ניו זילנד
-
מעונינת לקבל מידע בקשר לטיול-לא אתגרי ולא טרקים אני בת 70 ונוסעת לבד-
אי הדרומי או אי צפוני ? טיולים בתוך המדינה ? אפשרי טיולי כוכב?אשמח לקבל כל פרט בקשר לטיול בניו זילנד תודה
-
ניו זילנד היא לא מדינה לטיולי כוכב, אלא לטיול מתגלגל של מעבר ממקום למקום. הדברים המעניינים פזורים בכל חלקיה (קחי בחשבון שמדובר על מדינה בגודל פי 11 לערך מישראל), ואילו הערים משעממות להפליא. הטיול בה מתמקד בטבע ובנופים – לא חייבים לצאת לטרקים כדי ליהנות מהם, למרות שכדאי לצאת לטיולי הליכה של כמה שעות. חובה להשכיר רכב.לגבי האם לנסוע לשני האיים או אחד, זה תלוי בכמות הזמן העומדת לרשותך. לזכור שהעונות הפוכות לשלנו, כלומר כשפה קיץ שם קר וחורפי, ולכן עדיף לנסוע בחורף שלנו או בעונות המעבר.
-
האפשרות הכי טובה להשכיר רכב או קראוון ולעבור מעיירה לעיירה ולהישאר איפה שטוב לך וליהנות מהנופים בדרך, כמו שאמרו לפני אין הרבה מה לחפש בערים ואפשר ליהנות מהטבע בלי טרקים… האוכלסיה המקומית בעיירות רובה מבוגרת כי רוב הצערים מהגרים לערים או לאוסטרליה כך שלדעתי תרגישי בנוח עם זה…
בקשר להעדפה לאי דרומי או צפוני… אז אני ממליץ שתבקרי את שניהם אם יש זמן… אם אין מספיק זמן אז קחי בחשבון שהאי הצפוני הנוף יותר ירוק ויותר כבשים וכו… הדרומי יותר הררי וסלעי… כמובן שתלוי מתי את נוסעת.. אני הייתי בסתיו שם (חודש אפריל) וזה היה מקסים (וקצת קר בעיקר בדרום)
-
אני נוסעת לבערך 12-14 יום ניו זילנד – + טיסות – אני לא לקוחת מכונית – בסוף מרץ תחילת אפריל- טרקים לא אבל הליכות כן-
-
בתנאים הללו יהיה קשה באמת למצות ולו מעט מניו זילנד. כאמור, הערים עצמם, בניגוד למשל לטיול באירופה, משעממות מאוד. כל הפוקוס הוא על הטבע, ולשם כך צריך לצאת אליו ברכב, או לקחת סיורים מאורגנים בכל מקום, וכאמור, אי אפשר לעשות טיול כוכב, אלא צריך להתנייד ממקום למקום. לעיר מגיעים כדי לישון בסוף היום, פחות או יותר.
-
תודה
-
אפשר (מנסיון...) להינות מניו-זילנד גם בלי לעשות טרקים, אבל לטוס חצי גלובוס, יומיים לכל כיוון, ואז לטייל במדינה הזו במשך שבועיים בלבד – נראה לי מטורף. מה גם שבלי רכב זה גם בעייתי. לדעתי, תמצאי משהו קרוב יותר… הגלובוס ענק, ותמיד אפשר למצוא מקומות חדשים.