זיכרונות מקיץ 2019 - מהעולם שהיה לפני הקורונה
-
תודה במבי, העתקתי ושמרתי את המפות שלך.
אכן עשיתם מאמץ עצום וראוי לשבח כדי להגיע אל האגם הלבן. אני חושבת שהמאמץ הזה תורם מאוד להתלהבות ולהתאהבות מהאגם הזה, על אף שיופיו מרהיב כשלעצמו. חשבתי על זה גם כשאנחנו הגענו אליו – על אף שהטיפוס מהפלג’ר נשמע לי יותר קל מהמסלול שאתם עשיתם (ובוודאות יותר קצר), הוא בהחלט מאתגר למשפחה שרגילה למסלולי הליכה בטבע של שעה-שעתיים לכל היותר. שאלתי את עצמי האם האגם הלבן היה מותיר בי רושם כה עז אם היה אפשר להגיע אליו בהליכה קצרה מהאוטו? והתשובה היא שברור שהוא עדיין היה יפה, אבל האדרנלין והפיטוצין שהגוף מפריש בהגעה אליו בתום טיפוס מפרך, שמצריך מאמץ פיזי יוצא דופן, ולכן גם נפשי – בהחלט מוסיף לחוויה ומעצים אותה.
אני יכולה לומר באופן חד-משמעי שהאגם הלבן הוא שפתח לי את התאבון להכנס לעולם הטראקים – של ה-TMB בפרט (אותו גיליתי על שלט בדרכנו לאגם), וטראקים בכלל.
בתמונה: החלק הראשון של העליה לאגם מהפלג’ר.
-
לקח לנו סדר גודל של 4 וחצי שעות הטיפוס עד למעלה (כולל הסטייה במסלול לכוון צמד האגמים הלוך וחזור), עוד שעה וחצי בילינו למעלה באגם הלבן על 2 חלקיו ובשלוגיות שסביב, ושעתיים וחצי לירידה בחזור – התחלנו את הטיול בסביבות 10:00 בבוקר וסיימנו את הטיול חזרה בחניון Col Des Montens ב18:30 בערב!
את צודקת לחלוטין לגבי הרכבלים שכבר לא היו פעילים בשעות המאוחרות, וזה אפשר לנו להתעכב למעלה בלי לחץ לחזור מהר.
- בתכנון המקורי חשבנו דווקא להתחיל מאוד מוקדם את יום הטיול לפני שהרכבלים מתחילים לפעול, ולנצל את העובדה שלא נזקקנו להם, אבל היינו צרכים להתארגן עם קניות וסידורים בבוקר כי זה היה היום הראשון שלנו באלפים הצרפתיים – מה שגרם לדחיה בלוחות הזמנים והתחלת הטיול מאוחר יחסית.
ההמלצה שלי למי שיטייל במסלול המפרך שעשינו (אך המתגמל למי שמסוגל לעמוד בו) זה להתחיל אותו מוקדם בבוקר, ולא כפי שאנו עשינו כשסבלנו מאוד מהחום והשמש בקטע הראשוני של המסלול (למזלנו נהיה מעונן בכל המשך המסלול, ואני לא יודעת אם היינו שורדים את כל המסלול בעליה תחת השמש הקופחת כפי שהיה בחלק הראשוני של הטיפוס למעלה).
-
אכן המאמץ השתלם!
ועוד הערה: לא סתם המראה שלו כל כך מדהים – זה בזכות המיקום שלו שכל כך גבוה בהרים מול הפסגות המושלגות של המונט בלאן, ולכן צריך להתאמץ כל כך כדי להגיע עד אליו.
עכשיו יש לי וידוי משלי: את סיפרת שהאגם הלבן הוא זה שפתח את התיאבון שלך להיכנס לעולם הטראקים...
אז אצלי הסיפורים שלך ושל עוד מטיילים שהיו באלפים הצרפתיים פתחו לי את התיאבון, וגרמו לי להתאהב ביעד הזה עוד לפני שבכלל טיילתי בו.
אני מאוד אשמח אם יצטרפו אל השרשור (חוץ ממך) עוד בוגרי האלפים הצרפתיים לדורותיהם (בעיקר אלו משנת 2016 שהייתה שנה בלתי נשכחת לפורום ולמטיילי האלפים הצרפתיים מהפורום).
אם יש כאלו ששרדו את השנים ועדיין פעילים כאן בפורום - אתם מוזמנים לשתף בתמונות וזיכרונות שלכם מהאלפים הצרפתיים בדיוק כפי שעשו DINZ וסיגל (וכמובן גם יונה וקשת) לגבי שוויץ.
בינתיים מצרפת עוד קצת תמונות מהאגם הלבן המדהים ביופיו:
___
___
___
___
-
לעולם לא אשבע מתמונות האגם הלבן, והאיזור הזה בכלל.
קיץ 2016 אכן התאפיין ברכבת אוירית של משתתפי הפורום לאלפ"צים. טובה התחילה אותה ביוני, צביקה נעל בספטמבר. בין לבין היו פנינית, לימור, אנחנו, ועוד. אני מניחה שהאחרים בחופשת קורונה מהפורום

-
תמונות מהממות גם אני הייתי באלפים ומצרפת פה תמונות מהאלפים באוסטריה

-
יונה וקשת, במבי, סיגל - הפגזתן בתמונות מקסימות!
אני מרגישה כמו ג'אנקי שלקחו ממנו את הסם…
נתתן גם הרבה אינפורמציה חשובה לתכנון אלפ"צים כהלכתו. הלוואי שנוכל כבר ליישם ולא רק לתכנן.
לגבי וילאר סור אולון - למעט הנסיעה לסכר אמוסון לא נראה לי שיש הרבה נסיעות קשות ונראה לי ממוקם טוב יחסית לגליישר 3000 , מרטיני ואתרים על אגם ז'נבה. יש רעיונות אחרים למיקום שישרת את האזור הזה? מדובר בכוכב קצר בלבד שיתווסף לכוכב המרכזי בגרינדלוואלד וכוכב נוסף בכפר נופש ליד אגם לוצרן.
גם המלצות לצימרים / chalets ספציפיים בשוויץ יתקבלו בברכה.
תודה!!
-
כנראה שאת נותרת השורדת האחרונה כאן בפורום מאותו קיץ 2016 , וכל האחרים או בחופשת קורונה או שעזבו את הפורום לצמיתות (כבר בשנת 2019 כשאני נרשמתי כמשתמשת פעילה בפורום כמות הסיפורים והדיווחים של גולשים ירדה דרסטית).
מה שעוד היה מיוחד בשנת 2016 היו המראות והתמונות מהאגם הלבן ומעוד אתרי טבע מרהיבים שזכורים לי היטב בהשוואה לשנים קודמות ואלו שבאו אחריהן (2017,2015 ו2018) שבהן האגם הלבן נהיה "יבש" כבר ביולי (כמעט בלי שלג מסביבו) וזה נראה שונה לגמרי.
אציין לעומת זאת ששנת 2019 בה אני טיילתי השתוותה ואף עלתה על 2016 מבחינת המראות והתמונות לדעתי האישית.
בכל זאת אני מאמינה שיש בוגרי אלפ"צ (מהשנים האחרונות לפחות) שעדיין פעילים כאן בפורום, והם מוזמנים להצטרף ולשתף בתמונות משלהם (לא מכריחה אבל אשמח אם יצטרפו).
ותודה לך סיגל על התמונות שצרפת (אמנם לא מהאלפ”צ… אבל קרוב).
ממשיכה בדיווח שלי:
כאשר הגענו אל היעד הסופי של מסלול הטיול אחרי הטיפוס המפרך לקח לנו כמה דקות טובות לסדר את הנשימה, ואז טיילנו סביב האגם הלבן בחלק הגדול שלו שממש יושב על צלע ההר, והמשכנו בהקפתו בסמוך לבקתת ההרים והמסעדה עד לנקודה באמצע בין 2 חלקי האגם, שם קיימנו פיקניק מול חלקו השני של האגם בו נותרו שכבות של קרח שטרם נמס, וכן הוא מאופיין בסלעים המיוחדים והשתקפותם המהפנטת בתוך המים.
מצרפת תמונות מהמראות המאוד מיוחדים הללו:
___
___
רשמתי שבטיול הזה מסלולי הטבע שעשינו היוו עבור ילדיי אטרקציות בפני עצמן, וזה מילא לחלוטין את החלל שנוצר אצלם מהיעדר אטרקציות שהיו רגילים לבלות בהן בטיולים קודמים (כגון: פארק חבלים, פארקי שעשועים גדולים ועוד...), אז הפעם הם נהנו מאוד בחלק של האלפים הצרפתיים מההליכה אל השלוגיות, ואל הקרח שטרם נמס, ואל הנחלים והמפלים שזרמו עם שאריות השלגים במראה מיוחד מאוד.
