שייט בקריביים ומחלת ים
-
על קריביים וסיפוניםהסיפון הנמוך ביותר האפשרי הוא בדרך כלל 6 או 7 כך שאם היית ב-7 זה נחשב נמוך ופחות מועד לבעיות בתחום זה.
לגבי הקריביים ומה שיש לראות בהם….לא מסכימה שאם מטיילים בעולם שלישי אז אין מה לראות וצריך לחפש את מדרחוב החנויות שנבנה עבור מטיילי הקרוזים. כשמבקרים במקום 4 או 5 או 6 שעות זה פעמים רבות זה באמת מה שמצליחים לראות. אם יש יותר זמן במקום מצליחים להכיר אותו יותר והדברים הסמויים מהעין הם פעמים רבות המעניינים יותר. דוגמאות ניתן לראות בסיכום שלי על ג’ונו אלסקה, היינס אלסקה ואפילו בסיכום הביקור שלי בריביירה המקסיקנית.
-
תודה רבה על התגובות. אם נזמין אז בהחלט באוניות הגדולות (allure / oasis), ובסיפון 6 או 7.
האם יש הבדל בין הקריביים המערביים למזרחיים?
נראה שבקריביים המערבים שטים בין האיים יותר מאשר במזרחיים (למרות שנראה שהמזרחיים יותר יפים ומעניינים).
קיוויתי לקבל תגובות מאנשים שחוו מחלת ים בעבר (נניח בשיט לוויתנים) ואיך היתה לעומת זאת החוויה באוניות הגדולות.
אשמח לקבל גם תגובות נוספות על כמה “וואו” היא באמת החוויה בשיט באוניות הגדולות של רויאל קריביאן.
-
הכוונה היא לא מדע מדויק שהאם אתה אישית תושפע ממחלת ים (שזה משתנה מאדם לאדם ובהתאם למצב הים ועוד משתנים), אלא לגבי אלו אזורים בספינה פחות מועדים לפורענות. ראה אתרים בנושא או דבר עם אנשי ים: בקומה נמוכה יחסית בחדר במרכז הספינה יש יותר יציבות מבחינה הנדסית. ולכן אם תהיה בו או בקומה עליונה בפרונט ואתה רגיש, החדר במרכז הספינה עדיף.
-
גם לי צורם המשפט “והאטרקציה הגדולה ביותר שלהם זה מדרחוב קניות” לגבי מדינות עולם שלישי. תכלס, בקרוז יושבים במלון מפואר, ופעם בכמה זמן רואים קמצוץ ממשהו. לא באמת חווים שום מדינה.הייתי בסבאלברד, איים מדהימים ליד הקוטב הצפוני, עם דובי קוטב, עושר של בעלי חיים, קרחונים, פיורדים… הכל לא נגיש, צריך לנסוע ממקום למקום עם ספינות מחקר קטנות שהוסבו לתיירות וגם הן לא מתקרבות מספיק לחוף וצריך לקפוץ לתוך זודיאק ולנווט בין הגלים ליבשה. ביום האחרון, כשחזרנו ליישוב הכמעט יחיד שבו הנמל, הגיעה ספינת קרוז עם 6000 איש, שזה פי 3 מאוכלוסיית המקום… הם נחתו בעיירה הזו שיש בה רחוב וחצי של חנויות ציוד מטיילים ומוזיאון אחד ושלא מחוברת לשום מקום חוץ מלשדה התעופה, ואמרו: “איזה איים מכוערים ומשעממים, איך אפשר לבלות פה יותר משעתיים”.
הכל תלוי מה מחפשים. אם מישהו רוצה נופש של פינוק וקניות (וזה לגיטימי) ולעצור לשעה במקום עם חנויות תיירים ולסמן שהיית שם, שיילך לקרוז. כל אחד בוחר במה שמתאים לו. אבל זה לא כל מה שיש למדינות שלמות להציע.
-
הכוונה היתה להנות מהאטרקציות באיים, כגון: טיול למפלים, שנירקול, חופים יפים, פעילות עם דולפינים. ואת אלה בהחלט ניתן להנות בעצירה של יום באי.
לקניות לא הייתי בוחרת באיים הקריביים,ובטח שלא עם ילדים.
-
אשמח לשמוע על דברים לעשות בנמלים של הקאריביים המזרחים. בדקתי רבות לפני שנסעתי, וכל האטרקציות חזורות על עצמן בין האיים.
החופים שם באמת מאוד יפים, ואם עושים שנורקל זה כנראה מגניב, אבל לטעמי זה מצדיק טיסה של 15 שעות פלוס קרוז של שבוע. ובטח ובטח ובטח לא טיסה של 18 שעות רק כדי להגיע לאחד האיים הקראיביים התיירותיים.
מבחינת מערבי ומזרחי, המזרחי יקר יותר. לא ברור לי ממש למה. מבחינתי היעד החשוב בקרוז היה סן מרטן (בגלל שדה התעופה המפורסם). שאר המקומות היו במסלול של כל הספינות האחרות (איי הבתולה והבהאמאס).