ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. bambi19
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 1
    • פוסטים 275
    • הגבוה ביותר 57
    • קבוצות 0

bambi19

@bambi19

91
    מוניטין
    113
    צפיות בפרופיל
    275
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 4047359 גיל 56

bambi19 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי bambi19

• זיכרונות מקיץ 2019 - מהעולם שהיה לפני הקורונה

החלטתי להתחיל בשרשור משלי שהוא כל כולו מהווה אסקפיזם למצב .

פעם כניסה אל הפורום וקריאת סיפורי טיול הייתה בריחה משגרת היום יום שבין הטיולים (בין טיול שהסתיים לבין הטיול הבא...)

ועכשיו אין כמעט סיפורי טיול חדשים, והעתיד של השנתיים הקרובות לא כל כך ורוד לדעתי (ורשמתי מה אני מתכוונת לעשות או לא לעשות בהן...), כך שגם כאן אין כל כך לאן לברוח...

הדרך שלי להתמודד עם המצב ועם מציאות הקורונה (שרודפת את כולנו יום יום) היא להעריך ולהוקיר את מה שזכינו לו בשנים קודמות, ולהסתכל קדימה בתקווה אבל גם בראיה מפוקחת, ולכן מאחר ולדעתי לא נוכל לטייל כמו פעם בשנתיים הקרובות – לתכנן את הטיול הבא שלי לקיץ 2023 …

בינתיים מה שנשאר זה ללכת אחורה בזמן לזיכרון של הימים בהם טיילנו בלי חשש ומגבלות במציאות שהייתה מנת חלקנו פעם לא כ"כ מזמן – רק לפני שנה!

החלטתי לעשות כך בעקבות @יונה וקשת שרשמה בשרשור בשם: גגות! שהתמונות שלי מהישוב ונגן בשוויץ היו עבורה תזכורת מענגת...

בעקבות מה שרשמה החלטתי להרים את הכפפה ולהעלות שרשור עם תמונות וזיכרונות מהטיול שלי בקיץ 2019 - מהעולם שהיה לפני הקורונה.

למרות שאין לי כל כך זמן פנוי אני אשתדל לרשום כמה שיותר מקומות שהייתי בהם, ותסלחו לי אם זה ייקח קצת זמן בין דיווח אחד לשני...

אז לא רק ונגן יהיה כאן - יהיו מקומות מיוחדים שטיילתי בהם בקיץ 2019 באלפים הברניים והצרפתיים, שאני מעריכה שעבור רבים כאן ישמשו כתזכורת מענגת גם כן...

מי שמעוניין וביקר באותם מקומות מוזמן להצטרף לשרשור זה ולצרף תמונות וחוויות שלו מאותם מקומות.

מבחינתי השיתוף שאתחיל כאן זאת דרך קצת לברוח קצת מהמציאות אל זיכרון של הקיץ הנורמלי האחרון שבו טיילנו בחו"ל.

אז נתחיל בFIRST תחילה, ובמסלול ההליכה מתחנת הרכבל של פירסט ועד אגם באכלפ:

העלייה למסלול באמצעות רכבל, ואנחנו החלטנו לעלות עליו רק מתחנת הביניים "בוראט" לשם הגענו עם הרכב בנסיעה בכביש חד מסלולי ומסוכן לנסיעה!

מזג האוויר שליווה את פנינו עם העלייה לפסגת הפירסט היה כזה שנתן את התמונה המושלמת של הנוף על רקע העננים במראה דרמטי.

בחזור כבר העננים כיסו לגמרי את הנוף מתצפית ה- sky walk .

בירידה עם הרכבל בדרך למטה חזרה צפינו בגולשים באומגות ובמתקן הנשר המעופף שטסו במהירות למטה (אנחנו החלטנו לוותר על זה כדי להספיק לעוד מסלול הליכה באותו יום).

טיילנו במחצית הראשונה של יולי אז היו מלא שלוגיות בהן נתקלנו במהלך הדרך עד האגם וחזרה.