מצרפת תמונות מהחוויה המיוחדת הזאת שתועדה בעיקר ע"י ילדיי:

___
-
@אביבית555 אמר:
יש רעיונות אחרים למיקום שישרת את האזור הזה? מדובר בכוכב קצר בלבד שיתווסף לכוכב המרכזי בגרינדלוואלד וכוכב נוסף בכפר נופש ליד אגם לוצרן.
לאיזה איזור בדיוק את מתכוונת? אגם ג’נבה או האלפ”צים? או אחר?
-
ואסיים את הדיווח מהטיול המדהים שלנו לאגם הלבן קיץ 2019 בירידה חזרה מהפסגה אל נקודת ההתחלה של המסלול (למטה בחניון הרכבים).
הירידה הייתה נינוחה בהרבה, ולוותה במזג אוויר נהדר (בשעת אחה”צ הרבה פחות חמה) ובנופים מדהימים לא פחות מאשר בהלוך (אם לא יותר).
הירידה הייתה קלה בהרבה לעומת העלייה המפרכת וגם נמשכה פחות, אך יש להיזהר מאוד בקטע הירידה בסולמות שמפחיד ומסוכן לא פחות מאשר בהלוך כאשר תלויים בין ארץ ושמיים עם הגב לתהום ולא עם הפנים לסולמות.
לפני שאנו יורדים אל הקטע האחרון של המסלול במדרון התלול בחלק הפחות יפה של המסלול עדיין בגבהים, אנחנו פוגשים שוב את "הכוכב" שלנו של המסע הזה לפסגת האגם הלבן מול הנופים הנהדרים עם הפריחה סביב ועל רקע ההרים, ועם החברים החמודים האלו אסיים את הדיווח הארוך והמאוד מפורט שלי מהטיול הזה (ואחרי דיווח שכזה אני חושבת שמגיעה לי קצת מנוחה
...)אז אקנח בתמונות אחרונות מהירידה חזרה מפסגת האגם הלבן ה- Lac Blanc אל חניון הרכבים Col Des Montens .

___

___
___
___
___
-
חוץ מזה שהתמונות מדהימות (לדעתי הטובות ביותר שצרפת מהטיול לאגם הלבן) זכיתם גם לעדר החמוד הזה!! איזה כיף לכם!!
-
אמנם לא הייתי מעולם באירופה, אבל חייב לציין שכיף לקרוא את המידע, ולראות את התמונות המדהימות. נהנה ממכם מאוד! -
אומנם זה לא בצרפת אבל בכל זאת זה באלפים באוסטריה
-
@יונה-וקשת אמר:
לאיזה איזור בדיוק את מתכוונת? אגם ג’נבה או האלפ”צים? או אחר?
היי אני מתכוונת לאזור אגם ג'נבה.
לאלפ"צים אתן את הכבוד הראוי להם בטיול נפרד
-
העיירה מונטרה מהממת.
-
תודה.
כל סט התמונות האחרונות צולמו בירידה בדרך חזרה.
ואכן בחזור יצאו לנו התמונות המוצלחות ביותר של הטיול הזה, וגם יותר נהנינו לטייל לעומת העלייה המפרכת בהלוך.
- בדרך כלל מסלול הליכה שחוזר באותו הנתיב כמו בדרך הלוך פחות מרגש כי כל הנופים והמראות חוזרים על עצמם (וכך קרה לנו בשאר המסלולים שעשינו עם אותה הדרך גם בחזור) – אך כאן בזכות השעה בה טיילנו בחזור, וגם בזכות המפגש עם עדר האיבקס החמודים החזור היה מוצלח בהרבה!
למי שיחליט לצעוד במסלול שאנחנו בו טיילנו (וזה אתגר לו פשוט) אני ממליצה לנסות ולתזמן את ההליכה לא בשעות החום הכבדות (ולנו שיחק המזל כאשר העננים כיסו את השמש בחלקים הקשים ביותר בטיפוס בעליה למעלה).
-
תודה על הפרגון.
