טיול לניו זילנד
-
היי

אני מתכננת לטוס לניו זילנד בחודש מרץ בערך לחודש וחצי-חודשיים ואחרי קריאת כל הכתבות והחוויות,רציתי עזרה בכיוון מאיזה אזור להתחיל (אני יודעת שאני לא אספיק הכל הכל)
אני מחפשת טיולים של יום אחד, ללא שינה בטבע, מהי הדרך ההתניידות הכי טובה? -
את נוחתת בניו-זילנד בשוליים של העונה.
יש לזה יתרונות רבים בכך שיהיה קצת פחות עמוס אבל צריכים להיות ערוכים למזג אויר הפכפך, בעיקר באי הדרומי.
בחודש שאת נוסעת הייתי ממליץ לנחות באי הדרומי ולהתחיל משם ואם תרצי לעבור לאי הצפוני אז לעבור אליו בסוף (אפשר גם לטייל חודש וחצי רק בדרומי שכן הנוף שם יותר דרמטי ורוב מסלולי הטיול נמצאים שם, אבל יש גם לא מעט בצפוני).
לגבי התניידות, אם את נוהגת, ולא מפחדת לנהוג בצד שמאל של הכביש (ההגה בצד ימין) אז הדרך הכי טובה לראות את ניו זילנד היא ברכב. במיוחד אם תרצי לעשות טיולי יום קצרים ולעצור בכל מיני מקומות בצד הדרך שהם פשוט יפים (עם אוטובוס לא תוכלי לעצור בכל מקום והגמישות תרד).
את מוזמנת להסתכל על מסלולי הטיול שיש לניו-זילנד להציע באתר ה-DOC הניו זילנדי.
-
עדיף להתחיל מהאי הדרומי כי הוא מתקרר יותר מהר.לגבי דרך התניידות, לדעתי רק ברכב. תחבורה ציבורית בניו זילנד, מעבר לעובדה שהיא לא כזו מוצלחת, גם מפספסת המון – הדרכים יפהפיות ונותנות הרבה תירוצים לעצור בכל פעם כדי לצלם או ללכת לטייל למסלול קצר שמתחיל בצד הכביש וכו’. רק רכב מספק חופש תנועה ואפשרויות באמת למצות את מה שניו זילנד טובה בו.