אין ביטוח רפואי לבני 60+
-
-
משיחה כרגע עם מוקד ביטוח בריאות לחו”ל של חברת הראל:
ביטוח הבריאות לחו”ל של הראל מכסה גם קורונה. ההתיחסות היא לקורונה היא ככל מחלה אחרת.
התעריפים לא השתנו (ניסיתי לבצע ביטוח עד שלב התשלום והשוויתי למחיר של הפוליסה שהיה לי למאי האחרון ובוטל ). גם הנציגה אישרה לי שהתעריפים לא השתנו.
לדברי הנציגה, באישור באנגלית, שמופק בסוף תהליך רכישת הביטוח, נוספה פיסקה שמאשרת שהביטוח מכסה גם קורונה.
אין ביטוח לאוקראינה וארה”ב.
הכיסוי של קיצור/ביטול נסיעה בוטל לחלוטין כבר בתחילת המגיפה. לכן אין יתרון כרגע לעשות את הביטוח הרבה זמן מראש. אולי יתווסף בהמשך. לא ידוע אם ומתי.
-
עוד תוספת מסוכנת הביטוח שלי (אותה חברה)
חברת הביטוח גם לא תעשה לך ביטוח , למעט כמה ימים לפני הטיסה.
אם בעבר יכולנו לעשות ביטוח נניח 90 או 180 יום לפני טיסה מוזמנת -שיכסה תקלות מאג’וריות רפואיות בפרק הזמן בין ההזמנה לטיסה- זה לא אפשרי יותר.
וגם המידע שלי לגבי העלות- זהה.
-
אנא בדקי שוב עם סוכנת הביטוח שלך.
לי לא היתה בעיה להשלים רכישת ביטוח למאי הבא.
הגעתי עד שלב התשלום אחרי שכל הפרטים הוזנו כולל התאריכים והצהרת בריאות.
נכון שזה מיותר לעשות את הביטוח הרבה זמן מראש, אבל זה אפשרי.
מניסיוני בעבר, ניתן היה לעשות את הביטוח אפילו שנה מראש, וזה היה כדאי כשסעיף ביטול/קיצור נסיעה היה קיים.
-
-
@נוסע-מתמיד אמר:
נכון שזה מיותר לעשות את הביטוח הרבה זמן מראש, אבל זה אפשרי.
גם כשחברות הביטוח הפסיקו / צמצמו / יקרו ביטוחים – הן המשיכו לכבד פוליסות ישנות.
אז אם יש חשש שהחברות יפסיקו למכור ביטוח / יגבילו / ייקרו – שווה לקנות עכשיו.
בייחוד אם אפשר יהיה לבטל בהמשך ולקבל את כל/רוב הכסף חזרה במקרה של שינוי.
-
@נוסע-מתמיד אמר:
נכון שזה מיותר לעשות את הביטוח הרבה זמן מראש, אבל זה אפשרי. מניסיוני בעבר, ניתן היה לעשות את הביטוח אפילו שנה מראש, וזה היה כדאי כשסעיף ביטול/קיצור נסיעה היה קיים.
צודק. ההסבר שלי לא היה מדויק. כאשר הביטוח מראש לא מכסה ביטול/קיצור נסיעה- הוא מייתר את עצמו למעשה וניתן לבטח בסמוך למועד הטיסה. בעבר- בהחלט תלוי בחברת התעופה ניתן היה לבטח מראש חודשים רבים (לא זוכרת את המספר, לדעתי -לא שנה מראש, אבל מסתמכת על הזיכרון בלבד). כיום--הכללים השתנו וגם המצב ואי הבטחון בטיסה העתידית.
-
@יונית אמר:
צודק. ההסבר שלי לא היה מדויק. כאשר הביטוח מראש לא מכסה ביטול/קיצור נסיעה- הוא מייתר את עצמו למעשה וניתן לבטח בסמוך למועד הטיסה. בעבר- בהחלט תלוי בחברת התעופה ניתן היה לבטח מראש חודשים רבים (לא זוכרת את המספר, לדעתי -לא שנה מראש, אבל מסתמכת על הזיכרון בלבד).
ב-25/8/19 עשיתי את הביטוח בהראל עבור 18/5/20-4/6/20, 4 ימים אחרי רכישת כרטיסי הטיסה לתאריכים אלה. לפי זכרוני שלי ניתן היה לעשות 360 יום מראש! כמובן שהנסיעה בוטלה, וגם הביטוח, והתשלום עבור הביטוח הוחזר תוך 3 ימי עסקים.
כיום--הכללים השתנו וגם המצב ואי הבטחון בטיסה העתידית.
-
לא רוצים לבטח את המבוגרים -
כדאי לקרוא את כל השרשור- כי יש הרבה עידכונים ותיקונים ולא מה שכתוב בכותרת.
שורה תחתונה- בהחלט כן מבטחים בכל גיל
לא מבטחים לכל יעד (ארה”ב חלק מהחברות למשל)
אם וכאשר יהיה רלוונטי עבורך כדאי לבדוק.
-
-
אתה מתייחס למשפט הזה?”החזר הוצאות למבוטח עקב ביטול נסיעה במקרה של חום או סימפטומים אחרים לפני עלייה למטוס, ו/ או עקב תחלואה בנגיף הקורונה ו/או עקב בידוד”
-
כן.
ניסיתי לעשות רכישת ביטוח באופן וירטואלי.
קיימת הרחבה לפוליסה הבסיסית שנקראת ביטול/קיצור.
הצהרת הבריאות קצרה ופשוטה.
לא הצלחתי להתקדם ולראות עלויות בהשוואה לבדיקה הקודמת שעשיתי, כי מתקבלת הודעת שגיאה. יתכן שהמערכת שלהם עדיין לא מעודכנת, אבל מיהרו לצאת בפרסום לציבור.
-
ערכתי שוב נסיון וירטואלי לרכישת ביטוח בהראל.
יש סעיף ביטול/קיצור שמכסה במפורש קורונה.
בסך הכל מתייקר בכ-40% לזוג בגיל 65+- ללא מחלות רקע וללא החמרת מצב קיים.
הצהרת הבריאות נשארה כפי שהיתה בעבר, ואין בה קושיות חדשות שנוגעות לקורונה.
בכסף, תוספת של 66 דולר ל-18 ימים, כשבלעדיה המחיר הוא כ-160 דולר.
נראה מחיר סביר ביותר.
אין ביטוח לאוקראינה וארה"ב.
ניתן לעשות את הביטוח עד חודש לפני הנסיעה.
-
לא בדקתי חברות אחרות.
על פי כתבה בדה מארקר לפני יומיים, יש ביטוח לחו"ל כולל קורונה גם לכלל, פספורטכארד ו- AIG.
מומלץ להשוות, לא רק את המחירים, אלא גם את סעיפי הביטוח (במיוחד בנושא הקורונה).
ארבע החברות: הראל, כלל, פספורטכארד ו- AIG, קיבלו את אישור המפקח על הביטוח לתכניות ולמחירים.