איסלנד: באתי, ראיתי, התאהבתי.
-
המשך היום החמישי:
בסופו של היום אנחנו מגיעים ל Höfn כאן נישן הלילה. הופן היא עיר נמל קטנה.
ב- Höfn מצאנו את המסעדה הכי טובה באיסלנד. היה כל כך טעים שאין דברים כאלה. המסעדה עמוסה וצריך לחכות שיתפנה שולחן. תחכו. ההמתנה משתלמת.
אם הגעתם עד כאן אל תחמיצו.
תם היום החמישי. אחד השווים

-
לט איט,
קראתי עכשיו בנשימה אחת ובהמווווון wow!!!
התמונות מרהיבות (ומסכים עם keves שהרבה תמונות מזכירות את ניו זילנד)...
איסלנד עלתה אצלי עוד כמה שלבים מעלה מעלה במגירת החלומות

רובי
-
הי לט איט ככ כיף לטייל איתכם שוב באיסלנד האחת והיחידה. איזה יופי של טיול, איזה יופי של נופים ואיזו הנאה צרופה.ממשיכה לעקוב.... אורית
-
לט איט
לקח לי זמן להחליט לקרוא את השרשור. איסלנד לא על המפה אצלנו בינתיים אבל הסיפורים שלך בדרך כלל יפים, אז נכנסתי וטוב שכך. לפחות אני נהנית לטייל איתכם ולצפות בתמונות. ובכל זאת שאלה פרקטית - באיזה תאריך יצאתם לדרך?
תודה על התמונות המדהימות והסיפורים וההסברים.
דבורה
-
כן גם אנחנו היינו במסעדה המדהימה בHöfn ומאחר ששמת תמונות של המנות העקריות אני אוסיף את הקינוח .
מצטרפת להמלצה לא לוותר!! במידה ואין מקום פנוי, צריך להרשם בכניסה ואז לרדת לקומה התחתונה שם יש מקום להמתין ובר בו ניתן לשתות משהו בזמן ההמתנה.
ממשיכה לעקוב ולהנות מכל תמונה וסיפור
ורדה
-
גם אני הצטרפתי לקריאה..איסלנד בהחלט ביעדים המועדפים, אבל בינתיים נדחה מפאת המחיר וגילאי הילדים..
אבל התמונות מעלפות! ונראה מדהים

-
ואם כבר תמונות, אני מביאה כאן את התמונות של GAMLA LAGOON עליה כתבת בתחילת הסיפור, לעורר את החשק של הנוסעים בעתיד.
כמו שכתבתי הפכנו את המקום לבריכת הבית והיינו שם בשני הערבים בהם ישנו באיזור - פשוט קסום ולא המוני (לפחות כאשר היינו שם ביולי 2014)
ורדה
-
לט איט, התמונות סוף הדרך - במובן המילולי ביותר! איסלנד נראית כמו ארץ מכוכב אחר. מקום שכיף מאד לבקר ולטייל בו, ודי נורא לחיות בו...
-
מוטי א: תודה על הפירגון

רובי: שמחה לראותך כאן

אורית: ברור לך שאת סיפור הטיול באיסלנד שלכם אני מכירה בעל פה
דבורה פ: יצאנו לדרך בסוף יולי האחרון. (כתבתי תאריכים מלאים בכל תחילת יום טיול).
ורדה ש: לדעתי גם רחל לבון אכלה במסעדה בהופן. היה כל כך טעים שהלכתי להודות לשף באופן אישי. תודה על התמונות מהלגונה הסודית. it is not much of a secret now....

eden24h: יום אחד תסעו...

ציידת היקרה: שמחה שקפצת. לא בטוחה שנורא כל כך לחיות שם. לי נראה דוקא סבבה. יש שם קהילה מאוד חזקה ותומכת. האנשים מאוד נחמדים - באופן מיוחד כמה שיצא לי לפגוש. החיים מאוד קהילתיים ובכלל לא מנוכרים... באיזשהו מקום קצת הזכירו לי אותנו.

