איסלנד: באתי, ראיתי, התאהבתי.
-
המשך היום ה- 4 (דרום איסלנד)
כן. היום הזה פשוט עמוס במקומות נפלאים. אי אפשר לוותר על אף אחד.תראו לבד כמה יפה בקרחון הסמוך Sólheimajökulll.הכביש מגיע ממש קרוב לקרחון. הליכה קצרה בשביל עפר ואפשר להגיע עד לקרח. יש אפשרות לשכור טיול עם מדריך ונעלי מסמרים ולטפס על הקרחון. אנחנו הגענו בספונטניות וכבר לא היה מקום לסיורים באותו היום. לא נעצבנו בכלל (לפחות אני) כי מדובר בווחאד עלייה על הקרח עם נעלי מסמרים.בכל אופן אסור לעלות לבד על הקרח ולא להכנס למערות הקרח כי אין לדעת היכן תתחיל התמוטטות בגלל הפשרה של הקרח.והחוויה הכי נעימה לנו זו ההרגשה של גלי הקור שהקרחון פולט. עומדים מולו, גם במרחק יפה של עשרות מטרים וחשים את גלי הקור שנפלטים.רק בשביל התחושה הזו של משבי צינה ביום שמשי שווה לבוא לכאן.אני אהבתי מאוד את המקום

-
המשך היום ה- 4 (דרום איסלנד)
השמש לא שוקעת באיסלנד בקיץ וקל מאוד לאבד תחושת זמן.נפרדנו מהקרחון בצער והמשכנו לנסוע על כביש הטבעת.פנינו לגולת הכותרת של הדרום: הצוקים וחוף הים של Dyrhólaey .כאילו שעד עכשו לא היה יום מדהים ביופיו
-
יפה כאן מאוד.
לכל סלע בים יש שם של טרול.
-
ו... כאן פגשנו פפין ראשון.
מאוד מרגש. שנים שאני רוצה לראות פפין והנה זוג פפינים עומד על הסלעים.
פפין היא הציפור הכי מופרסמת ואהובה באיסלנד ובים הצפוני בכלל. מין שילוב של תוכי ופינגווין.
אין כמו פגישה ראשונה.
עמדתי הרבה זמן מול הצוק עד ששניהם פרסו כנפיים ועפו לים

-
אין כמו נוף של צוקים ואוקיינוס ושלג ביחד.
השלג מאחורינו והאוקינוס מולנו.
-
שנרד לחוף?
-
-
החול כל כך נעים שאנחנו פשוט רובצים ולא עושים כלום חוץ מלראות את כל היופי שמסביב.
-
המון זמן רבצנו בחוף.
חיכינו לשקיעה?
איזה שקיעה... אנחנו בחופה הדרומי של איסלנד. חוצמזה שהשמש תשקע בעשר בלילה, הים הוא מדרום

אבל ככה זה אצל ישראלים, אם אנחנו בערב בשפת הים אנחנו מצפים לשקיעה.
-
-
לפתע פפין.
פפין חדש עף מעלינו הישר לצוק.
-
יובל_s : טיול בשחור ירוק לבן זה כל מה שאני צריכה.
תמשיך לטייל ולהתפעל איתנו

-
כשהבנו שלא תיהיה שקיעה היום המשכנו בדרכנו.
-
-
היום הרביעי - כמעט הסוף:
כבר היה ממש מאוחר כשחלפנו על פני השלט הזה:
-
-
ועכשו התלבטות.
על המפה שלי באטלס שקניתי מסומן Fjaðrárgljúfur ולידו כתוב בכתב ידי: המקום הכי יפה באיסלנד.
נו? כל מקום הוא הכי יפה באיסלנד. אני מעלה להצבעה מי רוצה לראות עכשו בערב את Fjaðrárgljúfur?
מבטיחה שרק נעבור בשביל לראות. ממש קפיצה קטנה לא יותר מדי הליכה.
-
-
ממש קשה לבחור באיסלנד מה לראות.
הכל פשוט מרהיב.
-
עייפים ומרוצים אנחנו מגיעים למלון שלנו ב Kirkjubæjarklaustur.
ראינו היום כל כך הרבה דברים והשמש לא שוקעת.
תם היום הרביעי.

-
אגב, אם את עדיין בעניין לראות פאפינים......נסעתי לפני כמה שנים לאזור הקוטב הצפוני והתבאסתי שחוץ מכמה בתעופה לא באמת ראיתי פאפינים מקרוב. ובכן, מסתבר שקל מאוד לראות אותם בבריטניה!
אני ועוד בריטית מאותו טיול נפגשנו בלונדון, לקחנו את הרכב שלה ונסענו לוויילס. חודשיים בשנה, בקיץ, יש שם אי קטן ובו מקננת כמות גדולה של פאפינים. עד כמה מקרוב רואים אותם? די שאומר שאחד שרץ בינינו כמעט התנגש בי... החמודים הללו עפים מעליכם, נוחתים, מדדים עם ערימת דגים בפה, מתקוטטים, מתפנקים, משתזפים בשמש... תענוג אמיתי.
אם תגיעי לבריטניה בעתיד ותרצי פרטים, תגידי.
-
פתאום הבנתי שזה רק היום הרביעי.... כל כך הרבה דברים מדהימים שלרגע חשבתי שזה כבר כמעט הסוף.
מבחינתי נפתח לו חלום חדש בזכות הסיפור שלך. אני חייבת!!!! להגיע לשם.
כבר הודעתי לבנזוג שידע שלשם אני נוסעת!!!
דלית
-
כן lono1 ב - 4 ימים יש המון יופי...

ועוד היד נטויה..
-
27.7.2016
היום ה- 5 - יום קפוא וקסום במיוחד

מפת היום החמישי
ובכן, יש מצב שזה היה היום הכי מגניב בטיול. המשיכו לקרוא וחוו דעתכם.
-
בבוקרו של היום החמישי אנחנו יוצאים מוקדם מ-Kirkjubæjarklaustur וממשיכים על כביש הטבעת המקיף את איסלנד, כביש מס' 1, לכיוון לגונת הקרחונים.