ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שק שינה

פורום אוסטרליה וניו-זילנד
    3
    3
    1700
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • YosiGo
      YosiGo נערך לאחרונה על ידי

היי

הגעתי לשלב שאני קונה שק שינה.

אני הולך להיות 2-3 חודשים בניו זילנד , לעשות כמה טרקים ובעיקר לזרום. מה שיצא עושה.

אז מתכנן לישון רוב הזמן בבתים של מארחים, הוסטלים. בטרקים (4-5 טרקים ) אני אשן בבקתות. 

אני מגיע באמצע דצמבר לניו זילנד ועוזב לקראת מרץ.

אח"כ נוסע לאוסטרליה עד ספטמבר , אבל רוב הזמן אהיה גם אצל אנשים, או בחוות (עבודה). והשק"ש כנראה ישמש רק לחימום קל.

בהתחלה המליצו לי -7 , חבר אחר המליץ -2. אני מבולבל.

גם פתאום עבר לי בראש שאני חוץ מבטרקים , לא אתקל יותר מדי בקור כנראה. ולא רוצה להיתקע עם שק שינה שלא יכול לישון בו כי חם מדי בחדרים, או באוסטרליה...

חייב עזרה לסדר את הבלאגן Smile

יוסי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • thomas757
        thomas757 נערך לאחרונה על ידי

היי, לכל שק שינה יש טמפ' comfort וטמפרטורת extreme. הטמפ' שאתה צריך להסתכל עליה לדעתי היא ה comfort כי זה ייתן לך אינדיקציה באיזה טמפרטורה נוח לישון ולא מה המגבלה הקיצונית של השק"ש כדי שתשרוד בו את הלילה. אם אתה ישן בבקתות, אפילו שק שינה של 0 קומפורט זה נראה לי בהחלט מספיק אלא אם יהיו תנאי קיצון באמת לא צפויים. אתה בהחלט לא רוצה לקום מזיע כל לילה, לפתוח את השק"ש, לחזור לישון ואחרי שעה לקום קפוא כי היית רטוב מזיעה, ולכן לא בטוח שצריך מינוס 7. הייתי מציע לך גם להעתיק את ההודעה שלך כמו שהיא לפורום ציוד ובטח תקבל תשובה מקצועית יותר. חג שמח ונסיעה טובה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

כיום באכסניות ממילא לא צריך שק"ש כי יש מצעים ושמיכות. גם אצל מארחים.

בבקתות הטרקים צריך את השק"ש כי לא מקבלים כלום חוץ ממזרן. לפעמים יכול להיות קר מאוד, אבל זה משתנה בהתאם למזג האוויר, מיקום, הצפיפות בחדר (פעם, בבקתה של מיולר האט היה כל כך צפוף שגם כשהיה שלג בחוץ היה חם בפנים כשהמיטות היו מלאות - אבל מאז החליפו לבקתה הרבה יותר גדולה ומרווחת).

אם השק"ש חם מדי, אתה תמיד יכול לפתוח אותו ולא להתכסות או לישון בתוכו. אם הוא לא חם מספיק ובחוץ קר, שיהיה בהצלחה. בקיצור, עדיף לדאוג לימים קרים ולא לחמים. בכל מקרה, ממש אין צורך במינוס 7. לא עד כדי כך קר בניו זילנד בעונה הזו...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון