התייעצות מערב ארה"ב
-
מנסיונכם האם עדיף לעשות טיול מעגלי שמתחיל ונגמר בסולט לייק סיטי דרך גרנד טיטון ילוסטון וגליישר פארק או לאחר הפארקים לסע לסיאטל ולחזור משם ?
איזו דרך יותר יפה ומעניינת ?
-
אם נוסעים לסיאטל רק כדי לחזור משם אז הדרך עצמה מגלשייר לסיאטל לא מצדיקה טיול בפני עצמה.
אם מוצאים זמן לטייל באזור סיאטל – כמו אלימפיק או הר רנייאר ו/או צפון קסקייד אז בהחלט כדאי ומגוון מאד את הטיול
מצרף את הדרך שלנו מגלשייר מערבה (אנחנו הגענו לונקובר)
-
אם יש לכם זמן להגיע לאזור החוף ב-Olympic National Park מערבית לסיאטל, זה בטוח יהיה גיוון מצוין לנופים שתראו בטיול.
-
לדעתי כדאי שתסתכלו על מספר הימים שעומדים לרשותכם בכל אופציה. אם אתם עומדים למשל לטייל שבועיים ולעלות מסולט לייק סיטי לגרנד טיוטון, ילוסטון וגליישר ולהישאר בסופם עם יומיים-שלושה להגיע לנמל תעופה לחזור אני הייתי בוחר באופציה הזולה והמהירה מהשתיים. כנשסענו מסיאטל לילוסטון רצינו להגיע לשמורה ונסענו בכביש המהיר וחילקנו את זה ליומיים כדי לא לנהוג הרבה מדי ליום. הדרך בסדרץ אם אתם צריכים לחזור בסוף גליישר לסולט לייק, מן הסתם תנסו קצת לשנות מהדרך בה הגעתם, אבל אם זה בעיקר שעות ברכב, לא חושב שתצליחו למצוא גם פה משהו מעניין מדי.ולכן- אם בחישוב הימים נראה הגיוני לשלב למשל נסיעה לסיאטל שתעבור בדרום שמורת הקסקייד, עצירה בעיירה הבווארית לוונסוורת’ וכו’- כדי שיהיה ערך מוסף, אז בטוח הייתי בוחר לנסוע דרך סיאטל ולא לחזור על עקבותיי.
-
תודה. יש לי 6 ימים ברוטו , מגיעה למיזולה ביום שישי והחל משבת אמורה להתחיל את הדרך חזרה לכיוון סולט לייק סיטי דרך סטנלי, הרי הסותוות ,
שמורת מכתשי הירח.
השאלה אם אספיק בימים האלו לתת ערך מוסף אם אחזור מסיאטל, האם זה מספיק זמן לטייל גם בשמורת הקסקייד וגם לטייל מעט בסיאטל?
אשמחלשמוע מה דעתך. תודה
-
לדעתי כן. כמו שאמרתי, אנחנו עשינו את זה ביומיים נהיגה של כ-6 שעות ליום. ז”א שבחישוב דומה יש לך 4 ימים להרחיב לעבור דרך הקסקייד או סיאטל- מה שנראה כחיבור הכי יעיל מבחינת רצון וזמן -
פרק North Cascades יכול להיות בדרך מגליישר לסיאטל (ובתנאי שמוותרים על הכביש המהיר, I-90. ובכל זאת, אני מצטרף לדעתך, שאין סבה לנסוע לסיאטל רק בשביל הפרק הה וגם לא בשביל העיר סיאטל (למרות שאני מחבב אותה). מדובר בהגדלה משמעותית של מרחק הנסיעה.
אגב, אם הכוונה היא לעלות לטיסה בסיאטל, הרי שהדרך מגליישר לסיאטל יותר קצרה מאשר לסולט לייק סיטי. לדעתי מדובר ביום נסיעה פחות.
-
תודה, אכן הכוונה היא לטוס מסיאטל חזרה.
איפה הייתם ממליצים לישון בדרך ? מעדיפה מקום שניתן לשהות בו יום (בגלל 9 באב)
-
בדרך מגליישר לסיאטל יש רק עיר יחסית גדולה אחת, Spokane הנמצאת במערבה של מדינת וושינגטון. אני לנתי שם לילה בדרך חזרה לסיאטל. אפשרות אחרת, קצת מזרחה משם, בעירה Coeur D’Alene במדינת אידהו. זו עיר קטנה לחופו של אגם. נראית לי נחמדה וקטנה. אפשר לשבת ליד האדם, יש מקום גם להליכה ברגל ליד האגם. קחו בחשבון שבשני המקרים, הנסיעה לסיאטל תקח לכם את רוב היום שלמחרת.