פרו/קוסקו/טרק של יומיים באזנגטה
-
שלום רב,
מתכנן טיול בן 20 יום לפרו/קוסקו,
תאריכים – 12-30 אפריל 2020
הרכב – זוג, אני בן 56 וביתי תהיה בת 21.
בעזרת המלצות קודמות החלטנו להתרכז בקוסקו,
הזמנו כבר מראש את הג’נגל טרייק בן ה 3 ימים ו 2 לילות למאצ’ו פיצ’ו.
תכנון נוסף הוא טרק באזנגטה והר הצבעים.
שאלות לפורום:
- לתכנן על יומיים או שלושה לטרק? (אזנגטה והר הצבעים).
- הדאגה העיקרית שלי היא הקור בלילה, ביתי סובלת מקור, האם ניתן לשכור ציוד מיוחד ומה מומלץ?
- באיזו חברה להזמין את הטרק?
- האם להזמין כבר עתה?
בברכה ותודה,
צחי
-
צחי
הג’נגל טרק כולל בתוכו את המאצו פיקצו והוא 4 ימים.
לעשות אותו 3 ימים זה אפשרי בתפירה מיוחדת כי אתה עובר מקבוצה לקבוצה, ומדלג על יום ההליכה היפיפה וחבל
לגבי האסנגטה לא חייבים לעשות אותו כטרק אפשר גם כיומי מקוסקו. אם רוצים לכלול גם את הר הצבעים אז יש להם חבילה שכוללת את שניהם וישנים בהוספידחה בכפר אנידיאני. לא יודעת לגבי הקור, אבל יודעת בוודאות שזה חדרים ברמה בסיסית, והשמיכות מעופשות.
יש גם טרק 3 ימים שהוא סובב האסנגטה ושם ישנים באוהלים, אין לי מספיק מידע עליו ולכן לא רוצה להטעות.
כייף גדול להצטרף לילד…. תהנו
-
לגבי טרק המשלב את אסנגאטה והר הצבעים:
אפשר ללכת מאסנגאטה להר הצבעים ביומיים. תצטרכו להגיע ערב קודם לעיירה טינקי, שממנה יוצאים לטרק האסנגאטה, ולמחרת בבוקר לנסוע לאופיס, מעיין חם ממנו מתחיל הטרק. מאופיס עולים לפאס ממנו יופים יפים של פסגת האסנגאטה, קרחונים היורדים ממנה וכמה אגמים, ויורדים למלון יקר מאוד שניתן לישון בו, או באוהל בסמוך. למחרת הולכים להר הצבעים, פוגשים שם את המוני המטיילים המגיעים בטיול יום מקוסקו, יורדים איתם וחוזרים לקוסקו.
אפשר לחזור מהר הצבעים לטרק האסנגאטה ולהשלים את הקפת ההר עד פצ’אנטה, ממנה ניתן לחזור ברכב לטינקי. משך הטרק הזה ארבעה ימים (זו האופציה שאנחנו עשינו).
אופציה לשלושה ימים – להתחיל את טרק האסנגאטה בכיוון ההפוך, מפצ’אנטה (יש מעיין חם נפלא וגסטהאוסים פשוטים), ולסיים בהר הצבעים.
בכל מקרה מומלץ ללכת עם מדריך. ציוד כמו אוהל, שקי שינה וכדומה ניתן לשכור בקוסקו או בטינקי.
קחו בחשבון שהאזור הזה מאוד גבוה, חלק מהלינות בגובה של מעל 4500 מ’. צריך להסתגל היטב לגובה לפני הטרק.
אפשר להגיע להר הצבעים, וגם לאסנגאטה, בטיולי יום מקוסקו. מדובר בימים עתירי נסיעות (סביב 6 שעות לכל כיוון אם אני זוכר נכון), לדעתי פחות כיף.
-
תודה!!
-
תודה רבה!!
-
- הטיולים לאזנגטה והר הצבעים הם טיולי יום. הייתי ממליצה לקחת יום בין טרק לטרק כי כל טיול יום מתחיל ב3/5 בבוקר וחוזר בערב.
- מבחינת הקור- אם תלונו במלון נחמד יהיה לכם חימום… האם התכוונתם ללון בקאמפינג? אם כן הייתי ממליצה על בקבוק מים חמים…
- ממליצה להזמין את הטרק דרך המלון/הוסטל או דרך הסוכנות של צליל. בסופו של יום כל הסוכנויות משמשות כמתווכים וחברות הטיולים עצמן מאחדות את האנשים שהזמינו טיול מסוכנויות שונות. לא ממליצה בכלל להזמין מראש את הסיורים- משמע מהארץ. הסיורים עולים פי כמה וכמה כשמזמינים דרך סוכנויות חיצוניות כאלה שמציעות להזמין באתר מראש. ניתן לסגור כל סיוא עד 8 בערב ביום שלפני. לא נתקלתי בחיים בזה שלא היה מקום.
- לגבי הטרקים של הגונגל שהזמנתן הייתי ממליצה ליצור קשר עם סוכנות ישראלית כלשהי בקוסקו כמו של צליל- סוכנות ריינבואו משהו כזה דרך הפייסבוק ולברר איתה מחירים ולוודא שלא הזמנתם במחירים כפולים ומשולשים.!
-
תודה!!
-
תודה רבה,
עזרת מאוד,
עדיין הסוגיה לשלושה או שני ימים,
האם תוכל להמליץ על סוכנות?
האם יש צורך להזמין מראש?
אם ניתן, מה שם בית המלון היקר של הטרק המשלב?
תודה!!
-
@reutshuker
תודה רבה,
היית לעזר רב!!
לגבי הג'נגל טרק ומאצ'ו פיצ'ו - לעניות דעתי לא היית ברירה אלא להזמין מראש שכן כיום יש מיכסות עלייה להר והיה שווה לשריין מראש.
רק שמחות,
צחי.