הזמנת טרקים
-
אהלן

אני טס לתקופה ארוכה לניו זילנד ואוסטרליה.
מתכוון להיות בניו זילנד 2-3 חודשים.
אז יש לי רשימה של טרקים שהמליצו לי , והכל נחמד ויפה , אבל אז הבנתי שצריך להזמין מראש.
אז אני לא מבין איך אני מזמין מראש ל4-5 טרקים כשאני לא יודע בכלל איפה אהיה ומתי ... סך הכל אני רוצה לזרום ממקום למקום, לעצור איפה שנראה לי או שהמליצו.
קשה לי לראות איך מתכנן מראש תאריכים ספציפיים.
אז השאלה שלי היא כזאת :
אם לא אזמין מראש, ורק ב DOC כשאגיע לכל אזור, יש מצב שלא אכנס לטרקים כי הם מלאים כבר ?
אשמח לשמוע מאנשים שעברו את החוויה , איך עשו את זה , איך ניהלו את הזמן וההזמנות,
תודה
יוסי
-
אתה מבין נכון את המציאות. או שאתה מזמין מראש ואז יש לך מקום, או שאתה בוחר להיות ספונטני וזורם ואז אולי לא יהיה מקום. מה שאתה יכול לעשות כדי להקל על עצמך היא לטייל עם אוהל. יש לך סיכוי יותר טוב למצוא מקום לאוהל מאשר מקום בבקתה. זה לא אפשרי בכל הטרקים אבל ברובם כן. לחילופין, אתה יכול לבחור בטרקים פחות פופולריים ומבוקשים ושם לא מזמינים מקום בכלל (אי אפשר).
-
יש לומר שבשנה האחרונה העומס עלה משמעותית ובטרקים הפופולריים כיום גם עם אוהל קשה למצוא מקום.
מה עושים? או שמתעקשים ומזמינים ואז מפסידים את הספונטניות (ומסתכנים במזג אוויר גרוע בטרק), או שמרפים - ובעצם אומרים שאם מפספסים טרק פופולרי זה לא נורא, יש הרבה אחרים. אתה תמיד יכול לבחור אחד שאתה לא מוכן לוותר עליו ואותו להזמין, ואת השאר לשים בסימן שאלה. אוכל לומר לך שלא פעם אתה מגלה שדווקא אלו הפחות מוכרים ומדוברים מרשימים לא פחות מאלו שנתפסים חודשים מראש.
-
תודה רבה שקד וכבש.
החלטתי לבחור בספונטניות, סימנתי לי את המקומות שאני רוצה לראות וטרקים שרוצה לעשות וכשאהיה באזור אבדוק את האפשרות , לא רוצה להיות מוגבל.
שוב תודה

-
אחלה, שיהיה טיול מוצלח! -
אני בראש שלך ובעד לזרום....
אבל נ"ז לא כזאת גדולה, והאי הדרומי בפרט. אז תמיד אפשר להזמין טרק מראש, ואם בסביבה מדובר בקפיצה קטנה לאיזור הטרק.
ומאחר והאי הדרומי לא גדול, אז שווה לקחת את הסיכון, ולא לצאת לטיול בראש שונה, שזה אחלה, אבל גם מפסידים בגללו דברים...
בטיול שלי אני מתככוון לשלב בין ספונטניות ולזרום במרבית הטיול, לבין טרקים שהזמנתי מראש. זה לא מתנגש ביחד וזה אפשרי.
אבל כמו שכתבתי פה כבר, אני מזל תאומים ויש לי פיצול אישיות, אז זה בא לי בכיף