התלבטות אם לטוס לנפאל
-
אהלן,
אני מטיילת כמעט 4 חודשים והתכנון הוא להגיע להרבה מאוד ארצות במזרח. היעד הבא שלי הוא נפאל, אבל פתאום תפסתי קצת פיק ברכיים.
בגדול המליצו לי כל כך הרבה אנשים לטוס לשם.
אמרו שזה מקום הכי יפה בעולם, נופים משוגעים, מקום משגע, ממש חובה. משהו בי מבין שכנראה לא סתם כל כך הרבה אנשים הולכים אליו למרות האתגר.
אבל מצד שני, פתאום אני חושבת אולי זה לא ממש בשבילי.
קודם כל אני גרועה בטרקים, אני כל הזמן נופלת, כל הזמן מחליקה, פחדנית. עשיתי טרקים שהם בדיחה ביחס לנפאל והרגשתי פיזית כאילו עשיתי את האוורסט. ולא נהניתי במיוחד האמת. כמו כן אני שונאת קור, לא מסוגלת להתמודד עם זה כשזה קיצוני. וגם יש לי טראומות מהצבא מכל השטח והקור והתנאים. אנשים אמרו לי שזו לא בושה להבין שזה לא בשבילי, ושיש אנשים שזה וואלה לא בשבילם וזה בסדר.
מצד שני שמעתי על מלא אנשים שהגיל שלהם פחות מקל עליהם פיזית לעשות את זה והם עושים, אז אני אומרת מה, אני לא מסוגלת? אני יודעת שכשאסיים אהיה ממש גאה בעצמי.
האם זה באמת כזה מאסט? האם כדאי לי ללכת?
-
@Yuvali
שום דבר לא מאסט
נפאל מאוד מאוד יפה ואני לא ראיתי אותה עד גיל 53 ואז הגעתי בגלל כל מיני השתלשלויות והתאהבתי
הטיול שלך יכול להיות שלם גם בלעדי נפאל אבל באמת שאין מה לחשושץ
את יכולה להגיע לפגוש ולשמוע מטיילים שעכשיו חזרו מטרקים להסתובב קצת בקטמנדו ופוקהרה ועדיין להחליט אם את יוצאת או לא יוצאת לטרק
את גם יכולה להחליט כמו שהצעת שזה לא בשבילך ואף אחד מאלו שלא מכירים אותך לא יוכל להציע אחרת
עניין שלך
-
קודם כל, לא הבנתי מה הגיל קשור לעניין. יש אנשים בכושר מעולה בגיל 60 ויש כאלו שעל הפנים בגיל 20 או ההיפך. בכל מקרה, רמת הכושר לא קשורה להאם נפאל מעניינת אותך או מתאימה לך. זה גם לא סיום מסלול בצבא, זה לא חובה, וזה לא איזה עונש שצריך להתגבר עליו.
כן, יפה שם. ממש לא “הכי בעולם”, לדעתי, אבל מאוד יפה ללא ספק. בעיניי העיקר שם זה הטרקים, ואם טרקים לא מעניינים אותך ואינך נהנית מהם, אז כנראה שזה לא המקום בשבילך. לא כולם חייבים לאהוב את אותו הדבר או ללכת לאותם מקומות. אני לא אהבתי את ניו יורק, אבל זה לא אומר שהיא לא מדהימה בעיניי אנשים אחרים, זה רק אומר שהיא לא מתאימה לי. אם את כל כך לא רוצה לנסוע לנפאל, חבל על הכסף והזמן. יש המון מדינות אחרות, גם הן יפות, שאולי יתאימו לך יותר. לא חייבים בכוח. אם את ממש רוצה לנסות טרק בקטנה, אפשר לעשות את זה במדינות אחרות בטרק של יומיים-שלושה, ואם תשני את דעתך תמיד תוכלי לנסוע לנפאל בהזדמנות אחרת.
-
שלום לך.אני אוטוטו בן 60 מטייל שנים במזרח הייתי 20 פעם בהודו ובתחילת אפריל שוב להודו ומשם בפעם השמינית לנפאל.תגיעי לשם מדינה מדהימה עם נופים כמו בגלויות.את לא חייבת טרקים אפשר לטייל בהרבה מקומות שהם לא גבוהים.אם את מאוד רוצה להגיע לשם אז תגיעי שאחר כך לא תיכעסי על עצמך מדוע לא הגעת לשם.בהצלחה.
-
כפי שכבר כתבו לך, אין שום קשר לגיל. וגם אין שום דבר שהוא חובה.
הטיול שלך הוא הטיול שלך, אם משהו לא מתאים לך כרגע – אז ברור שזה בסדר לוותר.