-
התמונות פשוט עוצרות נשימה. אין מילים.
-
מצטרף להתלהבות הכללית מהתמונות. אשמח לדעת כמה בערך היתה עלות ההנסיעה המדהימה הזו.
-
למה נורא לחיות בו? האיסלנדים שפגשתי עד היום היו מרוצים, ואם בא להם גיוון, הרי שיש להם דרכון אירופאי ביד. אם כבר, הם היו אומרים שנורא לחיות כאן, עם שעות העבודה הארוכות, חוסר המתאם בין הוצאות להכנסות, רמת הביטחון, הבעיות המדיניות, חוסר ההפרדה בין דת למדינה וכו' (אם כי מזג האוויר פה כנראה היה משמח אותם... עד שהם היו עוברים קיץ שלם במרכז לפחות...). תכלס, אישית אשמח להציע את הדרכון שלי תמורת איסלנדי...
-
LET IT היקרה עשית לי את הערב!!!
חשבתי שמישהו החזיר את הכתבה היפה שלך על החתונה בגודפוס.
פתחתי את הכתבה והנה זו בכלל חדשה.
מייד קראתי בשקיקה והתבוננתי בתמונות היפות
ואיזה געגועים הצפת אותי.
אהבתי מאד את הבריכות ב- Hoffell Hot Tubs
הנה סיבה לחזור ויש עוד
שמחתי שאהבת את מסעדת PAKKHUS שהמלצתי עליה
השתוממתי לראות שהקרחון שאצלי היה שחור משחור אצלך כבר לא.
איזה כיף שאת מספרת על איסלנד!!!
ממתינה להמשך.
רחל לבון
-
יש לי רק מילה אחת להגיד -
מ-ה-מם!!!!!!!!!לפני 3 שנים בערך בני דודים שלי טיילו שם, ועקבנו בבלוג און ליין אחרי הטיול לשהם. גם אז הייתי נפעמת.
הם אומרים שללא ספק זה ה-טיול שעשו אי פעם.
-
התמונות מדהימות...וואו !!...אחת אחת...

