האטה בתיירות?
-
-
והנה מפל משמורת רינקון דה ויאחה, צפון קוסטה ריקה
-
מפלי פואיפיסה , סמואה המערבית
-
וכל הנחלים זורמים לים (?!)…. אז הנה ברווז ב- long beach מדינת וושינגטון , ארה”ב ( וכן- יש מקום בשם הזה….)
-
קצת פירות ברחוב בגרנדה, ניקרגואה
-
-
חזרה למפלים. בעצם זה נופל תחת אגם ( יש לו מפל כמה דקות הליכה יותר גבוה...).. אבל אפשר לראות שזה דו-הגדרתי….משהו שכבר פירסמתי, אבל הוא כ”כ יפה לדעתי. ה”אגם התלוי” בקולורדו, ארה”ב. מבט פנורמי .
מאמץ פיזי , אבל לא נורא ממושך, שבהחלט משתלם בסופו.
טוב- למדתי משהו חדש- תמונות פנורמיות לא נכנסות פה… אז הנה משהו בגודל סטנדרטי מאותו מקום...

-
-
אני מניח שאני לא היחיד שיש באמתחתו כל מיני תמונות שצולמו כדי להזכיר.הן לא משדרות עוצמה, לא מביאות איזה קרוב אהוב או איזה נוף מדהים… לפעמים הם אפילו לא ממש מוצלחות אבל איכשהוא שרדו כל סבב של DELETE.
אז למרות שמרוב האטה בתיירות כבר מורגשת עייפות החומר בלקרוא, לפרסם, ואולי כבר פירסמתי את כל התמונות שיכלו לעשות איזה וואוו
אני אנסה לכתוב בקצרה על תמונת “תזכיר לי מה היה פה” ( כל שם אחר יתקבל בברכה)
אז זה שוק צ’יצ’יקסטננגו בגווטמאלה ביום שלפני. רוב המטיילים באים לשוק בבוקר- סבב צילומים וקניות וחוזרים בצהריים לאזור המוצא באגם אטיטלן. אני הגעתי לכאן ל-2 לילות. כדי להגיע לאיזו אבן פולחן מסוימת וגם כדי להיות בשוק לפני שהמוני עדרי התיירים יגיעו. מסתבר שבלילה לפני יום השוק יש פעילות ערה של הקמת השוק ובמסגרתו מגיע גם האדון המצולם ( ואחרים שכמותו)- הוא מוכר תרופות לעיניים ( ניתן גם לכנותו תועמלן רפואי גירסאת גווטמאלה) . הכל מתנהל בשפת הק’יצה של המקומיים, אני מבין מה שאני מבין רק מחוברת ההסבר שהוא מחזיק ומההדגמות. חוברת ההסבר מכילה שיעור באנטומיה של העין- לכל חלקיה.. ואחרי זה מתחיל ממכר התרופות/משחות שישפרו את כל מה שהוא לא הסביר קודם באנטומיה. יותר ויותר אנשים מתקבצים סביבו.. האמת שלא כ”כ שמתי לב שיש מתעניינים בסיום. אבל אולי מקובל לגשת אליו בהיחבא בצד.

-
פוסט זה נמחק! -
פוסט זה נמחק! -
נחמד! לפחות הילדים מקבלים שיעור האנטומיה העין בחינם.
שווה(קצת יותר) מארנב שקורא את עתידך(התמונה נמחקה לי בעדכון הטלפון - תאלץ להאמין).
-
מה שמעניין זה איך הוא מעביר את מסר העתיד ( שנמחק…. (:)טוב- הוא מתחרה במרמיטה שחוזה את בוא האביב בחלקים שונים של העולם….
-
"מה שמעניין זה איך הוא מעביר את מסר העתיד ( שנמחק…. (:)".
איזה מסר מהעתיד?
*לפני שבוע עקצה אותי יתושה אכזרית ליד העין! (לא צילמתי-מראות קשים לצפיה).
חבל שלא ניסיתי את התרופות שלו, בטוח היה עוזר כמו הטלפסט שהרופא נתן.
*התגובה בהשפעת השעה.