זה לא ממש משנה למה, את לא צריכה לתת הסברים לאף אחד. רק לעצמך.
אם את באמת לא נהנת בטרקים – אז אל תעשי טרקים! (אני אומרת לך את זה כמישהי, מבוגרת ממך כנראה בהרבה, שב- 10 השנים האחרונות עושה רק טרקים; בכל מיני מקומות בעולם, כולל בנפאל).
אין לי כמעט ספק שאת כן מסוגלת, בדרך שלך (כל אחד מאיתנו הולך קצת אחרת) – אבל אם זה לא מושך אותך את ממש לא חייבת! ואל תרגישי שהפסדת משהו – אם בעתיד תרצי לנסות את תוכלי.
נסי להבין מה נכון לך לעכשיו וללכת לפי זה. את יודעת הכי טוב בשביל עצמך.
אחרי שכתבתי את כל זה… אם כן יש בך רצון לנסות ואת פשוט חוששת, אז אני כן מציעה לך לנסות טרק קל. ממש לא חייב להיות בנפאל. גם לא חייב להיות בטיול הזה – אבל אל תסגרי בפני עצמך את הדלת ואל תחשבי שאת לא מסוגלת.השאלה היחידה היא האם את רוצה.
תהני בטיול שלך, אל תנסי להספיק הכל ואל תעשי משהו שלא מושך אותך רק בגלל שאמרו לך שהוא ״מאסט״.
בהצלחה! -
בהחלט דילמה…למרות שאת לא מסתדרת עם קור ולמרות שאת לא מתה על טרקים, כן הייתי נוסע לנפאל מכמה סיבות –
אחת – את אומרת שתהיי גאה בעצמך בסוף.
שתיים – כנראה נשאר לך טעם מר מהתקופה הצבאית. טרק בנפאל ישאיר רושם אחר מזה שקיבלת בתנאי שטח בצבא (כולל התמודדות עם קור קיצוני), ויש מצב שתתאהבי בזה ותרצי לעשות עוד בעתיד.
שלוש – אם אני מבין נכון זה טיול ראשון אחרי צבא (?), אז הזכרונות שיישארו לך מהטיול יהיו לתמיד.
מה שלא יהיה, מאחל לך ליהנות
-
לא הייתי בטוח אם להגיב, כי אני אומר דברים דומים לקודמי.
יכולות להיות כמה סיבות לעשות דברים. אחת הסיבות הלא טובות (לפחות בהקשר הזה) זה לעשות 'בכח' משהו שלא מתאים לך, רק כי אחרים אומרים שהוא שווה.
בראיה שלי, טרקים אפשר לעשות בגלל נופים שלא רואים בכל מקום (ובנאפל זה גם המימדים של ההימלאיה), בשביל לרענן את הראש, והרבה עושים את זה בשביל להוכיח לעצמם, הרגשה של מסוגלות.
לדעתי, 'סבל' מוצדק רק את מנסה להוכיח לעצמך מסוגלות, וגם זה ברמה מוגבלת.
אני למשל מתכנן בסתיו הקרוב טרק נרחב באיזור הרברסט בשביל כל הסיבות שציינתי קודם, אבל תוך כדי אני גם מתכונן לזה בדרכים שונות כדי שה'סבל' יהיה מינימלי, אם בכלל.
כי לדעתי אם סובלים תוך כדי הטרק, די מהר מתרכזים רק בזה, ומפסידים הרבה דברים אחרים בדרך.
בקיצור- אפשר להיות בנפאל גם בלי טרקים, אבל את צריכה לחשוב אם כל אופציה מתאימה לך, ולא לאחרים
-
שלום,
כל טיול שאני עשיתי ועושה – זה יעד שמענין אותי ומביא איתו חפירה לגביו – ולבסוף ההחלטה כן או לא.
מאסט – זו מילה שאין לי במילון – מה שטוב לאחרים לא אמור להיות טוב עבורך!
נפאל – ההימליה מדהים – כפי שנכתב אפשר להנות גם מלהסתכל מלמטה – לא חייבים לטרק-
אישית אני כן טירקתי ומוטרדת ההימליה – ואני בגיל שלא הרבה עושים זאת …..
אני אוהבת לטייל ולחוש מקום ברגליים.
עשי את מה שמתאים לך וטוב לך !
שאלי את עצמך ׳ מה מענין אותי בנפאל ׳?
האם יש ארצות אחרות שמה שעש להן להציע – יותר מעניינות אותך ?
לא כל אחד ואחת ׳חולים ׳על ההימליה ועל טרקים.
אבל לנפאל יש הרבה מעבר לטורקים להציע – אם זה באמת מה שאת רוצה –
ולא אף אחד אחר .…