האטה בתיירות?
-
-
הבעיה בחידות שלי שאני לא יודע את התשובות. אז זה בעיני המתבונן…..אז חיפשתי אם הקוף יהודי ( זה מה שרצית לשמוע?) אז במקום אחד קראו לציור “פני קוף” ובאחר “ קוף דיסקו” והנה מה שאחד המבקרים כתב:
This mural has always been a bit of an enigma: it looks like a mix of a macaque’s and a human’s face, set against a galaxy-like background. It’s a strange mural, and also one that’s been watching people from the entrance wall of Gudang Cafe for a very long time.
-
כל אדם נוטה לפרש “יצירות” בצורה שונה, אם הגעת מרקע תרבותי שונה, חובב סרטי “טראש-גלאקטים”, קרא קצת על היחס של המלזים(מנהיגם למשל) כלפי העם היושב בציון – ומכיר איזו סורה בקוראן שבה מוזכרים היהודים כקופים ועוד חרטוטים.
לכן זה מה שיצא בניתוח העבודה הזאת – ולא הייתי יושבת במסעדה המשקיפה על הציור הזה, אבל רק משום שהקוף נראה מאיים.
*מנתח היצירה במקרה תייר אמריקאי ממוצע? אם כן, לרבים מהם יש חור די גדול בהשכלה כללית(מעבר ל: אמריקה איז אוֹוסוֹם).
כאן סיימתי את חפירתי בנושא(כי יש לי טלפון חדש! בלי "אורות דיסקו” מסנוורים
). -
נ.ב. ואינך מכיר את אחת התאוריות הנפוצות בעולם הקונספירטיבים(שמעתי אותה מטורקי) – היהודים נחתו מהחלל החיצון והם כמובן ישתלטו על העולם – נדמה לי המחבר של התיזה - אמריקאי(שכחתי את שמו, לא נורא).
-
-
ניסיתי להסביר לו שהדיסק מת מזמן, נעלב והתנקם, אז הטבעתי אותו בקערת אורז.
לא מכירה את הדורבנים, רק את הגדולים!
-
-
וקוף פחות שואג, משמורת האוואש באתיופיה
-
פוסט זה נמחק! -
וקוף אחרון ממני , לפחות בינתיים… ממלזיה. קוף בצבע כתום. מדהים.. התמונה לא הכי חדה, אבל מה לעשות, אחרי כמעט שנת קורונה שאני מריץ את פרויקט התמונות הזה עם מיעוט משתתפים, בררנות היא כבר לא תכונה מבורכת

-
שכחת את האורנגאוטן, הג׳ינג׳י הכי חמוד בתבל!
ולפני שתסיים עם הפרוייקט, מחקר מעניין: קופים נמשכים לחפצים יקרי- ערך(!).
-
נדמה לי שאותו כבר שמתי.. אבל עם קצב הסגרים ועד שיהיו פה שאלות רלוונטיות חדשות על טיולים.. עוד עשויים לבוא פה עוד סבבי קופים ושאר רמשים… נראה לי שצריך להקדיש תמונה למיחזור חומרים... -
נכון, שמת אחד, אבל בטח יש לו שכנים/ות או קרובים/ות שיכולים לשפר את מצב-הרוח, להראות שיש גם ג׳ינג׳ים חיוביים בעולם.

בתודה מראש a.j
-
מפל אברהם בשמורת הסמוקיז, ארה”ב. מסלול בינוני להליכה. -
*המפל הנסתר.
-
-
לפי יחסו אליך: “ג׳יפה”.
*הופה! לא שמתי לב לעדכון, לא משנה איך קוראים לו העיקר שהוא בא(סליחה, בדיחת אבא).
-
אחרי שמישהו השחיל לי בפורום מודעת טלפון מוסוית, נזכרתי בתמונה הזו.ברגע של מטח גשם בלה פאז, בוליביה,
מוכר האסימונים הזה לא עזב את משמרתו ליד הטלפון!

-
-
האיש של הגיף (GIF).