דיסנילנד קליפורניה בסוף הטיול - התלבטות לינה ואוטו
-
פסח, זוג + 3 בני 8 עד 14, טיול של 10 ימים כולו בלוס אנג’לס
הטיסה חזרה ביום חמישי בצהריים מ LAX. מסתמן שביום שלישי נעבור לישון קרוב לדיסנילנד לשני לילות, כך שאת יום רביעי נבלה בקליפורניה אדוונצ’ר. יתכן שננסה ביום שלישי בערב להסתובב בדאוןטאון דיסני ואולי להנות קצת מהזיקוקין מבחוץ
ההתלבטות – איפה בדיוק לישון ומה לעשות עם האוטו.
אפשרויות לינה:
לינה במרחק הליכה – היתרונות ברורים. המחיר – לפחות 100 דולר יותר ללילה (200 לשני הלילות) בהשוואה למקום מרוחק.
לינה במרחק נסיעה קצרה (עד 10 דקות). מעבר לזמן הנסיעה אם מדובר על נסיעה עם אוטו אז צריך גם לזכור את הזמן של החניה ושאטל מהחניה.
אני לא מדמיין אותנו באמת חוזרים בצהריים למנוחה בחדר. יש איזושהיא סיבה טובה להוציא עוד 200 דולר על מלון כדי ללכת ברגל?
אפשרויות רכב:
האפשרות הקלאסית – נשארים עם הרכב עד השניה האחרונה ומחזירים בשדה ביום חמישי בצהריים. אבל אפשרות אלטרנטיבית היא להחזיר את הרכב בשלישי בערב ליד דיסני, וביום הטיסה לקחת הסעה פרטית ל LAX. הרי גם ככה ביום שאנחנו בדיסני הרכב חונה בחניה כל היום., וגם ככה ביום הטיסה תכלס רק נוסעים לשדה.
כדי להגיע לדיסני בבוקר ובערב אפשר ברגל אם ישני קרוב, או עם מונית / אובר אם ישנים במרחק של 10 דקות נסיעה.
היתרון העיקרי – חוסכים את הבלגן של החזרת רכב מחוץ ל LAX ואז השאטל. כלכלית העלות די דומה (יום רכב + חניות די מתקזז עם הסעה. לא נכנס לגרושים).
מעניין מאיזו בחינה?
-
אנחנו דווקא כן חזרנו בצהרים ברגל לנוח איזה שעתיים כדי שיהיה כוח לסחוב את הערב עד סופו בלי עצבים ותשישות, גם כי התחלנו את היום מאד מוקדם. והיינו במוטל לא יקר (לא במלון רשמי של דיסני).
אישית לא הייתי מתעסקת עם החזרה של רכב והסעות במקום. בגלל שאתם 5, אתה צריך אובר גדול שאולי פחות זמין מאובר רגיל, וכל דבר שתרצה (אפילו לעצור בדרך לקנות משהו שנזכרת ברגע האחרון) לא אפשרי עם הסעה.
כדי להקל בהגעה לשדה אתה יכול להוריד את המשפחה בטרמינל עם הציוד, שישתו קפה בינתיים, בעוד אתה מחזיר את האוטו וחוזר עם השאטל זריז, קליל ונטול ציוד. יצא לנו לעשות את זה כשהילדות היו צעירות יותר.
-
נראה לי יותר נוח להישאר עם רכב עד סוף הטיול.
לא יודעת איזה מלונות בדקת אבל אנחנו לפני כשלוש שנים בטיול משפחתי המלון באנהיים היה הזול ביותר ובפער גדול שהיה לנו בטיול והוא היה במרחק הליכה מהפארקים.
למיטב זכרוני זה היה Marriott Spring Hill או Marriott springsuit היו שם סוויטות משפחתיות מאד נחמדות והעלות היתה משהו כמו 170 דולר ללילה לכל המשפחה (בסוף אוגוסט).
-
תודה לכם
-
מצטרף להמלצה להחזיר את הרכב ב LAX – יצא לי כמה פעמים בכמה חברות והשאטלים עובד מצויין.
בזמנו ישנו במלון שהיה 200 מטר מהשער של דיסני ויצאנו באמצע היום קצת להתרענן ולאכול צהריים בחוץ והיה מוצלח מאוד.
עופר
-
מומלץ מאד המלון Ayres Hotel Orange שהוא 5-10 דקות נסיעה מדיסני . חדרים מרווחים , חניה חינם ואפילו בריכה קטנה . מצטרף לממליצים לנסוע עם הרכב לשדה . רק לקחת אוויר עם כל הפקקים המעצבנים של לוס אנג׳לס ...
-
תודה לכם
אני מכיר אותנו, ואני לא מאמין שנצא בצהריים “להתרעננות” אפילו אם היינו ישנים במלון של דיסנילנד. בסופו של דבר למרות שהמוח יודע שעצירה של שעתיים לרענון עשויה להשתלם ביכולת להנות יותר בערב ובלילה, הרי שקשה להתנתק ולוותר על ציפור אחת ביד עכשיו בשביל שתי ציפורים על העץ בערב…
אני מודה שהמחשבה על מוניות (או אובר) מהמלון לדיסני וחזרה קורצת לי מעט. מנסיון העבר (לפני 7 שנים) הלוגיסטיקה של החניה + שאטל לוקחים ללא מעט זמן בלי קשר לזמן הנסיעה נטו עד/מ שער החניון. נכון שבדיסני זה מתוקתק הרבה יותר מאשר בארץ (אין את הבלגן של ההופעות בקיסריה), אבל זה עדיין הרבה יותר מ-5 דקות. והשאטל ART לא זכור לי ככלי תחבורה יעיל או זול. אז מונית עשויה להיות פתרון מפתה.
אני מניח שלהשאר עם האוטו עד השנייה האחרונה זה אולי טיפה יותר או טיפה נוח, אבל זה בכל מקרה הכי גמיש לשינוי בתוכניות. והיות וכאמור אין השפעה פיננסית מעניינת לכאן או לכאן אז נשאר איתו עד הרגע האחרון
-
אנחנו השארנו את האוטו בחניון של המלון ונסענו לפארק וחזרה באובר/ליפט. זה היה מאוד נוח ומאוד מהיר ואני ממליץ.