איסלנד: באתי, ראיתי, התאהבתי.
-
ובהמשך עוצרים בחוות בתי דשא משוחזרת בשם Þjóðveldisbærinn.
מקום על הדרך חביב אבל לא חובה.
-
מול החווה, במרחק נסיעה קצר נמצא המפל Hjálparfoss.
הליכה קצרצרה ממגרש החניה ואנחנו יוצאים לבדוק כמה הוא יפה.
שימו לב כמה מקומות יפים פוגשים באיסלנד על הדרך ביום אחד. אמנם הנסיעות ארוכות אבל אוצרות הטבע שנחבאים לאורך הדרך לא מפסיקים להפתיע. לפעמים נדמה שכמות היופי שפוגשים ביום טיול אחד באיסלנד שווה שבוע בטיול במחוזות ויעדים אחרים בעולם. העושר בכמות האתרים המרהיבים לאורך הדרך ימשיך ככה כמעט עד סוף הטיול.
לא פלא שהתאהבתי באיסלנד

-
עייפים ומרוצים (מאוד!) חוזרים ללילה שני ואחרון בבקתה ב Hella.
תם היום השלישי.
-
וואו, ממש עושה חשק להגיע לשם.
-
תודה אפרת

-
26.7.16
יום 4
החוף הדרומי של איסלנד - אחד השווים
פותחים את היום בנסיעה למפל Seljalandsfoss .
מטפסים בשביל שעולה ונכנס מאחורי מסך המים.
-
לט איט בי,
בא לי להעתיק את התגובה של יובל, כי אני חותמת בה על כל מילה

אפשר?
"איזה יופי! שמעתי איסלנד אז באתי בריצה. אחד המקומות היפים ביותר שזכיתי לטייל בהם. לא סתם כל מי שחוזר, חוזר עם ברק בעיניים. מקום שנכנס לנשמה. הרבה זכרונות נעימים. ממשיך(ה) לעקוב בנוסטלגיה..."
אורה
-
האמת? כל פעם שאני קוראת סיפור טיול לאיסלנד אני אומרת לעצמי זה בכלל לא אמיתי, לא יכול להיות שקיים מקום כזה על כדור הארץ. מה שבטוח לא יכול להיות שהוא במרחק של טיסה בת כמה שעות סבירות. ובכלל בכלל בכלל לא הגיוני שאני עוד לא הייתי שם. לכן כל פעם שאני רואה תמונות מאיסלנד אני פשוט משכנעת את עצמי שזה רק אגדה וזאת הסיבה האמיתית שטרם ביקרתי בה.
לט איט, כל מה שניסיתי להגיד זה שאני עוקבת מתעלפת נפעמת ועדיין לא מאמינה שכל זה אמיתי
-
המלצה שלי: על סמך רשמייך, נראה לי שהיעד הבא שכדאי לך לשים בסל המשאלות הוא ניו זילנד. יש חלקים מהנוף של איסלנד שמאוד מזכירים אותה, ומנגד ניו זילנד יותר מגוונת בנופים (למשל, יערות גשם מרשימים). כרטיס טיסה רצחני במחיר וארוך מאוד, עמוס בעונה (אבל עדיין לא ברמה של להזמין כל כך הרבה זמן מראש כמו איסלנד) וגם לא זול (אם כי המחייה זולה מאיסלנד) - אבל הנוף, הנוף... (וחם יותר מאיסלנד בקיץ, כמובן!)
שתיהן ארצות שכולן טבע, טבע, טבע יפהפה על פני שטח עצום, עם כמות תושבים מעטה.
-
תמונות מפעימות.
אחד המקומות שלא הייתי בהם, והלואי שאצליח להגיע [מתישהו בעתיד, אולי, אפילו לא במגירה]. בינתיים נהנית לקרוא ולהתרגש מהתמונות. איזה כיף לכם.
-
את איסלנד אפשר להשוות רק למעשה הבריאה כי בפועל זה מה שרואים בעינים עת הלוח האירופאי מצד אחד נפרד מהלוח הצפון אמריקאי שבצד השני ובתווך צומחת היבשת החדשה.
מי שהיה שם מבין על מה אני כותב ומי שלא היה שיקרא בין השורות שנכתבו כבר ואלה שעוד תגענה.
כל פעם שמישהו חוזר וכותב רשמים מאיסלנד הכל עולה כי אי אפשר לשכוח את המראות והחוויות האלו.
let it תודה על שריעננת לי עוד פעם את איסלנד
רנצי
-
אורה: ברוכה הבאה לקבוצת הנוסטלגים ללא תקנה

אלונה: יום אחד זה יקרה. את עוד תגיעי. יש לי הרגשה

keves160: אסור לתת לי המלצות כאלה...

אוליב י: הלוואי הלוואי...

רנצ'י מורי ורבי: לגמרי! אי אפשר לשכוח כזה נוף בתולי. וחוץ מהמראות והטבע אני גם התאהבתי בעם האיסלנדי
-
יואוווווווו איזה התרגשות!! איסלנד!!