סך הכול טיול בן שעתיים בדרגת קושי קלה עד בינונית ומתאים בהחלט למשפחות עם ילדים בוגרים – מומלץ ביותר!

מצרפת תמונות מפירסט תחילה ומאגם באכלפ:

____

______

--______

המשך עוד יבוא…

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19
    • RE: זיכרונות מקיץ 2019 - מהעולם שהיה לפני הקורונה

@dinz

הי DINZ,

נראה שאת ויונה וקשת הייתן החלוצות כאן מהפורום שטיילו באלפים הברניים עם ילדים ממש קטנים (אצלך אפילו עם פעוטה) – שאפו לשתיכן!

אנחנו כאמור טיילנו עם ילדים בוגרים הרבה יותר, ולכן חלק מהמסלולים שאנחנו עשינו (שעליהם טרם דיווחתי) לא ניתן היה לעשותם בהרכב של ילדים קטנים בשום אופן!

עכשיו אני עוברת לדיווח הבא שלי (שהבטחתי מקודם שאפרט לגביו) ואלו מפלי גיסבאך (Giessbach Falls).

מדובר בסדרת מפלים הנמצאים מעל אגם ברינץ (הם נופלים מגבוה בהר ונשפכים עד האגם בסופם).

ניתן להגיע לאתר ב2 דרכים: באמצעות עליה עם פניקולור משפת אגם ברינץ (אחרי שייט באגם) או באמצעות הרכב בעליה עד לחניון רכבים של האתר (ברור לכם באיזו דרך מבין השתיים אנחנו בחרנו...).

רוב התיירים שמגיעים לאתר מסתפקים בטיפוס עד המפל שהולכים מאחוריו מתחת לסלע, ושם נשקף אגם ברינץ מבין סילון המים במראה מיוחד.

אנחנו בחרנו לטפס עוד הרבה יותר גבוה כאשר עברנו את כל סדרת המפלים השוצפים עד למפל הכי גבוה שנגיש למטיילים, ושם יש גשר מעל המפל שממנו יש תצפית יפה על אגם ברינץ והמסעדה במבט מגבוה.

העלייה למעלה די מתישה והשתמשנו במקלות הליכה כדי להקל על המאמץ (בהמשך במסלולים בעליה תלולה באלפים הצרפתיים הם באו לידי ביטוי הרבה יותר...).

בדרך למעלה עצרנו לפיקניק בטבע וישבנו על סלעים ביער (בסטייה קלה ממסלול הטיפוס המשולט), וכאשר הרמנו אבן עם צמחיה עליה (שהפריע לנו בנקודת הפיקניק שערכנו) גילינו להפתעתנו מתחתיה מאות קרציות! (שימו לב יש להיזהר מהן באתר זה!).

בחזרה למטה הגענו עד למסעדה שנמצאת סמוך לתחנת הפניקולור העליונה ומשם יש תצפית יפה על סדרת המפלים מלמטה כלפי מעלה.

סך הכול כל הטיול הזה לקח לנו כשעתיים בדרגת הקושי בינונית -מדובר בטיפוס רב עד למעלה עם עצירות מדי פעם לשתיית מים ומנוחה (ואנחנו גם עצרנו גם לפיקניק בתחילת העלייה כפי שכבר ציינתי).

המקום מומלץ מאוד והפתיע אותנו לטובה (הציפיות שלנו היו לפחות מזה בגלל הסיפורים שקראנו על האתר כששם לא פורט לגבי המסלול המלא עד למעלה), ובזכות העלייה המלאה עד לפסגת המפלים זה לדעתנו משדרג את הטיול משמעותית וזאת גם ההמלצה שלנו – לעשות את המסלול מלא.

הבונוס הנוסף: טיילנו כמעט לבדנו בעליה במסלול זה, ואין כלל עומס מטיילים וצפיפות רבה כמו שקיימת במפל תחתון שמתחת הסלע – שם רבים עוצרים לצלם מאחורי סילון המים (דווקא מטיילת עם ילד צעיר יחסית עלו איתנו באותו המסלול לסדרת המפלים עד שהתייאשו לקראת סוף העלייה ואנחנו המשכנו עד הסוף).

