טיול לקוסטה ריקה באיזור אוגוסט/יולי- שווה?
-
מהבדיקות שעשיתי עד עכשיו, הבנתי שמזג האוויר בקוסטה ריקה מאוד גשום וזאת נחשבת עונה פחות מומלצת לתיירות. השאלה זה האם עדיין אפשר להנות מהמדינה ומה שיש לה להציע גם בחודשים האלה.. מישהו שטייל בקוסטה ריקה ביולי/אוגוסט ויכול לתת חוות דעת? -
אני הייתי בה בספטמבר-אוקטובר שנחשבים עוד יותר גרועים מבחינת הגשם, הייתי בה כמה ימים בדרך לניקרגואה השכנה באוגוסט, והייתי במדינות אחרות באזור בקיץ. ברוב המקרים זה לא מפריע. בגדול, אם מתעלמים משינויי האקלים היותר ויותר קיצוניים שפוקדים היום את כדור הארץ, אז הגשם יורד בממטרים חזקים וקצרים בד”כ אחה”צ-ערב. כמובן שיכולים להיות גם כמה ימי גשם רצופים או מעונן ( לא משהו שאני חויתי אבל היו לי פה כמה גולשים שחוו זאת בעיקר יותר בספטמבר). זה בעיקר יכול לבאס אם מתכננים להיות בחוף, מעבר לכך עדיין חם, וזה לא שינה כמעט כלום בתוכניות. לא לשכוח שגם בעונה הירוקה באזור ( התיירותית) יכולים לרדת אותם גשמים… כדאי תמיד לשמור על קצת גמישות בתוכניות. כשהיינו באוגוסט בקוסטה ריקה גשם ירד לנו בעיקר במעברים ממקום למקום ( כאמור או טפטוף קל או מבול לזמן קצר) שלא הפריע לנו או כשהיינו במעיינות חמים שגם לא היה בעיה. דווקא בעונה התיירותית של מרץ ירד לי פעם שבוע גשם, וגם הוא לא הפריע לתוכניות הטיול- היה קצת יותר בוץ וצריך שכמייה, שזה מוצר שכדאי בכל מקרה. -
אנחנו היינו ונהנינו
הגשמים הם לא כל יום ובדרך כלל היו קצרים.
צריך להיערך עם מעילי גשם / שכמיות
-
אז אתה בעצם ממליץ?
-
אני ממליץ לא לבטל בגלל מזג האוויר, אבל להיות מוכנים לגמישות. בסהרה אתה נוסע ויודע שתמיד יהיה חם… ככה גם בוגאס בקיץ וכיוב. באזור מרכז אמריקה גם אם תנסה לכוון לעונה ה”ירוקה” יש מצב שתירטב… ואפילו הרבה ( מניסיון אישי). אבל זה עדיין לא אמור לפגוע בחווית הטיול, בעיקר אם מודעים לכך. ככה שאם למשל אתה רוצה לצאת להליכה- תהיה מוכן להתחיל יותר מוקדם בבוקר ביום כזה וכו’. הייתי במרכז אמריקה מספר פעמים בעונה הרטובה ואף פעם זה לא מה שממש הפריע לטיול.