סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"ם
-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םבדרך מערבה על כבישD707 , 1.5 ק"מ מהכפר SIX נמצא Gorges des Tines עם חניה ליד וגשר המאפשר תצפית לקניון, ירדנו גם לצד השני של הקניון (הצד המערבי – סיום הקניון) וחזרנו לרכב.

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םהחלטנו שעשינו מספיק להיום באזור ונסענו לכיוון שמוני.
המטרה:- לפני שקיעה לעלות ל- Le Brevent (ההר ממול למונט בלאן מעל הישוב שמוני עם תצפית נהדרת לכיוון המונט בלאן).
בדרך מופיע לפנינו לא אחר מאשר המונט בלאן בכבודו ובעצמו בצבע לבן עז על רקע השמים הכחולים (חייב עצירה לצילומים).

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םהגענו לרכבל אבל....... הכל סגור שומם ונראה נטוש כאילו כבר הרבה זמן הרכבל לא עובד, במילה אחת אכזבה.
פתחנו את ה”בוקינג” ומיד מצאנו מלון ליד המרכז כולל חניה נסענו אליו לקחנו חדר (חדרים קטנים מאד) התארגנו ויצאנו לתור את העיר (16:00).

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םבערב חזרנו למלון התארגנו ויצאנו שוב לעיר לארוחת ערב מפנקת שכללה פונדו טעים מאד, וגררנו את עצמנו שמחים ומאושרים חזרה למלון. תם היום השני של הטיול.

-
ברוכה המצטרפת myomer
גם לך ולסיפור שלך יש חלק חשוב בטיול שלי
-
צביקה,
התמונות מרהיבות, ושרי דוגמנית הבית נהדרת!
שומרת במועדפים, כי בחלק גדול של המסלול לא טיילנו.
אני זוכרת שהתלבטתי מאוד, האם לטייל בסוף ספטמבר באלפים הצרפתיים, והיה לנו בסופו של דבר מזג אוויר מצויין, שאפשר גם עליה לאגי דו מידי.
תודה עבור השיתוף
נילי
-
הי צביקה,
איזה טיול יפה ומיוחד! תמונות מהממות!!!
שומרת במועדפים, טרם טיילנו באלפים צרפתיים.
תודה על השיתוף!
-
צביקה היקר,
אמנם אני משוויצה שכבר ראיתי את תמונותיך בפייסבוק, אבל א. לעולם לא אשבע מהנופים הללו, ו-ב. מישהו אמר “אלפ”צים” ואני לא אבוא בריצה?

אהבתי את הטיול ה”אחר” שלכם, כי בהיותו “אחר” הוא בהחלט מועמד ראוי לשמש כשלד לטיול הבא שלנו באלפ”צים, שללא ספק יקרה מתישהו….
-
גם אני “הצטרפתי “ לטיול הסתווי המיוחד שלכם. תמונות מקסימות ותאור שימושי ויפה.
תודה על השיתוף.
-
תודה לכל המצטרפות החדשות
נילי, מרינה, יונה וקשת ונירית
איזה כייף הקהל הולך וגדל
-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םהיום השלישי
התעוררנו ליום אפור, עננים נמוכים, 8 מעלות וצריך לחשוב מה עושים. התוכנית המקורית היתה (אם יהיה מזג אוויר יפה) לעלות לסכר והאגם Barrage d'Emosson שנמצא על גבול צרפת שוויץ לכיוון העיר Martigny שבשוויץ.
לאחר מחשבה (לא ארוכה) ויתרנו על הרעיון ונסענו לכיוון גורג' דה לה דיוזאז. Gorges de la Diosaz. שם אפשר לטייל גם עם שמים אפורים, לפני היציאה משמוני קנינו מבחר מאפים לארוחת בוקר בהמשך הדרך.
20 דקות נסיעה והגענו לכניסה לקניון (09:00), הקניון נפתח עוד חצי שעה וזה הסופ"ש האחרון שהוא פתוח, זה גם זמן לאכול ארוחת בוקר עד הפתיחה.

