ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול עם פעוט באיסלנד? התלבטות שיש לי

פורום טיולי משפחות
    איסלנד
    11
    11
    1315
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • baty29
      baty29 נערך לאחרונה על ידי

אז פעם אחת ביטלתי טיול עם חבר באיסלנד בגלל בעיה בריאותית

פעם שניה ביטלתי השנה בגלל הוירוס

חשבתי קיץ 2021 לנסוע עם כל המשפחה  שיהיו בגילאי 11.5.  7.5   . 3.5 .

אני תוהה אם זה נכון ואחראי לנסוע עם פעוט לאור מזג האוויר שם והעובדה שמדובר במקום “פראי״.

חשבתי להתמקד בחלק  הדרומי וסנייפלסנס בערך 8-9 ימים . נכון שרצוי היה לדחות בכמה שנים אבל כולנו יודעים שאי אפשר לדעת מה יהיה עוד כמה שנים.

מה דעתכם? הזדמנות מבחינתי להגשים חלום ולחשוף את הילדים לפלאי הטבע הבראשיתי. 

האם סביר? או שאני מנותק מהמציאות ודי נסבול?

גדליהו מהגרעין דוקטור דו ליטל karnielr יונית נירית 7 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין @baty29 נערך לאחרונה על ידי

@baty29

לא הייתי באיסלנד, אז אני לא אחווה את דעתי בקשר לטיול בה ספציפית . אם כי מדובר במדינה מערבית והשירותים שלה, אני משוכנע שטובים, ולכן לא נאה לי בעייתי בכלל לנסוע אליה ( למרות שאולי כדי לשבור את הנאחס איתה הייתי מחפש יעד אחר כהפוגה ( : )

מה שכן אני יכול לענות לגביו הוא הטיול עם ילדים בגילאים הללו- לגבי האם זה אחראי?- זה כבר שאלה שאתם צריכים לשאול את עצמכם, או אולי לסגנן אותה לבאילו שלבים זה נהיה לא אחראי מבחינתכם. לגבי האם זה נכון- התשובה מהנסיון שלי-  מאוד. אז הילד הצעיר לא יזכור כלום . אבל שני האחרים יכולים לזכור , לפחות חלקים, והכי חשוב היא גם החוויה המשפחתית שלכם ביחד.

גם הלסבול יהיה בהתאם לאיך שתחליטו לטייל, שצריך להתאים לכם מבחינת משפחה וכולנו שונים אחד מהשני ( בטח כשזה מערב משפחות), וגם אם זה משהו ששונה מאוד ממה שאתם רגילים- זה כנראה יחייב יותר הכנה ותיאום ציפיות מראש. אם הילדים שלכם רגילים לחופשות שסובבות סביב אטרקציות עבורם ולא טבע- בלי הכנה מראש ו/או איזון לפני טיול טבע זה באמת יכול לההפך לסבל….

אנחנו יוצאים עם הילדים לטיולי קמפינג וטרקים של שבועיים, שבהם כל לילה או שניים עוברים מקום, והולכים מרחקים ואין להם בעיה עם זה כי ככה הם הורגלו, ויש לנו גם איזה איזן בין לעשות ימים של הליכות ולגוון עם פעילות שונה. למעשה כבר שנים הם בכלל לא רוצים לדעת מה מתוכנן- שהכל יהיה הפתעה. אז בחלק מהמקרים יש הכנה ( חצי הפתעה) וחלק פחות. סה”כ גם ממסלול הליכה אפשר לעשות אתגר.

לקח לי הרבה שנים להעיז לקחת ילדים קטנים גם למדינות עולם שלישי, וברגע שפרצנו את הסכר הזה כבר עשינו את זה כמה פעמים. האם זה אחראי?- יש מי שיגידו שלא. וזו זכותם. אבל לנו יש את החוקים וההתארגנות שלנו לאילו מדינות נצא או לא, ואנחנו עושים את שיעורי הבית שלנו מבחינת ביטחון אישי. וממשיכים לנסות ליצור תמהילי טיול נכונים לנו. לא אעיד שזה תמיד עובד. היו לנו טיולים מאוד מוצלחים וכאלו שקצת פחות.. מכל מה שפחות צריך ללמוד למה, וזה כמובן לפי הדמויות במשפחה.

בהצלחה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • דוקטור דו ליטל
          דוקטור דו ליטל @baty29 נערך לאחרונה על ידי

@baty29

ככל שאני מכיר איסלנד מדינה מערבית עם שירותי בריאות בתקנים מתאימים, מהחלק הזה הייתי חושש פחות.

השאלה היא מה התאמת ההרכב המשפחתי לאופי הטיול, האם כולם (ולא רק הפעוט) רגילים לנסיעות ארוכות? לטיולים רגליים ארוכים? כנ”ל שאר תנאי הטיול.

אם רגילים אז סבבה, אם לא רגילים לא הייתי מתחיל את הניסוי בחו”ל.

imeshy תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • imeshy
            imeshy @דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

אעפ”י שאיסלנד היא מדינה מערבית לכל דבר ועניין – היא מדינה גדולה מאוד ומיושבת בדלילות במרבית איזוריה. 

כלומר, במידה וישנה בעיה – הקרבה לשירותי הרפואה היא מוגבלת בחלק משמעותי של הטיול. 

• karnielr
              karnielr @baty29 נערך לאחרונה על ידי

@baty29

נראה לי סביר מאוד והסיכויים שתסבלו קלושים אלא אם הילדים שלכם מצפים לאטרקציות מעשי ידי אדם כל יום. עלולה להיות בעיה עם נסיעות ארוכות,  אבל זה תלוי ילדים ואתם בטח מכירים אותם בהקשר הזה.  

• יונית
                יונית @baty29 נערך לאחרונה על ידי

@baty29

אם החשש הוא מסיבות של שירותים רפואיים-עשי בדיקה על בתי חולים, מרפאות, חדרי מיון-באיסלנד.

סתם מסקרנות הצצתי- אז יש אפילו בית ספר קטן מאד (פחות מ50 בוגרים לשנה) בReykjavik.

מידע של משרד הבריאות לגבי שירותי בריאות לתיירים

נסי להתגלגל מכאן לראות את טיב ופריסת בתי החולים מחוץ לריקוויאק

• נירית
                  נירית @baty29 נערך לאחרונה על ידי

@baty29

היי,

לדעתי אין שום בעיה מבחינת שירותי הבריאות למרום המרחקים. יחד עם זאת  כן חשוב לשקול את עיניין מזג האוויר. כמובן שצריך מזל, ובכל זאת יש סיכויים גבוהים לגשמים, רוחות  ומזג אוויר לא ידידותי ימים רבים. היינו 25 ימים, ברובם היו המון ימים עם רוחות מטורפות, גשם טורדני. לא כל היום, אבל בכל זאת עלול להפריע לטיול.  האם מתאים לילדים שלכם לטייל בתנאים כאלו?

בנוסף, טיול באיסלנד מבוסס על הטבע, הנופים , מעיינות חמים. מעט אטרקציות תיירותיות גילות. לטעמי-חשוב לעשות מסלולים ברגל , להיכנס לפנים האי בדרכים הרריות קשות לנהיגה ולא תמיד נעימות לנסיעה, והנסיעה בהן ארוכה… מתאים לכם? 

איסלנד מדינה יקרה, ואם המצב יחזור  לקדמותו לאחר הקורונה-צריך להזמין לינות הרבה זמן מראש..אם רוצים תנאים טובים צריך לשלם לא מעט. אפשר לשקול טיול בקרוואן, אבל זה מגביל את הנסיעה.

בקיצור, אלא אם אתם והילדים ממש חובבי טבע ונופים -הייתי מעדיפה יעד אחר, יותר מגוון מבחינת האטרקציות, המאפשר טיול נינוח יותר. קל לתכנון ומקום שמאפשר טיולי כוכב בקלות. אפשר אמנם “לככב” באיסלנד-אבל אז רואים רק חלק קטנטן לטעמי ממה שהמדינה המדהימה הזו מציעה.

• keves160
                    keves160 @baty29 נערך לאחרונה על ידי

@baty29

היא “פראית” כמו שניו זילנד או אלסקה “פראיות” – כן, יש הרבה נופים וטיול בטבע ומרחקים, ואולי בא לכם לטייל בקמפינג/טרקים, אבל זו מדינה מערבית לגמרי עם כל מה שכרוך בזה (שירותי בריאות, היעדר חוסר בחיסונים וכו’). גם עם הקור אפשר להתמודד, בטח כשנוסעים בקיץ, פשוט להתלבש היטב בביגוד שמתאים לתנאי מזג האוויר הללו. 

השאלה היא יותר האם זה מתאים לילדים שלכם. האם הם מוכנים ללכת ברגל מספיק כדי שתוכלו לבצע מסלולי הליכה שמעניינים אתכם, האם הם ייהנו מטיול שהוא בדגש טבע ללא מסכים זמינים ואטרקציות מעשה ידי אדם, והאם הם מוכנים לתנאי הטיול שרציתם. אם לא, ותרו על זה – זו מדינה סופר יקרה, ואם ילדיכם מהזן של “מתי נגיע למלון לשחק בטאבלט?” ו”משעמם לי ללכת” אז זה יהיה עונש וחבל על העלות וגם על הפשרות שצריך לעשות בטיול החלום בשביל להתאימו ללו”ז של ילדים. אם הילדים מטיילים איתכם בטבע גם בארץ ובטיולים קודמים, זה יהיה כיף. 

• רויטל קריב
                      רויטל קריב נערך לאחרונה על ידי

מהנסיון שלי (גם באיסלנד ומוזמנת לקרוא את הבלוג שלי על איסלנד), מחובתנו לעקוב אחרי החלומות שלנו והילדים ישתלבו ויהנו. דווקא בגילאים שציינת יש להם פחות דעות ולכן לפעמים קל יותר (מנסיון). מדינה מההממת והטיול האחרון שהספקנו לעשות כמשפחה לפני הקורונה. כולם זוכרים את הטיול מאד לטובה.
                      • ranchy
                        ranchy נערך לאחרונה על ידי

מרבית הטיולים באיסלנד הם צמודי הרכב. האתרים הם מימין לכביש או משמאל לכביש ואינם מחייבים הליכות למרחקים. לא חסרים יעדים לטרקים אבל זה לא לטיול בן מספר ימים. כך שמבחינת כושר ויכולת אין בעיה לטייל בכל גיל. בטיול בן 8 ימים קטעי ההליכה יהיו קצרים ביותר בנוסח של עצרנו הסתכלנו נהנינו והמשכנו. גם אם כניסה ללאנדסמנלאוגר מתוכננת (בהנחה ששוכרים רכב מתאים) אזי קטעי ההליכה הם לא יותר משוטטות בפארק. מי שרוצה מטפס הרים ומי שלא משתכשך במים החמים.

מבחינת תשתיות של תיירות ובריאות זו מדינה מערבית מסודרת ביותר. בשורה הראשונה של מדינות העולם.

אם  ילדיכם אוהבים לטייל בטבע ו”אטרקציה”  בנוסח מתקן שעשעים לא תחסר להם אז איסלנד זה אחלה יעד עם חיסרון אחד   י ק ר !!!! 

אבל הכל להכניס לפרופורציות נכונות. מי שלא מתלבט האם חודש טיול בארה”ב או בניו זילנד באפשרותו אז גם שבועיים באיסלנד לא יפילו אותו לקרשים.

כל אחד עושה לעצמו את המאזן שלו ומחליט אם זה במסגרת יכולתו ובשביל זה איש אינו צריך עצות.

תכינו את הילדים שידעו לאן מטיילים. כשתחזרו רעננו מידי פעם את זכרונם בתמונות שתצלמו ומוכטח לכם שגם הצעיר משהו ישאר לו לעד בזכרונו.

כנסו לבלוגים ,יש הרבה, ותתגלו עשרות נוסחאות אפשריות לטיול מרתק. 

שנה טובה

רנצי

• ronitzaw
                          ronitzaw @baty29 נערך לאחרונה על ידי

@baty29

הקושי העיקרי לדעתי הוא בנסיעות ובצורך להחליף לינה כל לילה -שניים. וכמובן העלויות. 

דווקא הטבע באיסלנד נגיש ולא מחייב הליכות מאד ארוכות כדי להגיע למקומות מרהיבים. 

צריך לזכור שהאטרקציות יקרות וברוב המקרים גם לא יתאימו לגילאי הילדים במיוחד הקטן, אבל אפשר להתפצל מדי פעם לשעה-שעתיים כדי לספק את הצורך באטרקציות של הילדים הגדולים יותר, ככל שיש כזה צורך. 

מזג האוויר הוא לחלוטין ענין של מזל, לנו היה מאד סביר רוב הטיול, כמעט ללא גשם והיו ימים שבאמצע היום אפילו שכבה אחת הספיקה (בבקרים ובערבים כמובן שיותר קר).  יש לנו אפילו תמונות של הבן הקטן שהיה בן 6 בערךמטייל במסלול בלי חולצה כי היה לו חם בצהריים עם הביגוד שיצא איתו בבוקר.

יש גם עלויות של הצטיידות – קנינו לכולם נעליים מוגנות מים וכמובן כפפות, צעיפים, כובעים גופיות טרמיות, פליזים. 

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון