התייעצות לגבי כמה דברים בדרך מוושינגטון למפלי ניאגרה
-
שלום
אנו נוסעים לטיול בספטמבר 2020 (זוג +3 בנים 17,14,9)
מתחילים מוושינגטון יומים וחצי ואז מתחילים להתקדם לכיוון מפלי ניאגרה . יש לנו כ3 ימים בדרך (כי שם נפגשים עם אחותי שגרה בארהב)
אשמח לרעיונות מה ניתן לעשות בדרך
חשבתי על היימיש, מפעל הרשי, ביקור במפעל של אופנועי הרלי דוידסון . אתיקה נעשה ביחד כשנחזור ממפלים לניו יורק.
מה עדיף? לונה פארק ליד הרשי או סיקס פלאגס ליד וושינגטון?
אשמח לרעיונות נוספים + המלצות למקומות הלינה
תודה
-
רוצים אולי לפרט מה כל הטיול? וגם מה אתם אוהבים?אני למשל חושב ש-3 ימים בניו יורק יותר חשובים מאשר שלושה ימים בדרך לניאגרה. אז אפשר מוושינגטון לנסוע לניו יורק ומשם לטוס לבאפולו. יותר מזה, אולי אפילו לוותר על יום בוושינגטון כדי להוסיף עוד יום בניו יורק.
כמובן שאם כבר תככנתם את ניו יורק בהמשך הטיול זה פחות רלוונטי.
הימים בארה”ב יקרים. הן בעלות הכספית שלהם, והן בעובדה שהם מוגבלים. אז אני לא בעד להקצות 3 ימים לדרך ואז לראות אילו אטרקציות ליגה ג’ אפשר לדחוס פנימה. אני בעד לחשוב מה אתם רוצים, ואז לראות איך זה מסתדר עם הנסיעה. למשל אפשר להחליף טוס מוושינגטון לבאפולו (חצי יום), ואז שאר היומיים וחצי להקדיש למשהו אחר לגמרי, כמו עוד ימים בניו יורק, נסיעה לוורג’יניה או כל דבר אחר.
הארלי דיוודיסון – שימו לב שלבן הצעיר אסור להצטרף לסיור עצמו
איימיש – לא בהכרח מלהיב. אם אתם לא מתכוונים ללמוד והתייחס לנושא כחוויה אנתרופולגית, אז בסופו של דבר מדובר על חצי שעה של לראות כמה כרכרות. לילדים צעירים יותר הייתי שוקל נסיעה בכרכרה. בהרכב שלכם זה פחות רלוונטי. אז לא שלא תהנו בכלל באיימיש, אלא שיש סיכוי לא זניח שזה יהיה רק מעט יותר מסתמי. שווה לחשוב עם עצמכם אם זה באמת מתאים לכם. בהחלט יש מי שמאד מתלהב!
הרשי -נחשבת אטרציה עלובה יחסית. שוקולד לא מאד טעים, חנות גדולה ויפה (אבל כאלה יש עוד הרבה בארה”ב). מפעל כבר אין שם. סדנאות שוקולד (אם אתם בקטע) אפשר לעשות בכל מיני מקומות בארץ. בקיצור – סביר שזו לא אטרקציית חובה.
הפארק של הרשי – שימו לב שבספטמבר פתוח רק בסופ”ש. סיקס פלגס אמריקה – סגור למעט בשבוע הראשון של ספטמבר
-
תודה על התגובה, יש לנו לפחות שבוע בניו יורק…. בסוף של הטיול.
לגבי פארקים אוודא שזה סגור :-(… ממש בניתי על זה….
-
בכל זאת רוצה לפרט על המסלול כולו? -
3 ימים וושינגטון
אולי שמורת טבע שיננדראו
1 חשבתי סיגס פלאג
1 הרשי+ איימיש
1 הארלי דווידסון והאיזור
2 מפלי ניאגרה
2-3 נסיעה ממפלים לניו יורק – כולל מסלולים בפינגרס לייק וווקינס גלן, אתיקה
עוד כ7-9 ימים בניו יורק
אולי נסע ליום בבוסטון
יש כרגע טיסות הלוך לוושינגטון, חזור ניו יורק 18.09-09.10
כעקרון ב25.09 אחותי שגרה בארהב תנחת או במפלי ניאגרה או בניו יורק אם נחליט לשנות מסלול
-
אז יש לכם 10 ימים עירוניים – וושינגטון, בעיקר ניו יורק ואולי בוסטון
וכ-7 ימי אוטו שמהם יום אחד בניאגרה
אני מבין נכון?
אני תוהה לעצמי האם בטיול רכוב של שבוע הייתי בוחר במסלול הזכרתם ואני בכלל לא בטוח
גבולי קצת מבחינת תאריכים , אבל אם תתרחקו הרבה צפונה תוכלו לראות שלכת אם זה מעניין
בוסטון ליום אחד מניו יורק נראה לי בעייתיץ גם מבחינה לוגיסטית. אבל אם סתם רוצים עוד יום עיר אז פילדלפיה בדרך מוושינגטון יכול ללכת. לא הייתי פוסל גם את פיטסבורג
-
קודם כל תודה על העזרה…
אני פתאום מתלבטת אם לעשות שינוי…
נגיד לנסוע מוושינגטון לניו יורק . משם לצאת למפלי ניאגרה ובדרך לעשות טיולים אולי טיפה להרחיק לכיוון ניו המשייר, שאלה אם רלוונטי כזה דבר ב5-6 ימים. לא יכולה לנסוע יותר מ4-5 שעות ביום
בוסטון התכוונתי לילה ויומיים.. היית ממליץ?
לגבי פיטסבורג מה מומלץ שם?
-
אני מאוד אוהב את בוסטון,להערכתי יומיים נטו זה המינימום של המינימום, רצוי להקדיש יותר.
תראו מה מעניין אתכם ותחליטו בהתאם כמה זמן להקדיש לעיר.
לדעתי כדאי שתייעלו את הנסיעות שלכם, חראם על נסיעה בכביש במקום בילוי באטרקציות
ראשית אם החזור מניו יורק לא הייתי נכנס פעמיים לעיר. כניסה ויציאה כפולה עולה כסף וזמן ואם אתם רוצים לשמור על הרכב השכור איתכם אז עוד יותר כסף.
שנית נסיעה הלוך ושוב לניאגרה גם כן גוזלת המון זמן וכסף. אם נוסעים ורוצים לעצור באטרקציות אז כיוון אחד – ואולי גם עליו כדאי לוותר.
למשל אתם יכולים מוושינגטון לטוס לבאפלו, משם לקחת רכב לניאגרה ואחרי כן להדרים איתו לפי המסלול שלכם עד ניו יורק ובניו יורק כמובן לא צריך את הרכב.
-
לדעתי, פיטסבורג לא ממש במסלול שלכם, שהוא מזרחי יותר. בכל אופן, פיטסבורג עיר יפה הממוקמת במקום יפה, בצומת של שני נהרות שמהתחברותם יוצא ה- Ohio River. העיר נמצאת למטה, והיא מוקפת הרים. לא ביליתי בה הרבה זמן, ואי אפשר לדבר על אטרקציות ממש (זו לא ניו יורק או בוסטון או וושינגטון). סתם עיר נחמדה. יש בה אוניברסיטה חשובה (קארנגי מלון) שאיננה במרכז העיר. יום ביקור אחד יספיק לרוב האנשים.