מצרפת תמונות ממפלי גיסבאך המקסימים:

___

___

___

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19

@bambi19

לפני שאמשיך לדיווח הבא שלי אני רוצה לציין את הבן שלי שרק בזכותו אתם זוכים לדיווחים ולתמונות!

הוא זה שמדרבן אותי לרשום כאן והוא גם זה שיצר את החשבון שלי ב"למטייל" וגם עוזר לי עם העלאת התמונות ובחירתן, וגם מגיב מדי פעם (במקומי) לאלו שרושמים כאן תגובות.

הילדים שלי (כמו אני מניחה של רבים מכאן – אלו עם המתבגרים...) שקועים בZOOM ובמחשבים מבוקר ועד ערב עכשיו בעידן הקורונה, וכבר קשה מאוד להוציא אותם מזה...

לצערי הרב זה גם מרחיק אותם מהחוויות של הטיולים בחו”ל שמתעמעמים עם הזמן שחלף מהפעם האחרונה... ולאור המגפה שלא תעזוב אותנו כל כך בקרוב החלום לשוב ולטייל איתם בהרכב המלא לפני הבגרויות והצבא הולך ומתרחק...

אז לפחות בשבילו (כמו בשבילי) הדיווחים כאן עוזרים להתגבר על המחסור,וטוב שיש את התמונות כדי להיזכר..

אז שוב תודה לבן שלי וקדימה לדיווח הבא....שמגיע מקום מיוחד מאוד והוא: קניון גלצ'רשלוכט רוזנלוואי (Gletscherschlucht Rosenlaui) אליו הגענו בנסיעה ישירה מחניון הרכבים של מפלי גיסבאך (עליהם דיווחתי בדיווח הקודם שלי).

הנסיעה היא בדרך צרה אליה פונים לפני הישוב מיירינגן כאשר יש בדרך עמדת תשלום אבל ללא שומר (פשוט עוצרים ומשלמים באשראי במכונה – אחרת מסתכנים בדו"ח מפקח מקומי).

המסלול בתוך קניון טבעי וממש נכנסים בין הנקרות החצובות בסלע וצועדים שם בין קירות הקניון הצרים – התחושה של טבע פראי ובתולי, והחוויה שלנו שם הייתה הרבה יותר חזקה מזאת של קניון הארה שם מדובר באתר תיירותי ומסחרי.

בנוסף – יתרון נוסף ומשמעותי: בעוד בקניון הארה וכן בגלצ'ר שלוכט של גרינדלוולד היו הרבה מטיילים שטיילו במקביל אלינו – במסלול הזה היינו כמעט לבדנו (בגלל שהמקום אינו נגיש כמו 2 הקניונים האחרים אז הוא פחות הומה בתיירים).

המסלול מתחיל במפל יפה לפני הכניסה לתוך הקניון, ממשיך בחלק היפה ביותר בין קירות הקניון ומתחת המים השוצפים (בחלק הצר ההליכה קצרה בהרבה מאשר בקניון ושלוכט של גרינדלוולד), ומסתיים שוב במפל בחלק הפתוח שלו כאשר יוצאים מהקניון הצר שוב אל הטבע הפראי.

המסלול כולו מגוון ומומלץ מאוד – שעה של טיול בדרגת קושי קלה כאשר הבעיה העיקרית זה להגיע עד לשם בנסיעה ארוכה ופתלתלה עם הרכב (אפשר להגיע גם באמצעות אוטובוס דואר שעוזר במקום).   

מצרפת תמונות משם:

___

___

___

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19

@bambi19

ואסיים את הדיווח מהטיול המדהים שלנו לאגם הלבן קיץ 2019 בירידה חזרה מהפסגה אל נקודת ההתחלה של המסלול (למטה בחניון הרכבים).

הירידה הייתה נינוחה בהרבה, ולוותה במזג אוויר נהדר (בשעת אחה”צ הרבה פחות חמה) ובנופים מדהימים לא פחות מאשר בהלוך (אם לא יותר).

