סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"ם
-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םממשיך בסיפור הטיול
עכשיו אנחנו בדרך לישוב בופור Beaufort עליה הגענו ב-13:05.
סיירנו כחצי שעה בעיר (מוזאון הגבינה היה סגור), והמשכנו בדרכנו.

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םאנחנו עולים לכיוון למעבר ההרים Col du Pre, מעבר תלול וצר שרק לרכבים פרטיים מותר לעלות דרכו (אין מעבר גם לקראוונים).

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םהירידה לצד השני היא לכיוון אגם רוזלנד Lac de Roselend והסכר שלו, הנוף מלמעלה לא נותן לנסוע נסיעה רציפה, כל רגע עוצרים לעוד צילום ועוד תמונה בקיצור נוף מהמם, מגיעים למטה ועוברים מעל הסכר עושים הפסקת נישנוש קטנה (15:00) וממשיכים בדרכנו.

-
צביקה יקירי
ורציתי להמשיך בכתבה שלי על דרום אפריקה
אז ראיתי שאתה המשכת לכתוב
עצרתי את השוונג בעלייה
ונכנסתי לכאן
כדי לגלות שביקרת בגנים סודיים
שהם גם יפים וגם נותרו סודיים
אז אולי איזה לינק אליהם כדי שאדע להיכן להגיע.
התמונות מאגם בורג’ה במיוחד הפנורמית – מעלפת!!!
וגם אגם רוזלנד עם השמיים הכחולים מהממםםםםם!!!
רחל לבון
-
ואוו ואוו צביקה!!!!
המקומות בהם היינו נשארו מדהימים,והמקומות אותם לא ראינו נראים משגעים!
כיף לכם טיול מתגלגל,ומפתיע לראות שלמרות שכבר אוקטובר,לא קר יותר מדי
.ממתינה להמשך
סיגל
-
צביקהההההה,
איזה געגועים אתה מעלה לי למקומות שכל כך אהבתי!!!!
תודה רבה

שתי התצפיות שלך של אגם בורג’ה מדהימות ואגם רוזלנד מבחינתי אחד משיאי הטיול. מקום מדהים. צבע המים שלו פשוט מהפנט. אבל מה קרה לגווני הירוק שסביבו? חייבת להוסיף קצת ירוק ברשותך
לימור

-
שלום רחל
לכבוד לי שחזרת במהירות לסיפור שלי
(שברובו תמונות עם סיפור דרך)
מצ”ב לינק לאתר שביקשת + תמונת האזור (הגוגל מפ מכיר את השם והמקום)
הגנים הסודיים – http://www.jardins-secrets.com/

-
ברוכות הנמצאות לימור וסיגל
בקשר לירוק – סוף עונה בשביל זה נסענו לסגור ולכבות את האור

בנושא הקור – היה קר יש תמונות של אישתי עם מעיל + שכבות (אני לא דוגמא)
-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םאנחנו ממשיכים מאגם רוזלנד Lac de Roselend לכיוון דרום ומבצעים סטיה קלה לחוב שהיה לנו מהטיול בעמק האוסטה והוא …….
מעבר סאן ברנרד הקטן Col du Petit Saint-Bernard
למעבר הגענו מכיוון איטליה, ועכשיו רציתי לראות את המשך הדרך מהצד הצרפתי.
זאת לא עליה חובה למי שכבר היה שם אבל אני הרגשתי שחסר לי משהו.
למעבר למעלה הגענו ב-16:20 סיבוב קצר ברגל מצטלם עם הפסלים בסביבה,
פוגש גור כלבים “קטן” (8 חודשים) שזוכה ל”בוק” ממני וחוזרים לרכב.

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םאנחנו יורדים מהמעבר הרים מעבר Col du Petit Saint-Bernard וממשיכים דרומה.
לכיוון ואל דילזר Val-D’lsere. לפני העיירה החלטנו לעלות לישוב Tignes הסתובבנו קצת במקום וליד האגם שלו וירדנו חזרה לכביש הראשי לכיוון ואל דילזר, עיירת נופש כאשר הכוונה לישון בה.
כאן ציפתה לנו הפתעה העיירה שוממת מספר מועט מאד של אנשים נראים במקום, בתי המלון סגורים, בודקים ב”בוקיינג” ונגלים מלון אחד שהוא פתוח ופנינו מועדות אליו, חוץ מהכביש הראשי כל הרחובות חד סיטריים שמחייב כל פעם לעשות סיבוב מחדש, מגיעים למלון ויש חדר אבל בתנאים שאנחנו לא רגילים אליהם ובמחירי הארץ, בקיצור ויתרנו על המלון היחיד שהיה פתוח בעיירה.
מה עושים?
בדרך לפה ליד אגם Lac du Chevril ראינו מלון מבודד ראינו גם מלונות בטין.
בדיקה באינטרנט ב”טין” יש מלון עם מקום וגם במחיר שפוי.
נוסעים חזרה צפונה ומערבה לכיוון טין המלון ליד האגם שומם וחשוך וטפסים במעלה ההר בזריזות (כבר היינו פה מקודם) בחוץ כבר חושך, ומגיעים למלון ב- 20:00. אני מחכה באוטו (4 מעלות בחוץ) ואיתי יורדת לברר על החדר, וחוזרת עם סיפור שכמעט לא יאמן.
החדר האחרון נתפס לפני חצי שעה אבל………
יש חדר אחד שעזבו אותו מאוחר – לכו לאכול ועד שתחזרו החדר יהיה נקי ומסודר.
אפשר לנשום לרווחה יש איפה לישון, הלכנו לאכול במסעדה היחידה במקום (אוכל טעים עם תפריט יומי לפי מה שייש) וחזרנו למלון, החדר היה מוכן ונקי.
עלינו לחדר וישר מקלחת ולישון יום ארוך היה לנו.
תם היום החמישי