כרגע המעקב אחרי השירשור שלך זה הדבר הכי קרוב שיש לי להגעה לאיסלנד (אבל תמיד טוב שיש חלומות
), אז עוקבת בהנאה ... -
לט איט,
מדהים, מרהיב, מושלם, מהמם, מיוחד, מקסים, משגע...בטח יש עוד מילות תואר שמתחילות במ', אבל אני אעצור כאן ואחכה להמשך הסיפור.
-
לט איט, עוקב אחר הטיול שלכם מתחילתו ולא היה לי זמן להגיב עד עכשיו.
מדהים!!!!!!!
כל פעם שאני עוקב אחרי טיולים בפורום על איסלנד נצבט ליבי מאחר וזה בדיוק המקום שאני חולם להגיע אליו. מבחינת עלויות ותכנון מאד מוקדם זה כרגע מעקב אבל אין ספק שעוד נגיע למקום המופלא הזה.
הטיול שלכם כמובן מתוייק כבר!!!
גם אני אשמח לקבל מושג כללי לגבי עלויות וטיפים לתכנון מוקדם. -
שמוליק ל: שלך לא יהיו מילים? אין מצב
mani1: חן חן להצטרפותך... לגבי עליות אכתוב בהמשך דוח קצר.. stay tuned
keves160: תודה על הלווי והחיבה המשותפת לפפינים.
רחל היקרה: ידעתי שתבואי לראות את כל היופי הזה
vthomeo: תודה שהצטרפת 
סיון ר: נעים לשמוע את המחמאות לטיולינו.
מיקה מיקה: אורחת כבוד. באת בלי שיר? אם את כאן אז אכבד אותך בשיר של הזמרת האיסלנדית המתוקה: ביורק.אלון ח. היקר: אין לי ספק שתגיע ותאהב כל רגע. כבוד לי להיות מתוייקת אצלכם. על העלויות של הטיול אכתוב בהמשך כשהדוח יהיה מסודר.
-
איסלנד עלויות:
בכדי להעריך כמה יעלה טיול באיסלנד אתן לכם כמה סעיפים עיקריים של התקציב שלנו כך שכל אחד יוכל להכפיל לפי הרכב המשפחתי שלו שיוצא לטיול. הרי אין מחיר של זוג מטייל דומה למחיר של משפחה עם 4 ילדים... וגם אורך הטיול משפיע מאוד.
כמו כן הזמנה מוקדמת תחסוך לכם כסף רק שזה לא מתאים לכל אחד.
כרטיס טיסה למבוגר שנרכש 11 חודשים מראש עם עצירה אחת בגרמניה: 671$.
אותה טיסה לילד מתחת לגיל 12: 565$. אם תתפשרו על שתי עצירות בדרך תוכלו להוזיל את המחיר.
מחיר ממוצע ללינה ללילה לזוג עם ילד עם מקלחת צמודה ברמה דרוג גבוהה מאוד בבוקינג (ציון 9 לפחות), שימו לב שגם כאן עשיתי הזמנות 11 חודשים מראש: 800 ש"ח.
אם תתפשרו על חדרים בלי מקלחת צמודה תוכלו להוזיל עלויות. אישית הייתי ממליצה לבחור בכזו אפשרות בלינות שליד מרחצאות אליהם תיכנסו בכל מקרה. הרי בכל מקרה תתקלחו ביציאה מהבריכה והמקלחת בחדר תשאר מיותמת. ככה יקרה למשל בלגונה הסודית ובהמשך במרחצאות במיווטאן.
אם תחכו ותזמינו לינות סמוך יותר לטיול גם הלינות הפחות מוצלחות יעלו לכם יותר.
רכב: אנחנו הזמנו ג'יפ חזק (לנד קרוזר) עם כל הביטוחים האפשריים שנתנו לנו בחברת ההשכרה. עדין אני לא בטוחה שהביטוחים כיסו הכל אבל חזרנו בשלום כך שאין לי דרך לדעת מה בדיוק כללו הכיסויים. הג'יפ שלנו ל 15 יום עלה 489,700 קרונות איסלנדיות בהזמנה מוקדמת, שוב 11 חודש מראש, עם שער קרונה טוב של 0.03. בשקלים זה יצא 15,000 ש"ח. זה היה הסעיף הכי כבד בטיול. אפשר להזמין רכב פחות חזק. ג'יפ או לא ג'יפ באיסלנד זה לדיון נפרד.
מסעדות ואוכל: פחות או יותר כמו בארץ. אנחנו השתדלנו לאכול בבקתות שהיו מצוידות במטבח. ואם יש ברביקיו בחצר עדיף. בסופרים יש בשר כבש ודגים במחיר טובים ומאוד טעימים.
שמורות הטבע: בחינם. נכון לקיץ האחרון למעט 2 מקומות שוליים הכל (!) היה בכניסה חופשית. וזה מאוד מפתיע. לא אתפלא אם יום אחד האיסלנדים יעשתו ויגבו דמי כניסה לכל המקומות המדהימים שלהם.
מזכרות: סוודר איסלנדי מהמם מצמר כבשים דוקרני יעלה בערך 1,000 ש"ח. לא קניתי אבל בכל חנות הלכתי לראות ולהתפעל כמה הם יפים ומחממים. מותג איסלנדי לבגדי טיול וספורט N66 היה יקר במיוחד. גם במקרה הזה הייתי מסתכלת בכל חנות לראותם בלבד.
סעיפים כבדים שהם לא חובה:
שייט בלגונות הקרחונים: מאוד כיף אבל אם תחליטו לחסוך כאן עדיין תחזרו מאיסלנד מאושרים. השייט עולה 8,500 קרונות למבוגר. ילד משלם חצי.
סקי שלג בקרחון: גם כאן המחיר מאוד יקר. ושוב אם תחליטו לחסוך כאן עדיין תחזרו מאיסלנד מאושרים. ילד משלם חצי.
שייט לוויתנים: שוב יקר. מאוד נהננו אבל אפשר בלי. ילד משלם חצי.
זה פחות או יותר סעיף העלויות.
תוסיפו את ההוצאות הרגילות של הגעה לנתב"ג, ביטוח נסיעות, תקשורות והדפסת אלבום תמונות....
-
האיסלנדים לא בהכרח ישנו את הכניסה חינם לשמורות. יש ארצות שבהן הגישה היא שבאופן עקרוני גישה לטבע צריכה להיות חופשית לכולם. ושוב ההשוואה הרגילה לאיסלנד - ניו זילנד, שבה כל הפארקים הם בכניסה חינם, ומדובר על מדינה שחלק גדול מאוד משטחה מוקדש לפארקים. אפילו מאז המשבר הכלכלי כשתקציב ה-DOC (רשות הטבע והגנים של ניו זילנד) ירד, הם עדיין דוגלים בכניסה חופשית - הרווחים באים מתרומות, מבקתות ואתרי קמפינג ללינה בטרקים וכו', למרות שמספיק והיו גובים דולר בכניסה וכבר התקציב היה גדל באופן מסחרר.
הלוואי והיתה גישה כזו גם בארץ. מנגד, בניו זילנד צריך פחות תחזוקה כי מטיילים לא משאירים אחריהם כמויות זבל בכל מקום כמו פה...