החלטתי להתחיל בשרשור משלי שהוא כל כולו מהווה אסקפיזם למצב .
פעם כניסה אל הפורום וקריאת סיפורי טיול הייתה בריחה משגרת היום יום שבין הטיולים (בין טיול שהסתיים לבין הטיול הבא...)
ועכשיו אין כמעט סיפורי טיול חדשים, והעתיד של השנתיים הקרובות לא כל כך ורוד לדעתי (ורשמתי מה אני מתכוונת לעשות או לא לעשות בהן...), כך שגם כאן אין כל כך לאן לברוח...
הדרך שלי להתמודד עם המצב ועם מציאות הקורונה (שרודפת את כולנו יום יום) היא להעריך ולהוקיר את מה שזכינו לו בשנים קודמות, ולהסתכל קדימה בתקווה אבל גם בראיה מפוקחת, ולכן מאחר ולדעתי לא נוכל לטייל כמו פעם בשנתיים הקרובות – לתכנן את הטיול הבא שלי לקיץ 2023 …
בינתיים מה שנשאר זה ללכת אחורה בזמן לזיכרון של הימים בהם טיילנו בלי חשש ומגבלות במציאות שהייתה מנת חלקנו פעם לא כ"כ מזמן – רק לפני שנה!
החלטתי לעשות כך בעקבות @יונה וקשת שרשמה בשרשור בשם: גגות! שהתמונות שלי מהישוב ונגן בשוויץ היו עבורה תזכורת מענגת...
בעקבות מה שרשמה החלטתי להרים את הכפפה ולהעלות שרשור עם תמונות וזיכרונות מהטיול שלי בקיץ 2019 - מהעולם שהיה לפני הקורונה.
למרות שאין לי כל כך זמן פנוי אני אשתדל לרשום כמה שיותר מקומות שהייתי בהם, ותסלחו לי אם זה ייקח קצת זמן בין דיווח אחד לשני...
אז לא רק ונגן יהיה כאן - יהיו מקומות מיוחדים שטיילתי בהם בקיץ 2019 באלפים הברניים והצרפתיים, שאני מעריכה שעבור רבים כאן ישמשו כתזכורת מענגת גם כן...
מי שמעוניין וביקר באותם מקומות מוזמן להצטרף לשרשור זה ולצרף תמונות וחוויות שלו מאותם מקומות.
מבחינתי השיתוף שאתחיל כאן זאת דרך קצת לברוח קצת מהמציאות אל זיכרון של הקיץ הנורמלי האחרון שבו טיילנו בחו"ל.
אז נתחיל בFIRST תחילה, ובמסלול ההליכה מתחנת הרכבל של פירסט ועד אגם באכלפ:
העלייה למסלול באמצעות רכבל, ואנחנו החלטנו לעלות עליו רק מתחנת הביניים "בוראט" לשם הגענו עם הרכב בנסיעה בכביש חד מסלולי ומסוכן לנסיעה!
מזג האוויר שליווה את פנינו עם העלייה לפסגת הפירסט היה כזה שנתן את התמונה המושלמת של הנוף על רקע העננים במראה דרמטי.
בחזור כבר העננים כיסו לגמרי את הנוף מתצפית ה- sky walk .
בירידה עם הרכבל בדרך למטה חזרה צפינו בגולשים באומגות ובמתקן הנשר המעופף שטסו במהירות למטה (אנחנו החלטנו לוותר על זה כדי להספיק לעוד מסלול הליכה באותו יום).
טיילנו במחצית הראשונה של יולי אז היו מלא שלוגיות בהן נתקלנו במהלך הדרך עד האגם וחזרה.
סך הכול טיול בן שעתיים בדרגת קושי קלה עד בינונית ומתאים בהחלט למשפחות עם ילדים בוגרים – מומלץ ביותר!
מצרפת תמונות מפירסט תחילה ומאגם באכלפ:

____

--______

המשך עוד יבוא…

___
___
___

___
...)

___
___
___