אתה מוזמן להמשיך ללוות אותנו בעוד מסלולי טבע יפים שיבואו בהמשך בדיווחים הבאים שלי...
ומי יודע אולי זה ישכנע אותך לבחור באירופה ובאלפים כיעד הבא שלך...
-
-
היינו שם רק במהלך היום. אבל ללא ספק כדאי להיות באיזור לב הטיילת שלאורך האגם, הכי קרוב לפסל המפורסם של פרדי מרקיורי. שם גם מרוכזים רוב המלונות.
-
לא רוצה להתערב בשרשור לא לי, ובמונטרה לא הייתי, אבל אולי אוכל לתרום משהו:
מונטרה יכולה להשתלב יפה במסלול על הגדה הדרומית של Lac Lehman (אגם ג’נבה) במסלול זה:
https://goo.gl/maps/RwhniDiXhVJJPEv89.
התאור כאן, ביום ה-13.
מותר לקרוא גם אחורה וקדימה, כמובן.
-
טיול באווירה חורפית בשמורת הקרקס הקרחוני (Cirque du Fer à Cheval)
אני ממשיכה בדיווחים שלי והפעם עם טיול באווירה חורפית שמתאים בדיוק לשבת הזאת שהיא שבת חורפית שנעים בה להתכרבל בכיף במיטה כשבחוץ הגשם יורד, ובמקום זה אני כותבת כאן דיווח חדש (שוב פעם הבן הוא זה שמדרבן אותי...)
אז גם בטיול קיץ 2019 היו לנו ימים כאלו חורפיים גם בשוויץ וגם בצרפת, והדיווח הבא שלי מגיע מיום כזה שאותו אנחנו פותחים מוקדם בבוקר בשאמוני עם טפטוף של גשם מול ההרים המושלגים המכוסים בערפילים, ומחליטים לקחת סיכון ולנסוע לשמורת טבע קצת רחוקה משאמוני (מרחק של מעל שעה נסיעה צפונה).
לטייל בהרים לא היה טעם ביום שכזה (גם את קניית הכרטיסים עם הפס התלת יומי לרכבלים השארנו לימים האחרונים של הטיול שע"פ תחזית מזג האוויר היו צפויים להיות בהירים יותר) אז לוקחים סיכון ונוסעים לטייל בשמורת הקרקס הקרחוני עם הסיכוי שיתפוס אותנו גשם במהלך ההליכה במסלול.
זה לא כייף לטייל בגשם חזק (היה לנו טיול אחד כזה בשוויץ בקניון חדש שבנו מעל הישוב מיירינגן במסלול שאלוהים ישמור איך בנו אותו, והוא היה ממש מסוכן ולא בטיחותי במיוחד ביום גשום!) אז כשבמהלך הנסיעה הגשם מתחזק אנחנו מתפללים שעד שנגיע אל היעד הוא ייפסק, ואז הטיול הארוך יחסית בשמורה יתאפשר.
אחרי הנסיעה עדיין בשעה מוקדמת יחסית אנחנו עוצרים בישוב בסמוך לשמורה Sixt Fer à Cheval וכשעדיין מטפטף מצלמים תמונות מהגשר שמעל הנהר הזורם במרכז הישוב היפה הזה, וממתינים שהגשם ייפסק לגמרי לפני שממשיכים בנסיעה.
אחרי שהגשם פוסק מלרדת אנחנו ממשיכים בנסיעה של עוד רבע שעה בדרכי עפר אל השמורה, וחונים בחניון גדול ליד הכניסה כאשר אנו בין ראשוני המטיילים שם (לא היה אף אחד שגבה תשלום בכניסה בשעה בה הגענו אז פשוט נכנסים ומתחילים לצעוד במסלול).
קצת לגבי השמורה עצמה: מדובר בתופעת טבע – עמק בצורת פרסה שנחצב ע"י קרחון עתיק מוקף בצוקי הרים משוננים במראה מיוחד עם מפלים רבים שיורדים מהפסגות אל הקרקע כאשר מספר גושי קרחונים עדיין נותרו על הקרקע (שרידים מפעם).
הטיול באווירה החורפית מוסיף למסלול זה נופך מסתורי ודרמטי .
מצרפת תמונות מהבוקר באווירה החורפית ומההליכה בחלקו הראשון של המסלול בשמורת הקרקס הקרחוני.