-
הארנב חזה גם את היתושה? בגלל שהכל נמחק אין לך איך להתגונן מהעתיד שהוא חזה…לא נראה לי שהארנב והתועמלן משתפים פעולה.. אלא אם הארנב דובר קיצ’ה….
-
אהה, דיברת על הארנב שלי!
ייתכן שהם שיתפו פעולה, אני בטוחה שהארנב ידע בלב, אבל הוא מיהר לברוח ולא הספקתי לשאול אותו כמה שפות הוא דובר.
האמת היא שאני מומחית לחיזוי עתידות שחורות(יש לי קבלות) - למחרת היה לי תור לאופטומטריסט
. -
ממשיך עם סיפורי תמונות תזכיר לי מה היה פה…זוהי כנסיית Immaculate Conception Cathedral באפיה, בירת סמואה.
מכונה לעיתים גם הקתדרלה של סמואה ( למרות שיש עוד כנסיות)
למעשה המבנה למטה לא קיים יותר. ב-2009 הכנסיה נבנתה מחדש לאחר שנהרסה לגמרי ברעידת אדמה.
בכל מקרה סמואה יצרה יותר סיפורי טיול מאשר מראות ותמונות. למרות שחלפו המון שנים מאז הביקור שם ואפילו כבר יש שם סניף מקדולנדס,
אני מקווה שהמקומיים הצליחו לשמור על מנהגיהם וסגנון החיים היחודי.
נחתתי בסמואה בשעת בוקר מאוד מוקדמת ( משהו כמו 3 בבוקר). היתה רק אופציה אחת ללינה לתרמילאים, וביקשתי מהרכב שהביא אותו לשם להוריד אותי בחוץ, ואני אחכה לזריחה כדי לדפוק בדלת. איך שהגענו הוא מתחיל לצפור ושולף את הגברת המבוגרת וקטנת הקומה שמנהלת את המקום ממיטתה.
זעופה היא נותנת לי איזה חדר- קופסאת גפרורים עם קירות דיקט דקיקים באמצע האכסניה.
זו היתה התחלה לא הכי חיובית עם בעלת האכסניה. מסתבר אח”כ שהיה לה איזה ייחוס למשפחות חשובות במדינה, והיא שלטה בלנים ובאכסניה ביד רמה ובאגרוף קפוץ. באחת ההזדמנויות אורח הביא עציץ או צמח למלון, היא אמרה לו להוציא אותו החוצה, ואחרי שהוא התנגד קלות, היא פשוט ארזה לו את הדברים והעיפה אותו…
מאחר שהמדינה היתה אחרי ציקלון בשם OFA שדי חירב אותה, חלק ממקומות הלינה היו תפוסים ע”י צוותי שיקום מניו זילנד, ככה שגם מי שבדק על לעבור לינה, גילה שאין לו לאן, ולא סתם הוא הסתכן שעל הבירור הוא יועף מהאכסניה..
בדיעבד זה משעשע, לא בטוח עד כמה זה שיעשע להיות תחת משטר טוטליטרי באכסניית תרמילאים… אבל לא רק האורחים זכו לנעימת דבריה- השכנים ,הספקים .. בשלב מסוים זה אכן נהיה משעשע. לעיתים ביום טוב, היא היתה מאוד דברנית וסיפרה על חייה.
יום אחרי שהגעתי, אחרי ששבועות ארוכים לא הצלחתי לדבר עם בני משפחתי, עמדתי 3 שעות בתור כדי לדבר 3 דקות בטלפון. עקב הסופה, נהרסה כמעט כל מערכת הטלפונים במדינה ורק ממקום אחד אפשר היה לדבר… מסרתי למשפחתי את הטלפון של המלון שינסו להתקשר ביום אחר שקבענו….
