התנהלות עם כסף
-
אני מתלבטת איך להתנהל עם כסף בניו זילנד (טיול של חודשיים). יש לי כרטיס ויזה בינלאומי, כדאי לקחת גם כרטיס נטען של הדואר? הבנתי שאפשר לטעון אותו רק בדולרים אמריקאים ושעל הכל המרה מדולר אמריקאי לדולר ניו זילנדי בגיהוץ הכרטיס יש עמלה. הבנתי נכון? כדאי לקחת?
להמיר כסף בארץ לפני כן? ומה לגבי כספומטים? העמלה על משיכה היא גבוהה? כל כמה זמן וכמה למשוך? אם בכלל…
אשמח לטיפים ועצות!

-
כרטיס נטען הוא בעיניי די חארטה. עדיף כרטיס אשראי נורמלי. אני לא מהחסידים של לקחת גם וגם – אם תנהגי בהיגיון ותשמרי על הארנק שלך, ניו זילנד ואוסטרליה בטוחות בדיוק כמו ישראל.
אני בגישה של לקחת כרטיס אשראי ועוד סכום במזומן (דולרים אמריקאים) שאפשר להמיר לפי צורך. בכרטיס האשראי עדיף לשלם בגיהוץ מאשר למשוך בדרך כלל (תלוי בכרטיס).
יש עמלה על גיהוץ ועל משיכה בכרטיסי אשראי, בכל כרטיס זה אחרת. תבדקי בחברת האשראי שלך מה התנאים.
-
את הדולרים האמריקאים שאתה מדבר עליהם ממירים שם?
-
אף מקום בניו זילנד לא יקבל שקלים. צריך להגיע לשם עם כסף זר (שתקני בארץ), כאשר דולרים אמריקאים זה המטבע הכי מקובל. -
זה ברור, אבל אני יכולה למסור בחנות את הדולרים האמריקאי או שאני צריכה להמיר אותם שם קודם?
-
כמו שבישראל אי אפשר לשלם בדולרים אמריקאים, כך גם בניו זילנד. הולכים וממירים לדולרים ניו זילנדיים. שימו לב שבהמרה בשדה התעופה בניו זילנד יש עמלה, עדיף ללכת ולהמיר בבנק בעיר במקום.