ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מכנסיים תרמיים

פורום ציוד טיולים, ביטוח ואיתור
    2
    2
    1476
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • danaze
      danaze נערך לאחרונה על ידי

שלום
      שאלה בקשר למכנסיים תרמיים
      אני נמצאת בוואראס בצפון פרו ויש פה לקנות טייץ תרמי של נורט פייס במחיר לא זול. בערכ כמו בארץ. לא אכפת לי להשקיע כי מאוד קר לי ואני רוצה שכבה שאפשר ללכת איתה בטרק וגם לישון איתה. הבעיה היא שהטייץ לא הכי צמוד{ למרות שזה XS של נשים- אני מאוד קטנה[ האם זה מאבד את יכןלת הבידוד אם זה לא ממש צמוד? או ששווה לקנות בכל זאת? אפשרות נוספת היא מכנסי פליז חיקוי של נורט פייס שמשום מה לוקחים עליהם מחיר מופקע שמתקרב לטייץ אבל הם במידה טובה.. האם נוח ללכת עם מכנסי פליז כשכבה ראשונה?
      זה הטרק הראשון שלי בגבהים ובקור האלה לכן כל השאלות..
      תודה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • s k
        s k נערך לאחרונה על ידי

מכנסיים תרמיים
        מס' הערות:
        1. תפרידי בין הדברים, אם המכנסיים הם טרמים המיועדים בתחילה להרחקת לחות מהגוף וכמטרה שניה לבודד חשוב שהמכנסיים יהיו צמודים בנוחות כדי שיהיה מגע עם העור ולאפשר את הרחקת הלחות, אם הם יהיו רפויים מידי הם לא יעשו את העבודה כמו שצריך.
        עם זאת כך או כך עדיין הם יהוו שכבה בידודית.

2. אני לא בטוח שתחושי בקור במהלך הליכה ברגליים, בדר"כ קר יותר בפלג גוף העליון בעוד שהרגליים יחסית מתחממות עקב הפעילות.
        מלבד זאת לא מומלץ כלל לישון עם אותם בגדים שהלכת בהם, הם מתלכלכים, נספגים זיעה ומלחים ולמעשה יתפקדו בצורה לקויה במהלך השינה.

לסיכום:
        אם את רגישה לקור וצפוי קור משמעותי, כדאי לתכנן על רכישה של מכנסיים תרמים דקים. מכנסיים עבים לדעתי יהיו חמים מידי להליכה.
        אם את מתכוננת לשינה בתנאים קרים במיוחד הייתי שוקל לרכוש מכנסיים עבים יותר לשינה.
        פתרון משולב לא יהיה נכון לדעתי, מכנסיים דקים לא יספקו בידוד מספק לשינה וכנראה יהיו מלוכלכים מזיעה במידה זו או אחרת.
        מכנסיים עבים יהיו לדעתי חמים מידי להליכה ושוב, מלוכלכים ככל הנראה לשינה ואף עשויים ללכלך את השק"ש דבר שבנוסף לחוסר נעימות עלול לפגוע ביכולת הבידוד של השק"ש.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • 1 / 1
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון