרתית עם היתרונות והחסרונות שלה.