-
ערב טוב צביקה
תודה לך על המפה עם המיקום לגבי הגנים הסודיים. הם מאד מצאו חן בעייני ואני רואה שהם אינם רחוקים מאנסי.
מעבר סן ברנרד הקטן עברתי אותו כשהבנות היו קטנות ואהבתי את כלבי סן ברנרד. יפה הכלב החי והפסל. זוכרת שמאחורי המלון היתה מכלאה עם הרבה כלבים. היא עוד קיימת?
טין נראית נחמדה ויש לכם מזל שגם מצאתם חדר אחרון.
רחל לבון
-
שלום רחל
נראה לי שהתבלבלת בין 2 המעברים
סאן ברנרד הקטן
וסאן ברנרד הגדול
בקטן - יש רק הוספיס וללא שום מכלאות או מלונות (בין צרפת לאיטליה).
בגדול - (בין איטליה לשוויץ) יש מלונות ומכלאת כלבים גדולה
בקשר לטין - מקום חמוד עם הרבה מתקני גלישה שמחכים לעונה המושלגת
-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םהיום השישי
בוקר קר על המדחום 1- מעלות 08:50 יוצאים מהמלון, עוצרים ליד האגם של הישוב ע”מ לצלם אותו באור ראשון, נוסעים שוב למטה עוברים ליד אגם Lac du Chevril והסכר שלו ומגיעים שוב ל- ואל דילזר (Val-D'lsere), הישוב עדין בתרדמת. ואנחנו ממשיכים לכיוון מעבר ההרים D’isere שמעל הישוב (אנחנו על כביש D902) ובינתיים מתחמם קצת כבר 5 מעלות.

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םאנחנו ממשיכים לטפס במעלה ההרים לכיוון מעבר ההרים col de L’iseran המעבר בגובה 2770 מטר מסביב נוף מהמם עם פסגות מושלגות, זה מעבר ההרים הגבוה הראשון שאנחנו עוברים, (לא שהאחרים נמוכים אבל הכל יחסי).
יורדים במורד הכביש וממשיכים דרומה על כביש D902 .

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םאנחנו ממשיכים דרומה על כביש D902 דרך Col de la Madeleine לכיוון דרום.

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םעוברים ליד מבצר Fort Victor Emmanuel,
במקום גם פארק חבלים אתגרי שתלוי בין העצים, לאחר סיור קצר אנחנו ממשיכים לכיוון מודנה (Modane),

-
סוגרים עונה ומכבים את האור באלפצי"םעוברים את הישוב מודנה מבלי לעצור (לא ראינו שום דבר מיוחד שמשך אותנו) וממשיכים דרך מעבר ההרים Col du Telegraphe לישוב Les Verneys ביציאה מהישוב יש שדה עם תערוכה גדולה של פסלי קש יפים שסיירנו ביניהם והצטלמנו.

-
ממשיכה לעקוב בהנאה.
האם עצרתם לאחר col de l’iseran בכפר היפה bonneval sur arc או bessans? שני מקומות מתוקים.
באזור הזה יש המון אפשרויות לטיולים רגליים נפלאים, אגב.
-
שלום נירית
שמח שאת פה איתי בטיול
בכפר Bessans עברנו את הכפר השני אני לא זוכר
ככלל עברנו בהמון כפרים יפים בדרך (לרוב ע”מ לחפש איזה קורסון טעים לדרך)
באמצע היום הכפרים נראים נטושים.
או שכולם יצאו לעבודה, או שכנראה “חיים” שם לפי עונות.
כנ”ל גם לגבי ישובים הרבה יותר גדולים (Val-D'lsere).
בקשר לטיולים רגליים
יש המון מסלולים מסומנים לאורך המסלול שעשינו, אבל לא חקרתי את הנושא וגם היינו מוגבלים בזמן
צריך עוד טיול לאזור הריבירה ופרובנס (או פרובנס והרבירה)
זמן = מילת מפתח ליצירת טיולים
-
צביקה
טיילתם באחד האזורים היותר יפים, שכייף להיות שם בעונה, והוכחת כי לא פחות נעים לטייל שם גם בסוף העונה.
התמונות נהדרות, וממשיך לעקוב בכייף.