וייטנאם, קמבודיה, לאוס
-
מתארגן לטיול זוגי, בוייטנאם, קמבודיה ולאוס.
מחפש המלצות למדריכים, בכל מדינה, דוברי אנגלית כולל רכב.
המלצות למסלולים בכל מדינה.
תודה רבה.
-
פנה אלי בפרטי בבקשה. אשמח לעזור.
-
אני נסעתי דרכם לויאטנם וקמבודיה אבל אני חושב שהם יכולים גם לדאוג ללאוס באותה מידה. השיטה היא הם מארגנים ובכל מקום בו נחתנו חיכה נהג שהעביר אותנו למלון שהוזמן על ידם ושם פגשנו המדריך. היה מצוין. הם מציעים תכנית ובמשא ומתן במיילים סגרתי הכל מראש לפי מה שענין אותי.
בהצלחה
רנצי
-
האם אתה מחפש מארגני טיול לכל המדינה או מדריכים למקטעים? רבות בעבר דובר בפורום על טיול שכולו אורגן ע”י סוכן מול מה שאורגן עצמאית בדרך ( ועשה שימוש במקטעים במדריכים מקומיים)- אתה יכול לעשות חיפוש בהיסטוריית הפורום. אבל לבחירה שלך יכולה להיות השפעה על ההתנהלות שלכם. -
טיול זוגי , עצמאי , ב וויאטנם + קמבודיה + לאוס
ההצעה שלי מבוססת על ניסיון רב מאד ( וזה עוד בלשון המעטה ) של טיולים עצמאיים בכל יבשות העולם ( נכון , בכל היבשות בעולם – ללא יוצא מן מהכלל , כמובן לא בכל הארצות ) . בין היתר היינו בטיול עצמאי ב וויאטנם ובקמבודיה , וכן הייתי בטיול עצמאי בלאוס .
כהצהרת פתיחה : הארץ הקלה ביותר לטיול עצמאי הינה וויאטנם + קמבודיה .( לאוס גם כן פשוטה לטיול עצמאי ) . למה ? ב וויאטנם ובקמבודיה – בכל יעד תיירותי אליו מגיעים יש מבחר גדול של סוכנויות טיולים ( מקומיות של אותו מקום – סייגון , האנוי , סיאם ריפ ...ועוד ועוד ) המרוכזות באיזור מסויים ומתחרות ביניהן על התיירים . צריך רק לדעת – בגדול – מה רוצים , ואז בהגעה אל סאיגון למשל , עוברים בין מספר סוכנויות ובוחרים טיול מאורגן מקומי ( גודל הקבוצה משתנה – היו לי טיולים עם 4 אנשים בקבוצה ועד 40 איש בקבוצה , הרוב סביב 10 אנשים בקבוצה ) לפי הצרכים שלכם . ב לאוס קצת יותר מסובך – אין הרבה סוכנויות , אך ניתן למצוא כאלה ב וויאנטיאן וגם ב וואנג וויאנג וגם ב לואנג פראבנג . איך תדע אלו אטרקציות לבחור ? דרך פשוטה – הסתכל על מסלולים של טיולים מאורגנים ( בין מאורגנים מישראל או בינלאומיים ) . דרך נוספת – הסתכל כאן באתר על מסלולי טיול בארצות אלו .
איך תתנייד ? טיסות פנים ( ב וויאטנם ) + הסעות מאורגנות מ עיר לעיר וגם בין ארצות ( וויאטנם <<>> קמבודיה , וויאטנם<< >> לאוס ) .
באם תבחר להתקשר עם מארגן טיולים מקומי – עבור כל הטיול , אתה תשלם הרבה , אבל הרבה , יותר .
רק ברמת כותרת : מסלול אופציונלי – נחיתה ( אולי דרך בנגקוק ) ב קמבודיה » מעבר אל סאייגון בדרום וויאטנם המשך דרך מרכז וויאטנם אל הצפון האנוי ( טיסת פנים ) המשך אל סאפה מעבר אל צפון לאוס ( דיאן ביאן פו ) וירידה דרומה לואנג פראבנג , וואנג וויאן , וויאנטיאן – ומשם חזרה ( אולי בטיסה דרך בנגקוק )
מקווה שעזרתי , אלי .
-
@wizo1234 אמר:
איך תדע אלו אטרקציות לבחור ? דרך פשוטה – הסתכל על מסלולים של טיולים מאורגנים ( בין מאורגנים מישראל או בינלאומיים )
זה טוב רק ליעדי תיירות המוניים.
