כרטיס Y.H.A
-
היי.
רציתי לשאול מה זה כרטיס Y.H.A?
איך אני עושה אותו ומה הוא בעצם נותן לי? -
כרטיס Y.H.Aמצטרף לשאלה. איפה ניתן לקנות את הכרטיס? -
כרטיס Y.H.Aלגבי מה זה הכרטיס:
http://www.lametayel.co.il/1001tips/tip.asp?id=11207&var_n ame=continent&var_id=8&cat=123
אפשר לעשות אותו בכל אחת מהאכסניות של אנ"א בארץ, או בכל אכסניה של YHA בחו"ל, לפרטים על אכסניות של אנ"א בארץ כנסו לפה:
http://www.iyha.org.il/
עדיף לעשות את הכרטיס בארץ כי זה יוצא יותר זול (50 ש"ח ולא 40 $)
כדאי להתקשר לאכסניה לפני כדי לוודא שבאמת יש להם כרטיסים -
כרטיס Y.H.Aהכרטיס הזה באמת הכי משתלם?
ראיתי בקישור שיש 3 סוגי כרטיסים- BBH, YHA, ו-VIP, אם הטיול שלי הוא לאוסטרליה וניו זילנד איזה כרטיס הכי ישתלם לי לעשות? -
YHA לאוס'. BBH לנ"זבן אדם תקרא קצת פה בפורום.. -
כרטיס Y.H.Aא. אני בת אז אם כבר בת אדם
ב. חיפשתי ולא מצאתי יותר מדיי מידע
ג. היה יותר פשוט אם היית עונה לי, לא צריך להיות חסר סבלנות, ואם יש מישהו שכן יכול לענות על השאלה ששאלתי אני יעריך את זה.
תודה יום טוב -
כרטיס Y.H.Aבבקשה.. שלא תגידי שאני חסר סבלנות. אני לא חושב שזה נכון כי אני עוזר פה די הרבה לאנשים.
על bbh
http://www.lametayel.co.il/archive/article.asp?id=11751&po stid=120&dest_id=&dest_type=#4
על yha
http://forum.lametayel.co.il/forum_msg/goto-2740206/srch-yha#m sg_2740206
-
כרטיס Y.H.Aהיי!!
מה יותר משתלם לעשות..כרטיס סטודנט בינלאומי או כרטיס Y.H.A ? -
כרטיס Y.H.Aכרטיס סטודנט בינלאומי נותן הנחות מסויימות שכרטיס YHA לא נותן
ולהפך.
לכל מקום ולכל חברה\מוסד יש את ההנחה שהוא נותן וכו.
הכי פשוט זה להוציא את שניהם. בארץ
הם עולם ביחד פחות מ 100 שקל
והם רק חוסכים לך כסף.
עמית
-
כרטיס Y.H.Aהיי.
YHA למעשה זה רשת של אכסניות בינלאומיות. הרשת, מכילה בתוכה מספר גדול מאוד של אכסניות בכל רחבי העולם, ולחברים ברשת הזאת יש כל מיני סוגים של הנחות. אני לא הכי בקיא במגוון הרחב של ההנחות, אז אני אתייחס ספציפית לאכסניות.
בקשר לטיול שלך, אז יש אכסניות YHA באוסטרליה ונ"ז, חשוב שתדעי טרם הטיול באיזה אכסניות את מתכוונת לשהות. בארץ הרבה יותר זול להוציא כרטיס YHA, רק 50 שקלים, לעומת 150 שקלים אם תוציאי באוסטרליה. כדי להוציא כרטיס צריך ללכת פיזית לאכסניה (אני הלכתי ביפו), הם יביאו לך כרטיס וכל מה שאת צריכה לעשות זה לכתוב על הכרטיס את שמך, המדינה שלך, ותאריך הוצאה. הכרטיס תקף לשנה.
מיד אחרי שהוצאתי את הכרטיס כבר השתמשתי בו כשהזמנתי מקומות לאכסניות דרך האתר של YHA באוסטרליה. בכל מקרה שווה לך להוציא את הכרטיס כי הוא מחזיר את ההוצאה דיי מהר (50 שקל זה פחות מ20 דולר אוסטרלי). בכל פעם שתתאכסני באחת מאכסניות הרשת, תקבלי הנחה של 10 אחוזים בהצגת כרטיס. אנחנו הזמנו מקומות לסילבסטר, והיינו מאוד מרוצים מהמחיר.