הירידה הייתה קלה בהרבה לעומת העלייה המפרכת וגם נמשכה פחות, אך יש להיזהר מאוד בקטע הירידה בסולמות שמפחיד ומסוכן לא פחות מאשר בהלוך כאשר תלויים בין ארץ ושמיים עם הגב לתהום ולא עם הפנים לסולמות.

לפני שאנו יורדים אל הקטע האחרון של המסלול במדרון התלול בחלק הפחות יפה של המסלול עדיין בגבהים, אנחנו פוגשים שוב את "הכוכב" שלנו של המסע הזה לפסגת האגם הלבן מול הנופים הנהדרים עם הפריחה סביב ועל רקע ההרים, ועם החברים החמודים האלו אסיים את הדיווח הארוך והמאוד מפורט שלי מהטיול הזה (ואחרי דיווח שכזה אני חושבת שמגיעה לי קצת מנוחה😉...)

אז אקנח בתמונות אחרונות מהירידה חזרה מפסגת האגם הלבן ה- Lac Blanc  אל חניון הרכבים Col Des Montens .

___

___

___

___

___

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19
    • RE: מכסת 1200 ישראלים ליוון

@יונה-וקשת

איזה חלום. דעתי האישית היא שלטוס בתקופה הזאת הסבל גדול בהרבה מההנאה.אלו הטסים בכל זאת הם לרוב משפחות שרוצות נופש ויקפצו על כל חופשה מזדמנת לא בדיוק מתאים לרצונות של אלו שכאן בפורום.  ולי נראה לי שחוץ מכמה בודדים כאן הרוב כאן בפורום בדעה שלי ששנת 2020 ממזמן אבודה מבחינת נסיעת לחו"ל.

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19

@יונה-וקשת

כנראה שאת נותרת השורדת האחרונה כאן בפורום מאותו קיץ 2016 , וכל האחרים או בחופשת קורונה או שעזבו את הפורום לצמיתות (כבר בשנת 2019 כשאני נרשמתי כמשתמשת פעילה בפורום כמות הסיפורים והדיווחים של גולשים ירדה דרסטית).

מה שעוד היה מיוחד בשנת 2016 היו המראות והתמונות מהאגם הלבן ומעוד אתרי טבע מרהיבים שזכורים לי היטב בהשוואה לשנים קודמות ואלו שבאו אחריהן (2017,2015 ו2018) שבהן האגם הלבן נהיה "יבש" כבר ביולי (כמעט בלי שלג מסביבו) וזה נראה שונה לגמרי.

אציין לעומת זאת ששנת 2019 בה אני טיילתי השתוותה ואף עלתה על 2016 מבחינת המראות והתמונות לדעתי האישית.

בכל זאת אני מאמינה שיש בוגרי אלפ"צ (מהשנים האחרונות לפחות) שעדיין פעילים כאן בפורום, והם מוזמנים להצטרף ולשתף בתמונות משלהם (לא מכריחה אבל אשמח אם יצטרפו).

ותודה  לך סיגל על התמונות שצרפת (אמנם לא מהאלפ”צ… אבל קרוב).

ממשיכה בדיווח שלי:

כאשר הגענו אל היעד הסופי של מסלול הטיול אחרי הטיפוס המפרך לקח לנו כמה דקות טובות לסדר את הנשימה, ואז טיילנו סביב האגם הלבן בחלק הגדול שלו שממש יושב על צלע ההר, והמשכנו בהקפתו בסמוך לבקתת ההרים והמסעדה עד לנקודה באמצע בין 2 חלקי האגם, שם קיימנו פיקניק מול חלקו השני של האגם בו נותרו שכבות של קרח שטרם נמס, וכן הוא מאופיין בסלעים המיוחדים והשתקפותם המהפנטת בתוך המים.

