שווקי חג המולד
-
כל שנה בתחילת דצמבר (או אפילו מחצית שנייה של נובמבר למקדימים)
מתחילים אירועי ושווקי חג המולד ברחבי אירופה.
הרחובות מוארים ומקושטים
והיין החם נמזג לצד המטוגנים שלא קוראים להם סופגניה.
זה הזמן לשפוך את כל חוויות החג
את האירועים שהיו יותר מיוחדים
שווקים מסוג אחר

או...סתם סנטה קלאוס ופונדו שוקולד גם טוב.

-
אני אדם של קיץ. מה לי ולקור של דצמבר באירופה? כך חשבתי שנים. עד שאחותו של בן זוגי ומשפחתה עשו רילוקיישן לוינה בעקבות העבודה שלה. לפני שלוש שנים עלה הרעיון לנסוע אנחנו ואח נוסף שאשתו עמדה לחגוג 50 כדי להיפגש ולחגוג כולנו בוינה. לצד ההתרגשות ממפגש הפסגה ליוו אותי חששות לגבי הקור – איך אתמודד עם קור של כמה מעלות בודדות? מה אלבש, מה ניקח איתנו..
טסנו בשבת והגענו לוינה המהממת למזג אויר נעים של 7 מעלות – נאמר לנו שזה ממש חמים יחסית. תענוג אמיתי
. המפגש של כולנו עם המשפחה שם היה מרגש ונהדר. בילינו ביחד 4 ימים קסומים עם מדריכים אישיים לכל האתרים וכמובן לשווקי הכריסטמס הגדולים והמיוחדים. לא פספסתי אף שוק (8 במספר
).היה פשוט נפלא גם כשמזג האוויר מעט התקרר. ממש לא הפריע לנו בין לגימת יין חם אחת לשניה. העיר היתה יפיפיה ומומלצת בחום למי שרוצה לחוות את הכריסטמס בכל הדרו. בכלל עיר יפה מכל בחינה.
בעקבות אותו ביקור הבנתי שאני בהחלט מסוגלת להתמודד עם הקור האירופאי בעזרת ביגוד מתאים וכמו שאומרים – הכל בראש. בזכות זה נסעתי בשנה שעברה לחגוג עם בתי יום הולדת 20 בבודפשט והיה פשוט נפלא.
קצת תמונות מוינה:

-
אחת הסיבות לכך שכיף לנסוע לאירופה במהלך החודשים נובמבר-דצמבר. השווקים, התאורה המיוחדת והקישוטים, עם צבעי השלכת והקור , יוצרים אווירה מיוחדת. רק לציין שהמדינות והאיזורים דוברי הגרמנית מאוד חזקים בקטע הזה. יאללה שתיגמר כבר 2020, אולי בשנה הבאה. -
עץ חג המולד של סטרסבורג. פעם, מזמן...
-
ורשה, 17 שעות הגעה מהבית ליעד דרך שדה התעופה לשעבר עובדה. אבל ב 214 שקל לכרטיס...

-
פראג הנפלאה

וינה המקסימה

ארץ הקודש: חיפה, נצרת ו-בית לחם

-
חג מולד בדאלאס, טקסס

-
קצת לונדון 2017

-
בודפשט 2019

-
-
-
היינו פעמיים בוינה בחג המולד ופעם בציריך. וינה הרבה יותר מושקע. אציין שלמרות התמונות דווקא ביום נהניתי י יותר. בלילה יש רוחות חזקות, קר יותר ועומס אנשים. דווקא ביום יותר נעים להסתובב. -
מאז 2006 אני נוסע בדצמבר לחוות את האווירה..
(פספסתי אולי 3)
אין על האווירה הריחות והקישוטים..
(חנוכה כל כך מפוספס בקטע הזה..)
יכולתי לשים כאן המון המון תמונות מכמעט על פינה באירופה וכל שוק וכו..
אבל החלטתי לשים תמונה אחת שמאד אווירתית וחוויתית עבורי,
להגיח מתוך סימטה קטנה משובצת אבנים ולהגיח לכיכר מוארת עם המון אווירה טובה וריח יין חם משגע..
השנה באמת באמת שאני נורא מבואס שלא אחווה את זה..
בכל אפן.. לשנים הבאות..

-
בשלוש השנים האחרונות למדתי על קיומם של Christmas trails, שזה מסלול מואר ומקושט, לרוב בפארק גדול או בגנים של אחוזות. המסלולים שאני הייתי בהם (פעם אחת בגני קיו בלונדון ופעמיים בארמון בלנהיים שכפר וודסטוק) היו מושקעים מאוד, עם הרבה חשיבה ותכנון. החוויה היא ממש כמו אגדה קסומה.

-
ועוד כמה

-
פוסט זה נמחק! -
לכל המבואסים---גם אני (מאד)
שוק חג מולד דרייב אין- היחיד באירופה נכון לעכשיו
פסטיבל חג המולד בדנווטר מיוחד
-
Verrückt וגם מה שבעלי אומר נישט נורמל ……… זה ממש עבור מי שיש לו חסר עצום לשוקי חג מולד ……
️ ה״לב״ של מונפלייה -
הלב של מונפלייה צילום מסך טלביזיה -