איסלנד: באתי, ראיתי, התאהבתי.
-
הפאפינים כל פעם משנים את דחיסות האוכלוסיות המקננות באתר כלשהו.
אני נסעתי ללאטראביארג שאמור להיות אזור הקינון מספר אחד באיסלנד בשיא העונה רק כדי למצוא פחות ממנין עופות. לעומת זאת ב Borgarfjörður Eystri. מצאתי רבים.
קחי בחשבון שאת הגעת בסוף עונת הקינון ויתכן וחלקם כבר עפו למרחבי האוקינוס.
רנצי
-
ורק אני בעוונותיי לא הצלחתי לראות ולו פאפין אחד. לפחות יש לי תירוץ לחזור לאיסלנד

גם אני אהבתי מאוד את הכביש המוביל לפיורדים המזרחיים , הצבעים של החול השחור והים ואפילו ראיתי להקה של איילי הצפון.
מקסים. תמשיכי.
מוטי
-
לט איט היקרה,
וואו!
איזה סיפור! והתמונות- נראה שהן מתעדות את מעשה בראשית!!!
אף אני שייכת למחנה החולמים ,מאז שבתי טיילה באיסלנד לפני 5 שנים. היא טיילה בספטמבר וראתה בנוסף לשאר הפלאות את הזוהר הצפוני.
הדגשת שאתם טיילתם בניגוד לכיוון השעון. מה המשמעות של בחירה זו?
נילי
-
הי גם אני פה, טיול יפהיפה!
-
בחיפושנו אחרי הפאפינים גם אנחנו נסענו אל Borgarfjörður Eystri - בעקבות הסיפור של רחל על פגישה עם המוני פאפינים בגובה העיניים.
לכל מי שמתכנן להגיע למקום אני רוצה להמליץ על בית הקפה ששמו מופיע בתמונה ונמצא בכניסה לכפר - שם אכלנו את מרק הדגים הטוב ביותר אי פעם- שמוגש כמו בהרבה מקומות באיסלנד עם אפשרות למילוי חוזר, לא יכולנו להפסיק לאכול ממנו!
המקום מאוד חמוד ומלא בחפצים נוסטלגיים וכן כמה פוחלצים של כלבי ים (אותם פחות אהבתי)
זה כמובן בנוסף למפגש המרגש עם המוני הפאפינים.
היינו שם ב 13.7.2014
-
לט איט , אני מוקסמת

בינתיים רק הצצתי בתמונות, כי רק חזרנו והייתי עסוקה בענייני ריגה
עוד אחזור לקריאה מעמיקה
המון תודה
איריס
-
רנצי: אכן נסתרות דרכי הפאפינים. מוזר בכלל שהם אוהבים להיות באוקינוס הסוער והקפוא בחורף... העיקר שראית אותם בפיורדים המזרחיים.
מוטי א: אנחנו לא ראינו איילים. אז גם אני בהחלט צריכה לחזור להשלמות.
ניליh: ההחלטה לטייל נגד כיוון השעון היתה אקראית לחלוטין. יש אומרים שעם השעון האטרקציות נשארות לסוף. אני לא הרגשתי איזשהו פיספוס בזה שטיילנו הפוך. הכל היה ממש יפה. והטיול היה מוצלח במיוחד.
amysh: תודה על הלווי 
ורדה: פעם הבאה שאעבור בעיירה בטוח אשב לאכול את המרק במסעדה המומלצת
והתמונות של הפאפנים שצרפת פשוט נפלאות. אנחנו ממש לא ראינו כזו כמות של ציפורים.
איריס: שמחה שהצטרפת
-
כאמור - יש מקומות טובים יותר בעולם לצפייה בפאפיניםאתרים ספציפיים, למשל בבריטניה. בעונה הנכונה באתר הנכון ראינו המונים מהם, במרחק אפס (וזו לא מטפורה, אחד מאלו שהתרוצצו בינינו דרך עליי ואחד כמעט התרסק לחברה שנסעה איתי על הראש...).
-
לט איט,באתי ראיתי והתאהבתי.
ואני בכלל כאן בגלל רחל שלנו שהמליצה מאוד על סיפורך.
הייתי באמצע תכנון של טיול אחר לגמרי ופתאום בא לי איסלנד.
אשמח אם תעזרי לי בגישושי הראשונים.
כמה שאלות ראשוניות-
אנו 2 זוגות מבוגרים.-האם מסלול כזה מתאים גם לנו?האם ניתן לקצר במעט את מספר הימים?
האם מזג האויר יותר נוח וחמים ביולי מאשר ביוני?
מחכה להמשך של היופי הזה,
דבורה ברקן
-
היי דבורה,
לדעתי המסלול בהחלט מתאים לכל אחד.
מזג האויר היה קר אבל סביר. היו ימים יותר קרים והיו יותר חמים. אין לי מושג לגבי יוני אבל בטח שהתואר "חמים" לא יתאים.
אפשר לקצר את הטיול אבל אם רוצים להקיף את האי כולו אז נוסעים יותר שעות ביום.
-
הכל נראה סוף הדרך...... כהרגלך בקודש לטיט
אני עוד יש לי חשבון פתוח עם איסלנד מאז טורניר היורו האחרון שהשפילו את אנגליה האהובה
מכיוון שלא נראה לי שאגיע לשם בזמן הקרוב
אני נהנה מההנאה שלכם מהתמונות והתיאורים