המקומות המעניינים ביותר אליהם הגעתי לא מופיעים כלל במקומות אלה.
הפנינים של לאוס (מלבד לואנג פראבנג, פנינה אבל גם יעד התיירות הכי מרכזי בלאוס) פונסבן – מישור הכדים – שרידים של תרבות עתיקה שידוע עליה מעט ואחד המקומות הבודדים בין הודו לאינדונזיה בה אפשר להגיע לראות ולקבל מידע על מחקר שמרכזו שם, מערות הפאטט לאו בויינג סאי, בין שני אלה, הרי צפון מזרח לאוס עם נופים מעולם אחר ומיעוטים רבים ומרתקים, המפלים הרחבים בעולם בגבול לאוס וקמבודיה וכמובן שפע מקומות פחות בולטים אבל לא פחות מעניינים.
גם בויטנאם, מלבד בפורומים ובלוגים, המקומות הכי מעניינים לא מופיעים.
-
לאוס + קמבודיה + ויאטנם : התנצלות & תגובה & הרחבה
מבקש להטרים ( להתחיל ) בהתנצלות : לא קיימתי את הכלל – אין הנחתום מעיד על עיסתו ! מדוע ? “ התפארתי “ ב נסיוני בטיולים . הסיבה : כל המגיבים הקודמים הינם בעלי ניסיון רב , בוודאי לפי אתר למטייל עם מספר תגובות בין 2000 לבין 7000 . ואילו לזכותי נמנות ( כרגע ) רק כ 160 תגובות ( במאמר מוסגר , בשלב מסויים מערכת למטייל “איפסה” את מנגנון הספירה – היו לי הרבה הרבה יותר תגובות , וכך כנראה גם ל מגיבים הנפוצים האחרים . אני מוותיקי המנויים על למטייל , מימי הבראשית שלו – כבר 20 שנים} , ועל כן עמיתי לתגובות כאן , מוכרים באתר הרבה יותר ממני .
מתריסים כנגדי – ההצעה שלי - לבדוק מסלולי טיולים מאורגנים - מחמיצה את המקומות המעניינים
ובכן להרגעה : א. ב לאוס הייתי ב מישור הכדים פונסבאן , לקחתי מדריך / נהג אשרהוביל אותי בין הכדים וגם לקח אותי אל SPOON VILLAGE יצרני הכפיות ממתכת הבסף מן הנפלים של הפצצות האמריקאיות המרובות בלאוס אשר לא התפוצצו .ב. הייתי ב GIBBONS EXPERIENCE אשר יוצא מן העיר HUAI XAI בחבל BOKEO אשר על המקונג בגבול עם תאילנד . משם יוצאים לאטרקציית ZIPLINE אומגות אקסטרים בתוך יער עבות וישנים בתוך זולה על עץ – נכון מאד , ישנים על עץ בגובה 100 מטר ויותר מעל הקרקע אליו מגיעים ב אומגה . ג. באיזור זה BOKEO יש מיעוטים רבים – הייתי שם ב HOMESTAY . ד. הייתי במערת KONGLOR , הנמצאת דרומית ל ווינטיאן 6/7 שעות נסיעה באוטובוס . במערה זו מתחתר נהר תתקרקעי מתחת להר ויוצא מן הצד השני של ההר ( לטעמי יפה יותר מן הנהר ה תתקרקעי באי פאלאוואן בפיליפינים אשר נבחר לאחד מפלאי עולם ) . ה. הייתי גם במפלים הרחבים בעולם בדרום לאוס / גבול קמבודי – הגעה מן החלק הדרומי ביותר של לאוס : 4000 האיים . ו. בצפון וויאטנם הייתי ב DIEN BIEN PHU – המקום בו הצרפתים נכנעו בקרב נגד הוויאטנמים הו צ’י מין בשנת 1954 ובכך נגמרה שליטתם ב דרום מזרח אסיה .
כל המקומות אשר ציינתי לעיל – אינם על מסלול התיירים הכבוש OFF BEATEN TRACK , אינם מופיעים במסלול של הטיולים המאורגנים . אך אפשר למצוא אותם , למשל , ב LONELY PLANET , וכן למצוא בין האטרקציות אשר מציעה החברה הבינלאומית ( מאד יקרה ) VIATOR .