אחרי שלמדתי כמה הגברת יכולה להתרגז על כל דבר קטן, הנחתי שטלפון לתוך הבית שלה עשוי להיות בלתי קביל בעליל.. אז אחרי שהזכרתי לה כמה פעמים שאולי יתקשרו אליי, ולמעשה לא היתה לי דרך להעביר להם מסר שלא יתקשרו.. הגיע הטלפון וכמובן כשלא הייתי…. באופן מפתיע גברת מנהלת לקחה את העניין באופן חיובי ואפילו קראה לי בפעם השנייה…. עשיתי את שיחת הטלפון הכי קצרה שיכולתי כי טוב הלב יכל לההסתיים ברגע אחד.
חייב לציין שרוב האנשים שפגשתי במדינה ממש לא דמו באופיים לגברת המנהלת, אבל ללא ספק היא תרמה לחוויות הביקור שם. שלא היה קל בכלל, אבל כשיצאתי מהמדינה אחרי חודש , חשבתי לעצמי שזו היתה את המדינות הכי מטורפות שביקרתי בהן.

-
חג אורים שמח!מה שמחייב לא רק תמונה של “מה היה לנו פה” אלא שצריך גם משהו עם קישור לאור או חנוכה או כל דבר כזה…
מה ששולח אותי לביקורי באתיופיה.
הביקור נערך כ-13 שנים אחרי העלאת יהודי אתיופיה ( מבצע משה). מבלי להיכנס לנושאי יהדות. למבקר באתיופיה אין אפשרות להתעלם מקשרים מאוד ברורים ( אולי יש לומר חזקים) לארץ ישראל, ליהדות. גם בקרב אוכלוסיה נוצרית.
במסגרת הביקור שטנו באגם טאנה למנזר בשם נגרה סלאסי. מדובר באי בתוך האגם, ורק גברים יכולים להיכנס. ככה שהשארתי את זוגתי במעגן הסירות וערכתי ביקור מזורז יותר. הסתובבתי במרחב התפילה ואז שוחחתי עם אחד מאנשי הדת המקומיים, כשהוא שמע שאני מישראל, הוא לקח אותי למחסן הספרים שלהם. המון ספרי תפילה זרוקים בבוידם ועוד כמה שנמצאים בצורה מסודרת בספריות.
קודם הוא הראה לי ספר תנ”ך בשפת הגז |(או ככה הוא טען). כדי לראות את הספר הוצאתי מהחדרון ספרים , הוא שם חמור עץ שאני צריך לעמוד מאחוריו ואז הניח את הספר על כסא מלפני, כך שאוכל גם לצלמו.
בתוך חדרון הספרים היו גם כל מיני תשמישי קדושה. אחד קלט את תשומת ליבי יותר מהשאר:

כן- חנוכיה. מאחר ואבי היה מתעניין בבתי כנסת עתיקים בישראל, יש לי קצת ידע ( ואז גם היה לי יותר זיכרון מהיום) ככה שברור שזו לא מנורה ( 7 מול 8 קנים), וחנוכיה היא אביזר יהודי, שימו לב גם למגן הדוד . שאלתי את הנזיר מה הם עושים עם זה, והוא ענה שזה משמש אותם בחגיגות שלהם ואז הם מוציאים את תשמישי הקדושה החוצה. מבחינתי זה היה עוד חיזוק לקשר של אתיופיה- ארץ ישראל שהיה מאוד נוכח בחלקים גדולים של הביקור, והייתי חייב לצלם ( גם אם לא מוצלח) להביא הוכחות הביתה….
-
אולי קיבלו את החנוכיה מאיזה חב"דניק שניסה את מזלו.
*ביתא ישראל, לא ידעו מה זאת חנוכיה, לא "מסיכות, רעשנים..." וגם לא התפוח שתקוע על הדדל של טופלה טוטוריטו.
-
כל יום שעובר נראה שאולי יש אור בקצה המנהרה, ואת “האטה בתיירות” יחליפו שאלות המגלות עניין בביקורים בעולמנו..
אז בינתיים לכבוד החיסונים הממשמשים ובאים
אני מביא עוד תמונה של “הנה צילמתי כדי לזכור” דוכן ריפוי של מקומית בלה פאז שמציעה קמיעות, שיקויים, עוברי חיות ושאר אביזרים שירפאו כל חולי וצרה
מעניין אם העסקים שלה פרחו בשנת 2020?!