מצרפת תמונות מהמראות המאוד מיוחדים הללו:

___

___

רשמתי שבטיול הזה מסלולי הטבע שעשינו היוו עבור ילדיי אטרקציות בפני עצמן, וזה מילא לחלוטין את החלל שנוצר אצלם מהיעדר אטרקציות שהיו רגילים לבלות בהן בטיולים קודמים (כגון: פארק חבלים, פארקי שעשועים גדולים ועוד...), אז הפעם הם נהנו מאוד בחלק של האלפים הצרפתיים מההליכה אל השלוגיות, ואל הקרח שטרם נמס, ואל הנחלים והמפלים שזרמו עם שאריות השלגים במראה מיוחד מאוד.

מצרפת תמונות מהחוויה המיוחדת הזאת שתועדה בעיקר ע"י ילדיי:

___

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19

@bambi19

ועוד 2 תמונות:

____

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19
    • RE: תקווה או עבודה בעיניים - כיוון לחזל"ש

@Vadim3238398

לי נראה שהקיץ הזה די אבוד.

עושים מאמץ להראות כאילו עשו מאמץ לפתוח את השמיים אולי כדי להסביר למה מעלים אלפי בני ישיבה.  

לא נראה שיש סיכוי אמיתי שמדינות כמו גרמניה  או אוסטריה יסכימו לקבל את התיירים מישראל ועוד ללא בדיקת קורונה.

זאת נראית יותר משאלת לב ממציאות.

חוץ מזה להערכתי הולך להיות כמעט סגר מלא לקראת סוף אוגוסט כדי לאפשר פתיחת מערכת החינוך ב1 לספטמבר...

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19

@bambi19

תמונה אחרונה לפרידה מאגם באכלפ המדהים:

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19
    • RE: גגות!

ונגן שוויץ

___

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי bambi19

@bambi19

אני מנסה לפתוח דיון על היעד הבא שלנו כי יש סימנים לחזרת הטיסות למטרת תיירות - ראו הכתבה הבאה .

השאלה הגדולה: אילו יעדים יהיו אפשריים לטיול (ובתנאים סבירים) עוד השנה בקיץ 2021 ?

כרגע זה עדיין לא ברור (תלוי בקצב ההתחסנות ובמצב התחלואה במדינות השונות, ובתנאי החופשה שיתאפשרו בהן אפילו אם אותן מדינות יאפשרו

כניסה של מחוסנים ושימוש בדרכון ירוק).

אני בכל מקרה רואה את שנת 2021 עדיין כשנת קורונה בכל הקשור לנופש בחו"ל,  ונכון לעכשיו עדיין נדרשת בדיקת קורונה 72 שעות לפני טיסת

החזור (גם למי שהתחסן – בגלל החשש מכניסת מוטציות חדשות).  

לעומת זאת בזכות החיסונים (שסביר שבשנה הבאה אחוז המחוסנים באירופה כבר יהיה משמעותי) נראה שקיץ 2022 יהיה כבר יותר ריאלי לחופשת קיץ במבחר יעדים גדול יותר ממה שיתאפשר השנה...

אז אחרי השיא של האלפים הברניים והצרפתיים בקיץ 2019 על הכוונת שלי ל2022 (אם זה יתאפשר) נמצאת חזק מאוד.... איסלנד!

אשמח לשמוע התרשמותכם על היעד שאני חושבת עליו (למי שביקר באיסלנד, ובהשוואה לאלפים של שוויץ וצרפת), וגם תרשמו (מי שמעוניין) מה היעדים שאתם

חושבים עליהם לקיץ 2021 ולקיץ 2022 ...

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19

...ובחזרה אל המציאות של ימיינו...

כאשר האופציה לטייל הקיץ באלפים הצרפתיים נכון לכרגע פחות ריאלית (ראו השרשור השכן כאן בפורום ובו הכתבה שצרפה יונית)...

לא נותר לי אלא לחזור עם עוד תמונת זכרון משם בתקווה שבדיוק בעוד שנה במועד הזה ניתן יהיה כבר להזמין מראש חופשה לשם בקיץ 2022       עם מידה גבוהה של ביטחון וודאות שזה יתאפשר...

