פראג למתקדמים
-
שלום לכולם,
אני הייתי פעמיים בפראג ועברתי על מסלול המאסט וטיפה מהדברים הפחות מוכרים כמו מוזיאון לאומנות המאה ה-20 או מוזיאון דאלי הקטן.
אתמול הזמנתי כרטיסים לפראג בספונטניות והשאלה שלי היא האם יש למישהו כאן המלצות למקומות ולאתרים פחות מוכרים בעיר?
למשל, יש לי ברשימה את מוזיאון מוחה (סניפי מוזיאון הקומוניזם לא מדבר אלי כרגע ושאר חלקי הגלריה הלאומית כבר הייתי)
תודה מראש,
ודים
-
אם אדרעכלות מעניינת אותך, יש די הרבה אתרים של אדריכלות קוביסטית בעיר, יותר מכל עיר אחרת בעולם.2 בניינים מתחת לוישגראד וכמה וילות מדרום מערב לטירה.
-
מוזיאון התעשיה. מכוניות ישנות, קטר רכבת ישן, מטוס קרב [ הכל תוצרת צכיה ] שעוני יד ישנים ועוד. קצת מרוחק מהמרכז. יש תחנת טראם קרובה. כ: 4-5 דקות הליכה. לידו גם מוזיאון החקלאות . לא מכיר לא הספקתי להיכנס.
מוזיאון העינויים. בקצה גשר קארל, בצד של העיר העתיקה. 3 קומות.
מוזיאון הסקס. בסביבת כיכר העיר העתיקה. 3 קומות.
הראשון מצריך נסיעה בטראם, 2 האחרים עוברים דרכם כמעט בכל מצב.
שווה ? מצדיק ? אישי לכל אחד.
-
-
Narodni Galerie – ארמון וולטרזני
נמצא מחוץ למסלול הטיולים הרגיל. מבנה עצום בגודלו, 5 קומות. במקור ניבנה עבור התערוכה העולמית. צמוד למלון פארק.
אפשר לשלב עם ביקור במוזיאון הטכני, יש תחנות מטרו בפתח המוזיאון. ומשם הלאה למוזיאון הטכני.
אפשר לקנות כרטיס ניפרד לכל קומה בהתאם לתחומי העניין.
קישור לטריפ אדוויזר: ארמון וולטרזני
-
מוזיאון המיניאטורות
ציורים ע”ג גרגירי אורז. המוצגים תחת מיקרוסקופ.
נימצא בחצר של מנזר סטרהוב. בסוף החצר בצד שמאל. הגעה בטראם שעולה לטירה. יש תחנה ממול הכניסה לחצר המנזר.
קישור לאתר: מוזיאון המיניאטורות.
-
@tal-yehuda אמר:
Narodni Galerie
נכון, אבל Veletržní palác זה בתעתיק ולצ’ני, כך אומרים את זה בצ‘כית (ובפולנית)
-
שם הייתי וראיתי. אבל תודה בכל זאת

-
מוזיאון התעשייה נשמע מעיין ניראה אם בת הזוג תרצה. תודה רבה
צעצועי הסקס הייתי ועינויים בת זוגתי לא תרצה.
-
הייתי – מוזיאון אומנות באמת מרשים
-
רחוב נורודובה. אחד הרחובות היפים בעיר. רחוב תלול שמחבר את כיכר מלוסטרנסקה [כיכר העיר הקטנה ] לצומת בכניסה למנזר סטרהוב. הרחוב תלול מאד ועדיף לעשות אותו מלמעלה למטה. הרחוב מתאפיין בחזיתות בתים יפים מאד וע”ג חלקם מעל משקוף הכניסה מוטבע סמל . “סיפור הבית \ הגרים בו” פרוט הסמלים בקישור המצו”ב: רחוב נורודובה
מסלול אפשרי : מנזר סטרהוב >» מוזיאון המיניאטורות >» רחוב נורודובה>» כיכר מלוסטרנסקה. להמשיך ישר לגשר קארל או לפנות שמאלה עם הפסים של הטראם לגן של ארמון ולנשטיין.
-
גני ארמון ולנשטיין. גן גדול עם בריכה, ברווזים, טווס שמשוטט חופשי בין המבקרים, פסלים ועוד. מקום נחמד מאד גם למנוחה קצרה.
הגעה: מטרו לתחנת מלוסטרנסקה. מהתחנה לצאת לרחוב בירידה הרחוב הראשון ימינה, עד שהוא מתעקל שמאלה. הכניסה מימין.
מכיכר מלוסטרנסקה ללכת עם כיוון הפסים של הטראם. הכניסה משמאל. [ לשים לב הפתח קטן ולא בולט ]
קישור לטריפ אדוויזר: גן ארמון ולנשטיין
-
תודה על התיקון.
-
בית העירייה הישן “אובצני דום” אחד המיבנים היפים ביותר בעיר מבחוץ ומבפנים. ניבנה ע”י טובי האומנים של אותה תקופה. לא בית עירייה אלא אולם קונצרטים מרהיב ביופיו וחדרים נוספים שמקיפים אותו. הביקור בסיור מאורגן. נכנסים לבניין עד הדלפק ונרשמים. בכניסה מימין מסעדה צרפתית, לא הייתי. משמאל בית קפה “קווראנה” אחד היפים בעיר. לשתות קפה באוירה ודקורציה של תחילת המאה הקודמת. קוריוז: את כל ההזמנה לוקח מלצר אחד. עוגות בלבד מסתובב מלצר עם עגלה, לוקחים ממנו ומשלמים לו בנפרד.
מיקום : ממול קניון פלדיום ולצד שער אבק השריפה. יש תחנת מטרו קרובה. רגלית מכיכר העיר העתיקה דרך רחוב צלטנה.
נחמד מאד.
קישור לטריפ אדוויזר: אובצני דום
-
תודה רבה על הרעיונות!!