שאילה גדולה – האם כל המקומות אשר הזכרתי לעיל – האם הם מעניינם של פותחי השרשור ? וזאת משתי סיבות :
1. ביקור באטרקציות הללו הינו בדרך כלל בנוסף לאטרקציות הקלאסיות ( לרוב , לא במקומן אלא בנוסף ) . ולשם כך נחוץ די הרבה זמן :
ב וויאטנם וקמבודיה לבדן היינו מעל 5 שבועות , ואילו ב לאוס הייתי פעמיים במצטבר כ 6 שבועות .
לא סביר כי המטייל הממוצע ( אלא אם כן הוא תרמילאי ) ייצא לטיול לפרק זמן כה ארוך .
2. פותחי השרשור – מבקשים הצעות למסלול , לנהג / מדריך וכיו”ב . מנוסח הבקשה לא נראה כי הם מנוסים בטיולים , ולכן נראה כי מתאים להם יותר טיול באתרים הקלאסיים ( אשמח לשמוע שאני טועה ) , וזה מה שהצעתי .
לא יהיה זה הוגן לסיים מבלי להשיא עוד עצות עבור פותחי השרשור – השואלים :
א. אתם לא זקוקים לאיש אשר יזמין עבורכם את הטיסות הבינלאומיות !
עדיף לבחור הגעה אל יעד אחד וחזרה מיעד אחר עם אותה חברה ( לדוגמא – אני נחתתי ב סיאם ריפ עם קוריאן איר , והמראתי איתם מ האנוי )
יכול להיות כי יהיה לכם נוח / זמין לטוס דרך בנגקוק . בנגקוק הינו נמל תעופה אדיר עם טיסות קצרות אל כל אחד מיעדי הטיול שלכם
ב. אתם לא זקוקים לאיש אשר יזמין עבורכם את בתי המלון – עשו זאת בעצמכם לפי ההעדפות שלכם . עשו זאת במהלך הטיול ( אין צורך מראש ) וזאת כדי לשמור על גמישות הטיול ( חוץ מאשר את 3/ 4 הלילות הראשונים – אותם יש להזמין מראש )
ג. אתם לא זקוקים למישהו אשר יזמין עבורכם את טיסות הפנים – עשו זאת בעצמכם לפי ההתפתחויות תוך כדי הטיול
ד. אתם לא זקוקים לאיש אשר ייקח אתכם משדה התעופה אל המלון : בכל שד”ת בו תנחתו יש הסעות בצורות שונות אל העיר / בית המלון
תבחרו במקום , בדרך כלל הסעות משותפות הן זולות יותר . בחזרה אל שדה התעופה מן העיר – היכנסו אל משרדי הנסיעות ויציעו לכם הסעה אל השדה . בדרך כלל הסעה מן המלון אל שדה התעופה תהיה יקרה יותר מן ההצעה של סוכנויות הנסיעות – תשאלו ותבררו .
ה. בכל מקום אליו תגיעו היכנסו אל משרדי הנסיעות המקומיים ( ב דר”כ יש עשרות כאלו ) ותבחרו את הטיולים היומיים שלהם אל האטרקציות
הרוב המכריע הינם טיולים יומיים : אוספים ומחזירים אתכם אל המלון . רק פעמיים יצאנו לטיול ארוך יותר : מ סאייגון אל הדלתא של המקונג , ומ האנוי אל האלונג ביי .
ו. במשרדי הנסיעות תוכלו לרכוש גם כרטיסים לאטרקציות בערב : שייט על המקונג עם/בלי הופעה ארוחה , הופעות פולקלור בערב , הופעות תיאטרון בובות בסאייגון וב האנוי , סיורי ערב עם ריקשה
ז. אם אתם מתעקשים , ממש מתעקשים , לשלם יותר והרבה יותר – לכו אל סוכן אשר יארגן לכם את כל הטיול !
מקווה שעזרתי , אלי .
-
אני מאוד מסופק אם לנתם על עץ בגובה 100 מטר מהקרקע. נא להסתכל על גובהם של העצים הגבוהים בעולם ואז התשובה תצוץ מעצמה.
-
לאוס Zipline ולינה ב Tree House : התנצלות 100 + FEET ( ולא 100+ מטר , יחי ההבדל הקטן )
מתנצל על הטעות בהודעה קודמת שלי אודות גובה הלינה ב זולה על העץ . ותודה למגיב אשר העיר לי .
האטרקציה של GIBBONS Experience בחבל BOKEO במערב / צפון לאוס הינה אטרקציית אקסטרים . לא ידעתי זאת בוודאות כאשר היגעתי ( היתה זו הפעם הראשונה שלי לבצע Zipline / אומגה ) . היא מתאימה לתרמילאים , ואילו אני – גם הילדים שלי כבר מזמן אינם בגיל תרמילאים . מבין אטרקציות ה אומגה – היא מן הקשות ביותר ! מדוע ? א. ראשית בכדי להגיע יש לנסוע מן העיר ברכב שטח למעלה משעה . ב. אחרי כן טרק רגלי אל תוך יער סבוך (כאשר מטפסים לגובה ) במשך כשעה וחצי עד אשר מגיעים אל הרמפות מהן מתחיל ה אומגה . ג. יש אומגות ב אורכים שונים – הארוכות ביניהן 200 – 250 מטר ( הפעם אין טעות ) – שוב מבין הארוכות ביותר עם Zipline . ד. האטרקצייה הגדולה ביותר ( להבנתי ) היא הלינה ב זולה על צמרת העץ . יש מספר עצים עליהם בנו את ה Tree House . אותי ציוותו אל העץ הגדול ביותר בו היו כ 4 זולות שונות בהפרשי גבהים ביניהן ( כ 5 מטר בין הגבוה לנמוך ) – על גבי ענפים מאד מסיביים שונים של העץ .
ה. העץ כל כך גדול כך שבענף צדדי שלו בנו מקלחת מאולתרת ( העבירו צינור מים מכפר סמוך ) וכיסו בסדינים / שמיכות מ 3 כיוונים – השאירו פתח אל מעבה היער . ו. בנו גם מטבחון מאולתר ב “מרכז” רחבת העץ , והמדריכים יצאו מן העץ ( Zipline ׂ) אל פלטפורמה סמוכה ושם הבעירו אש וחזרו אל העץ ( Zipline ) עם אוכל מבושל ושתייה חמה . ז. השטח עליו בנויים ה אומגות הינו הררי עם גבעות ועמקים – לא מישורי ( לא כמו היערות באמזונס ), ולכן מנקודות מסוימות על העץ ( למשל הצד הפתוח של ה’מקלחת’ ) צופים על גיאיות נמוכים יותר מן העץ , למעלה מ 50 / 60 מטר בעומק ( קשה להעריך את הגובה משום שלא רואים את רצפת היער – מכוסה צמחייה מסועפת ) . ח. האטרקציה נקראת Gibbons Experiene . למה ? גיבונס הינם קופים קטנים המתניידים על צמרות העצים ביער – ואכן מן הזולה ניתן לראות את ה גיבונ’ס מדלגים בין העצים . ט. באתר הרשמי של Gibbon’s Experience ניתן לראות סקיצות של ה Tree House השונים , ומידע רב נוסף ( בין היתר הגובה של ה זולות 100+ FEET , ומכאן מקור הטעות עם ה מטר ) . י. בתים / זולות אלו הינם הגבוהים ביותר על עצים – המקום היחידי בו יש בתים על עצים בגובה זה הינו ב IRYAN JAYA שהוא החלק המערבי ( האינדונזי ) של האי פפואה . בחלק האינדונזי של פפואה לא הייתי , אך ביקרתי בחלק המזרחי PAPUA NEW GUINEA שהוא עצמאי עם למעלה מ 800 שבטים מאד פרימיטיביים ופסטיבלים – הטובים בעולם .
לא בטוח כי הפוסט יעניין במיוחד את פותחי השרשור , אך אולי אחרים ימצאו בו עניין .
בברכה , אלי .
-
בסיגון
מדריכה מקסימה , מגיעה עם רכב וניתן לצאת איתה חוץ לעיר כולל הדלתא
לגבי מחירים ברגע שזה כולל רכב צמוד ומדריך אישי עם נהג ולינה במקומות זה יותר יקר
אבל היקר זה יחסי לנוחות ולחוויות בדרך
בשום מקום לא תוכל לעצור באמצע שום מקום לרדת לטרסת האורז ולהיות לבד ככל שתחפוץ לכן יש מינוסים ופלוסים ,לדעתי יותר פלוסים
פנה בפרטי ,
-
אין שום סיבה לא לצאת בקבוצה.רוב הטיולים לדלתא לתרמילאים הם בקבוצות קטנות מאד, לא יותר מ-10 אנשים לרוב פחות ואפילו חצי מזה.
זה כמו טיול פרטי שעולה כ-10% מפרטי.
על הספינה, בשיט על הדלתא פוגשים עוד כמה קבוצות כאלה ולפעמים עושים שמח על הסיפון.