אז לנוכח המצב והאי ודאות לגבי יעדים רבים באירופה שנראים לפחות כרגע פחות ריאליים לטייל בהם בצורה סבירה, בכל זאת אני שואלת את חברי הפורום על אילו יעדים אפשריים אחרים (ויותר ריאליים) הם חושבים כאופציה לטיול קיץ 2021 ?

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19

@bambi19

...ומשמורת חוף נחל אלכסנדר אל שמורות חוף פולג וגעש.

ועד שנתב"ג ייפתח על באמת (היום אחרי 4 חודשים אחרי ההבטחה החל פיילוט הבדיקות המהירות בשדה),

ובהמשך לדיווח מאמש של  יולן כהן כתבת N12 שעל פי מתווה שגיבשו משרד הבריאות והתחבורה – השמיים לא יפתחו לתיירות לפני חודשי הקיץ...

ובהמשך כשיפתחו תחילה זה יהיה למספר קטן של יעדים עם שיעור תחלואה נמוך ושיעורי התחסנות גבוהים...

אפשר להנות מטיולים בארץ, וצריך למצוא את העיתוי והזמן המתאים לכך כי עכשיו זאת "העונה" לטייל!

אז בסוף שבוע האחרון היה שווה לטייל גם בשעות הבוקר, ואחרי מנוחה לחזור לטייל גם בשעות אחה”צ ממש עד השקיעה!

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19

@יונה-וקשת

תמונה יפה מאזור מקסים.

אכן באין חו”ל (לפחות לתקופה הקרובה) אפשר בהחלט ליהנות מטיולים בארצנו.

צריך רק למצוא את העיתוי והזמן הנכון לטיולים, והתקופה עכשיו היא נהדרת עם מראות הפריחה, וצריך לנצל זאת (לפני שיתחיל היובש והקיץ).

אז מצרפת תמונות שצילמתי בנחל אלכסנדר בשפך אל הים בימים של סיום שנת 2020 (בתקופה בה שרר מזג אוויר סוער שכלל שיטפונות בנחלים בצפון).

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19

@יונית

תודה יונית.

אני נאלצת מדי פעם לרשום משהו על המצב כי המציאות חזקה מכל דימיון.

...ומי האמין ששרשור שהתחיל אי שם ב27 לאוקטובר 2020 יימשך אל תוך חודש מרץ 2021 באותה חוסר ודאות.

נקווה מאוד שהזכרונות יהיו מספיק טריים ברגע שאתחיל לתכנן את הטיול הבא שלי...

אני שומרת את המשך דיווחיי לימים שנראה את האור בקצה המנהרה... ואז אחזור לדיווחים מהיום האחרון של הטיול שלי מקיץ 2019 וגם אסכם. 

בינתיים מזמינה אחרים להצטרף עם תמונות זיכרון משלהם.

השרשור מזמן חצה את האלפים של שוויץ בדרכו אל האלפים הצרפתיים, אבל הקרחון (גם בתמונות שלי) עדיין לא נמס…

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19

@bambi19

...ועוד בעניין חיסונים ומוטציות: החיסון השלישי כבר בדרך... פייזר ומודרנה כבר עורכות ניסויים בחיסון שייספק הגנה גבוהה יותר בפני סוגי מוטציות שהחיסון הנוכחי פחות יעיל לגביהן . כמו כן אני מעריכה שלקראת הקיץ יספקו גם חיסונים לגילאי 12 עד 16 (לגבינו לפחות זה שיקול קריטי אם לצאת לחופשה כי אחד הילדים מתחת לגיל 16), כך שבראיה הצופה פני עתיד כל מי שירצה לטוס לחופשה בחו"ל סביר להניח שייצטרך "להתעדכן" בחיסון שיהיה הכי עדכני נכון למועד בו הוא ייצא לחופשה…

בקטע המצורף מתוך חדשות "כאן" מדובר על מה שציינתי, בדגש על כך שיכול לקחת פרק זמן של אפילו עד שנתיים (כלומר 2023 ) עד שיסיימו לחסן את רוב האוכלוסיה בכל מדינות העולם:

https://twitter.com/kann_news/status/1365010243063808003?s=19

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19

@bambi19

אמנם מוקדם עדיין לדעת מה יהיה הקיץ מבחינת תיירות לחו"ל, אבל לפחות לגבי חופשת פסח נראה שחו"ל מתרחק. כפי שחזיתי עוד לפני חודש - שאנו לפני סגירה ארוכה של נתב"ג (לפני שהוא נסגר), אז עכשיו כעבור חודש נראה שזאת מציאות שעוד תלווה אותנו תקופה לא קצרה...

מי שחשב שיפתחו תוך שבוע שבועיים אז התוצאה הפוכה, ואפילו הוחלט בממשלה להוריד את מכסת השבים ל200 איש בלבד ביום החל משבוע הבא.

בינתיים לא הצליחו "לפצח" את סוגיית הבידוד, ומלבד בידוד במלוניות לשבים  גם הצמיד האלקטרוני (לאלו שילכו לבידוד ביתי) חוזר עם פיילוט שיחל בשבוע הבא.

החשש היה ונשאר מכניסה של ואריאנט שהחיסון אינו יעיל לגביו - מה שעלול להוריד לטימיון את כל מבצע החיסונים המדהים שמתבצע כאן בישראל.

זה מה שאומרת "יקירת הפורום" הבוקר:

https://twitter.com/GLZRadio/status/1364844637169606657?s=19

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19

@יונה-וקשת

את מטפסי השלג ניתן לראות גם במהלך הנסיעה בקרון רכבל ההלברונר בנקודות שונות לאורך קטע המסע מהצד הצרפתי לצד האיטלקי.

המסע מצד אחד קסום ומספק מראות שלג מלבבים, אך מצד שני די מייגע בעקבות העצירות הרבות של הרכבל, הזמן הרב שזה לוקח, ותורי הענק בהמתנה לרכבל בחזור שאנו חווינו בצד האיטלקי.

מי שחושש ומפחד להיות תלוי בגובה רב ולזמן ממושך – לא מומלצת החוויה, אבל מי שמוכן לסבול את זה ואת התורים והזמן שכל זה לוקח אז בסופו של דבר מראות השלג מפצים על הכול...

ויש גם את הבונוס שהוא התצפיות המרשימות על הנוף מהצד האיטלקי, וכמובן קפה וקפוצ'ינו מעולים בתוספת עוגת קצפת – בזה האיטלקים מצטיינים בהרבה לעומת הצרפתים, וזה היה תענוג!

מצרפת תמונות נוספות הפעם מתוך קרון הרכבל במסע אל הצד האיטלקי.

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19

@יונה-וקשת

הי @יונה-וקשת,

היטבת לתאר בתשובתך ל- @IMESHY , ואין לי מה להוסיף מבחינת תיאורים.

אז כדי להמחיש עוד יותר את מה שרשמת מצרפת תמונות של מטפסי השלג לקראת היציאה למסע אל פסגת המון בלאן,

ושל  רכבל ההלברונר מלמעלה, מהצד ומהנקודה בה עולים עליו לחוויה המהנה אך גם המסוכנת בה נשארים תלויים בין שמיים וארץ למשך פרקי זמן ארוכים בעצירות הרבות שמבצע הרכבל בדרכו אל הצד האיטלקי (וצריך גם לחזור איתו את כל הדרך בחזור ואצלנו כבר היו תורי ענק בהמתנה לחזור בשעות הצהריים).

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19

@sigal-levi

תודה סיגל.

הגעגועים עזים לימים ההם שיכולנו לתכנן ולבצע הזמנה לחופשת קיץ כבר מעכשיו.

ואם כבר איטליה בתמונות אז מצרפת תמונה מאיטליה בתצפית מגבוה אחרי המסע עם רכבל הלברונר שלקח אותנו בנסיעה איטית...

מפסגת המון בלאן בצרפת דרך מראות השלג המדהימים עד לצד האיטלקי, וזאת התמונה משם:

פורסם בפורום אירופה
      bambi19
      bambi19