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םהקניון נפתח בזמן ואנחנו הראשונים (והיחידים) שנכנסים עלינו עד לקצה העליון שלו והתחלנו לחזור, בדרך חזרה ראינו עוד כמה מטיילים שהגיעו. סה"כ מסלול יפה מאד שלקח לנו שעה ועשרים דקות.

-
צביקה
אתם נותנים פה קינוח אלפ”צ משובח

ואצלכם כמו אצלכם ,יש תוספות מלוא החופן
ממתינה פה בחברה מצויינת להמשך
טובה
-
תודה טובה
אני מנסה להשתדל שיהיה טוב
-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םפנינו מועדות עכשיו לכיוון האגם הירוק (Lac Vert), 50 דקות נסיעה בדרך מפותלת במעלה ההר מביאה אותנו לחניון קטן ליד האגם, (נמצא מצפון לכביש N205 אחרי הישוב Plaine Joux עליה בכביש D43) אגם קטן ושקט שכל הנוף משתקף במימיו. הקפנו את האגם ברגל (חצי שעה), ונתקלנו בחבורה של צעירים “צורפתים” שהחליטו לזרוק אבנים גדולות למים ואז לשלב מסויים נעלמו כל ההשתקפויות. שאלנו אותם למה? ושראו אותי עם המצלמה הסתלקו מהמקום. צילמנו והצטלמנו וחזרנו לרכב. בדרך עוד עצרנו בפסגה לצילומי נוף, במקום דשא רחב ומספר מסעדות וליד אזור הקפיצה עם המצנחים פגשנו ב-2 שמכינים בשר לקבוצת סועדים לכבוד ארוע במסעדה.
נפרדנו מהמקום ונסענו חזרה למטה לכיוון הכביש הראשי.

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םהכיוון שלנו עכשיו לכיוון העיירה מג’ב Megeve, עיירה יפה שכתבו עליה הרבה תשבחות, הגענו לעיירה אבל……. הכל שומם, העיירה יפה, הרבה פרחים ברחובות והכל שומם, אפס בני אדם.
עשינו סיבוב עם הרכב בעיירה מבלי לעצור והמשכנו לעבר העיר Albertville.
בדרך אנחנו רוצים לנסוע דרך הכביש הצמוד לנהר ארלי (Arly) והקניון שלו, הכביש הוא כביש מס’ D1212 הגוגל מנסה להעביר אותנו לכביש D109 אבל אנחנו מסרבים לשמוע לו בתוקף. (עד עכשיו לא הבנתי את רצונו של גוגל). ובזכות ההתעקשות זכינו לנסוע בתוך הקניון לכל אורכו.

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םחצינו את העיר Albertville ועלינו לכיוון הכפר קונפלן (Conflans). כפר מימי הביינים מוקף חומה, שסירנו בין סמטאותיו במשך שעה שלמה, למרות הטפטוף שליווה אותנו במשך כל הסיור.

-
מקסים.
לפני הרבה שנים טיילתי באיזור בסוף אוקטובר , היה קר ללא טיפה של גשם וכמו אצלכם..... הטבע מחייך בשיממונו ובעיניי זה נהדר.
סיפור מושקע ונהדר
תודה
מוטי
-
היי צביקה,
גם אני הצטרפתי. עוקבת אחרי הסיפור שלך.
איזה יופי של תיאורים והתמונות - נהדרות.
מתחילה לחשוב על יעדים לשנה הבאה והאלפים שלך נמצאים ממש במעלה הרשימה.
תודה רבה,
נועה (הדר)
-
אני פשוט מתה לחזור לאיזור הזה. אביב, קיץ, סתיו… לא משנה…
תמשיך צביקה! בזכותך הנופים האלה מאריכים לי עוד קצת את זכרונות הקיץ