לפני 3 שבועות נכנס לנו (לי ולחבר) הג'וק הזה של איסלנד לראש, מאז הספקנו כבר להתעצבן על כל מי שאמר לנו שספטמבר זה לא זמן טוב, לקנות כרטיסים, לתכנן את המסלול שכולל את הפיורדים המערביים, להזמין מקומות לינה (הכל כמובן עם אפשרויות ביטול) ולהתחיל לקוות מעכשיו שיצא לנו לראות את הזוהר הצפוני.

ביום שישי כבר יש לנו פגישה עם מומחה איסלנד שיעשה לנו תיקונים אחרונים במסלול ואז הספירה לאחור עד ספטמבר מתחילה (איך הצלחת 11 חודשים לחכות אני חושבת שאשתגע).
הסיכום הזה בא לי בול בזמן, אני כמובן אמשיך לעקוב, התמונות נראות לא מהעולם הזה, ובכלל נראה שאין כמו איסלנד!
תודה לך let it be מחכה להמשך הסיכום בקוצר רוח.
-
וואו, זה תמיד ממלא אותי פליאה היכולת לתכנן ולקבוע כמעט שנה מראש. אני רוצה לצאת תוך חודש לטיול של כמה חודשים, ועוד לא קניתי כלום או תכננתי שום דבר...
למען האמת, זה (והעלות) מה שמנע ממני לנסוע לאיסלנד עד כה. היעדר הספונטניות והגמישות המוחלטת שהיא מכתיבה, שלא מתאים לסגנון המסעות שלי.
-
האמת שאני מקנאה בספונטניות שלך..
זה עניין של אופי. למרות שעם איסלנד קשה להיות ספונטניים, אבל גם לא צריך להגזים כמוני שהזמינה 11 חודשים מראש.
אבל זה גם נורא תלוי באיזה שלב בחיים בן-אדם נמצא..
אנחנו זוג צעיר מאוד (24,26) שכביכול יכול להרשות לעצמו להיות ספונטני, אבל האוניברסיטה מאפשרת רק את ספטמבר לטייל (האמת שגם יולי - אוגוסט אבל לא לוקחת סיכונים עם מועדי ב') אז יש לי את התאריכים שאני יודעת מראש שאני פנויה אז בעצם מה מונע ממני להזמין? (ויצא לי זול 460 דולר לכרטיס עם קונקשיין בברלין).
keves עושה רושם שיותר מידי זמן דחית את איסלנד... נראה לי שהגיע הזמן ללכת על זה גם אם זה אומר חוסר ספונטניות חח
-
לא ביקרתי את התכנון המוקדם למי שזה מתאים לו, חלילה. אצלי יש בעיה קיצונית של חוסר ארגון ודחייה לרגע האחרון לפעמים...
אבל אצלי (על אף שגילי מבוגר מכם) כמעט כל הנסיעות הן לטווח ארוך יותר או לא מוגבלות בזמן, ולכן גם אני מנסה לנצל את זה כדי לראות דברים יותר לעומק, הרבה מעבר למסלול התיירותי, עם דגש בין השאר על הפן האנושי. למשל, בעיר שבאים אליה ל-4 ימים להישאר יותר - לפעמים אפילו חודש אם התחברתי למקום - ותוך כדי ליצור חברויות, ללכת לטרקים לא מוכרים וכו'. טיול שכולו לתכנן כל יום באופן פרטני מראש זה לא מתאים עבור האופי הספציפי שלי, ודי מבאס בתכנון (שהוא מייגע עבורי) וביישום. אני רואה את זה ממש עכשיו כשלפניי הצורך לתכנן ולהזמין מראש דברים ליפן.
גם העונה הקצרה באיסלנד לא הסתדרה לי בשנים האחרונות. או שהיו לי עניינים אחרים בזמן הזה שמנעו ממני לנסוע, או שבגלל שלא יכולתי לתכנן מראש העדפתי בראייה של חודש מראש לנסוע למקום אחר.
אבל זה יקרה, יום אחד. לא מדאיג אותי. גם לאנטארקטיקה לקח לי יותר מעשור עד שזה יצא לפועל, וגם יפן שברשימת היעדים המון זמן תצא לפועל אינשאללה בקרוב.
-
המשך היום ה- 4 (דרום איסלנד)
מהמפל המשכנו לבריכה הנסתרת ב SELJAVELLIR.
השביל אל הבריכה נחמד וכולו זרוע באבנים שחורות.
-
כמו כל הבריכות באיסלנד גם ב Seljavallalaug המים הם מים חמים הבוקעים מהאדמה.
אנחנו לא טבלנו כאן. אבל כפי שאתם רואים תיירים אחרים בהחלט כן.
ולקוראי הנאמנים: שימו לב לשמש האיסלנדית

גם באיסלנד אנחנו מטיילים מתחת לשמש.
רוב הזמן.

-
המשך היום הרביעי
חוזרים מהבריכה ונוסעים למפל המפורסם Skógafoss.
Skógafoss הוא אחד המתחרים החזקים ברשימת המפל הכי יפה באיסלנד.
קבלו אותו מכמה זויות כולל אחת עם קשת (הרי יש באיסלנד שמש):
-
אורה - הוצאת לי את המילים מהפה
.לט-איט - ממש לא נעים לי להשחיל קריאות התפעלות אחרי כל פוסט חדש, אבל זה מה שהייתי עושה... השחור-ירוק-מים הזה כל כך כל כך אופייני ויפה.