כמו שעמית אמר, שווה להוציא כרטיס סטודנט - זה זול וזה ייתן הנחות -
כרטיס סטודנטאהלן,
איך מוציאים כרטיס סטודנט במידה ואני לא סטודנטית...?!
(למען האמת אני די חורשת על הפורום הזה מס' חודשים מבורכים, ולגבי זה באמת שלא ראיתי אזכור....).
רק בריאות -
כרטיס סטודנט וYHAהיו הרבה ויכוחים פה בפורום לגבי יעילות 2 הכרטיסים האלה -
אני השתמשתי בשניהם במיוחד באוסטרליה והם חסכו לי במצטבר הרבה כסף.
בניו זילנד יצא לי רק פעם אחת להשתמש בכל אחד מהם במקרים מסויימים וזה בגלל שכרטיס BBH מילא שם את החסר.
YHA זה כמובן כרטיס שנותן הנחות באכסניות של הרשת - יש מינוסים ויש פלוסים בעניין משום שהרבה פעמים האכסניות האלה יקרות יותר מאכסניות אחרות ונתקלתי כמה פעמים שהאכסניות של הרשת היו יחסית רחוקות מהמרכז (דוגמה מעולה היא האכסניה בסרפרס פרדייז שרחוקה ממש), אבל מצד שני אפשר לסמוך שאתה בא למקום לינה עם סטנדרטים מסוימים וטובים מה שמאוד קשה לדעת על אכסניות אחרות ברחבי אוסטרליה ואני לא אפרט פה סיפורים לטוב ולרע (וישנתי בהרבה אכסניות שהם גם לא YHA).
פרט לכך הכרטיס נותן גם הנחה בתחבורה ציבורית - שאני טיילתי זה היה בפרמייר ובגרייהאונד, הנחות בטיולי יום ובאטרקציות מסוימות (שקונים דרך האכסניה) ועוד כמה דברים פה ושם.
כרטיס סטודנט נתן לי הנחות בקולנוע ובאטרקציות מסוימות (גן חיות בסידני, קורס צלילה בגרייט ברייר ריף וכד'...).
YHA ניתן להוציא כמו שכבר אמרו בכל אכסניה של הרשת בישראל, עדיף לעשות את זה כבר בארץ כי כאן זה זול יחסית לשם.
כרטיס סטודנט במידה ואתה לא ניתן לעשות ע"י סוכן הנסיעות שלך ותלחצו עליהם שיעשו את זה. ואל תעשו כרטיס צעיר כי הוא פחות יעיל... -
כרטיס סטודנט וYHAהערה כללית - שמזמינים באתר של ה-YHA לא צריך להכניס מס' חבר שמדובר על כרטיס בינלאומי (ולא על כרטיס YHA אוסטרלי), זה מצוין ב-I הכחול הקטן שיש ליד מספר החבר בהזמנת המקום. לעומת זאת חובה להציג את הכרטיס שמגיעים לאכסניה עצמה. זאת אומרת שאפשר להזמין מקומות באתר עוד לפני שקנית את הכרטיס בפועל.
האם למישהו יש נסיון עם הכרטיס המשפחתי? האם זוג נשוי יכול לנסוע עם כרטיס משפחתי אחד בלבד או שצריך כרטיס לכל אחד בנפרד? -
זוג נשוי יכול לנסוע עם כרטיס משפחתי אחדאין לי נסיון אישי עם זה, אבל עד כמה שאני יודעת, זוג נשוי יכול להוציא כרטיס אחד משפחתי. לצורך העניין, מה ההבדל אם מדובר בזוג נשוי או בזוג נשוי עם תינוק?
בכל מקרה, אפשר לשאול באכסניה בה תקנה את הכרטיס, אם הם ימכרו לכם - כנראה זה אפשרי וזה בסדר...
מי שלא סטודנט, שלא יתבאס בטריוף, אפשר להסתפק בכרטיס YHA וזהו. גם אני זוכרת שהשתמשתי בכרטיס סטודנט בעיקר בקולנוע, בכל יתר הזמן ההנחות היו די זהות. -
זוג נשוי יכול לנסוע עם כרטיס משפחתי אחדב-YHA בת"א אמרו לי שכרטיס אחד משפחתי טוב לשני בני הזוג, אבל לא סמכתי עליהם ושלחתי אי-מייל ל-YHA באוסטרליה והם אמרו לי שכל אחד מבני הזוג חייב להחזיק כרטיס, אז יצאתי מבולבל...
נראה לי שהשקט הנפשי שווה עוד 50 שקל לכרטיס נוסף.
אם למישהו יש נסיון עם כרטיס משפחתי, אשמח לשמוע!