-
בכל שנה כל סיפור שלך שווה בפני עצמו וזה לא יוצא מן הכלל.
כמה יפה שם באיסלנד.
אצלי איסלנד בראש מגירת החלומות, מאז שקראתי את הבלוג של קטי, אבל לא אצל השותפים שלי לטיול. כנראה שזה יהיה אחד הראשונים מהטיולים בלי הילדים. היום הזה לא רחוק כל כך.
כמה יפה.
(לחבר שלי שנסע השנה לאיסלנד התפנצ'רו שני צמיגים ביחד)
אלעד
-
לאט אייט בי, חזרנו עכשיו משבוע קפוא באיסלנד(טיול צילום), עשית לי חשק לחזור בקיץ לטיול מקיף. יופי של תמונות!!
-
אני הייתי בחצי השני של יוני. מזג האויר היה מעולה , בשעות הבוקר צהריים היינו לעיתים עם חולצה קצרה . גשם ראינו מעט מאוד כמה שעות ביום השלישי של הטרק אם אינני טועה , גשם שהבהיר לנו היטב מה לא הפסדנו
היתרון בסוף יוני שאין כמעט תיירים וזה מושלם.
החיסרון שעדיין יש מקומותשהגישה אליהם אינה אפשרית . היות ומזג אויר , גם באיסלנד,זה עניין של מזל , אם הייתי צריך להחליט הייתי חוזר שוב ביוני.מוטי.
-
ליאור: היה תיזמון מאוד טוב להגיע אחרי היורו לאיסלנד. הנצחון על אנגליה הורגש גם באוגוסט. הרבה מהמקומיים שפגשנו סיפרו איך נסעו למשחק עצמו וכמה נפלא היה שם. הייתי מאושרת אם היה יוצא לי להיות ברקוויאק כשהשחקנים חזרו.למי שלא עוקב אחרי הליגה האיסלנדית אני מצרפת לכם כאן את קבלת הפנים הויקינגית שהאיסלנדים עשו לנבחרת האגדית שלהם.
אני החלטתי שביורו הבא אני מעודדת את האיסלנדים

הסרטון צולם במדשאה הגדולה של רקוויאק.
-
אלעדw: תודה על המחמאות המפרגנות
יפהbe: טיול צילום... איזה כיף לך. איפה התמונות. בעונה הזו בטוח ראית את הזוהר
מוטי א: אולי יום אחד גם אני אחזור לאיסלנד ביוני. הזוי להיות כשהשמש לא שוקעת בכלל.-
-
היום ה- 7
29.07.2016
מפלי דטיפוס - אוסביק - מיווטן
גם מפלי דטיפוס והמפלים השכנים, מפלי Selfoss, הם מתחרים חזקים על התואר "הכי יפים באיסלנד".
ודווקא היום תפס אותנו גשם.
פעם ראשונה ואחרונה בטיול שגשם ורוח שיבשו לנו את התכניות.

למפל הראשון, Selfoss, עוד הספקנו להגיע לפני הגשם אבל למפל השני, דטיפוס, הגענו כמעט בשחייה.
המפלים כל כך חזקים שהרסס שעלה עם הרוח החזקה בשילוב עם גשם איסלנדי הרטיב אותנו לחלוטין כשיצאנו ברגל לראות את יופיים. וזו רק התחנה הראשונה ליום זה.
יום גשם אחד באיסלנד בטיול שלם זה ממש מכובד ויש לברך על כך.
-
-
קירות בזלת ליד המפל:
-
מהמפלים המשכנו צפונה בדרך עפר עד ל-Ásbyrgi Canyon.
למזלנו בשלב הזה הגשם פסק ויצאנו לסיבוב רגלי קצר בקניון הירוק.
-
אנחנו בדרכנו לבירת הלוויתנים אוסיביק.
גם הדרך הזו יפה.
עוצרים באחד הצוקים להשקיף על האוקינוס.