דחוף עזרה בעניין אריזה?
-
היי חברים, אני טסה ביום ראשון לניו זילנד ולאוסטרליה ל-3 חודשים ואני לגמרי מבולבלת בעניין הביגוד והטמפרטורות.
יש לי מכנס מטיילים אחד, שני זוגות טייטס, ארבע חולצות טריקו לטרקים, 2 חולצות תרמיות ומכנס תרמי אחד, 2 חולצות ארוכות וסופטשל. זה הביגוד לטרקים – זה תכנון בסדר או שיש לי דברים חסרים/מיותרים?
מעבר לזה, הבעיה האמיתית שלי מתחילה בתחום הביגוד בשביל בין לבין: בשביל להסתובב סתם בערים או ללכת לסרט או למוזיאון אשליות אופטיות וכדומה… 2 זוגות ג׳ינס? באיזה אורך? ואיזה אורך חלק עליון? מה תכלס הטמפרטורות בניו זילנד בקיץ, כשסתם מסתובבים? ובאוסטרליה כמובן שהתשובה היא אחרת, אז איך מוצאים את דרך האמצע בשביל לא למצוא את עצמי לוקחת חצי ארון בתיק?
אשמח לעזרה דחופה!

-
הכי בולט לי במה שכתבת זה שחסר מעיל גשם ופליז. סופטשל זה מצויין אבל לפעמים אם יורד גשם ולא קר מדי אז מעיל גשם יהיה נחוץ. לגבי ביגוד בין הטרקים, תנסי להצטמצם כמה שאפשר. אל תנסי לקחת בגדים ל 3 חודשים. הרי עושים כביסה אז אולי ג'ינס אחד יספיק? בכל מקרה אין מה להלחץ כי את נוסעת למדינות מערביות לחלוטין וגם ביגוד טיולים שיחסר לך תוכלי למצוא שם (ואפילו עוד ג'ינס אם תצטרכי).
-
יש לי מעיל גשם, שכחתי להוסיף את זה

אבל מה לגבי החלק העליון? כמה קצר, כמה ארוך, מה יתאים גם לאוסטרליה, האם להביא דברים יפים וכמה? אני ממש מבולבלת, בעיקר בנוגע לחלקים העליונים...
-
דבר ראשון – ג’ינס הוא בגד כבד יחסית, אבל מנגד הוא לא נותן לך איזה חימום מיוחד למזג אוויר קר או איזה יופי כלשהו (הוא בגד יומיומי). אם את מרגישה שאת צריכה שני זוגות מכנסיים “יפים” יותר, לכי על מכנסי בד פחות כבדים.שנית, באופן אישי לא ברור לי למה צריך הפרדה שכזו בין “מכנסיים מיוחדים לטרקים” לבין אחרים. יש לי מכנסים נוחים שהן פחות יפים (או קצת ישנים ועייפים למראה) אז הם ישמשו אותי לטרקים. לא חייבים איזה מכנס מיוחד. את גם צריכה לחשוב כמה טרקים את כבר עושה שאת צריכה 4 חולצות אך ורק לטרקים – בטרק בניו זילנד גם כך אין איפה לעשות מקלחת באמצע, ובסופו תגיעי לאכסניה ותעשי כביסה. לא צריך יותר מדי פריטים. מכנס תרמי הוא די כמו טייטס, רק עושה עבודה טובה בשמירה על חום הגוף. אולי כדאי לצמצם את כמות הפריטים: יש מכונות כביסה בכל מקום, פשוט עושים כביסה.
לגבי טמפרטורות, אנחנו לא יודעים מה המסלול שלך. באוסטרליה יש מקומות שיש בהם 30 מעלות בזמן שבמקום אחר באותה מדינה יהיה גשם וקר. בניו זילנד בטאופו בקיץ יכול להיות יום נהדר ללכת לשחייה באגם, כשבאותו זמן ממולך יש את נופי הטונגרירו, ואם תטפסי עליהם באותו היום בדיוק יהיה ממש קר בגובה. יום למחרת בטאופו יכול לרדת גשם במשך 15 שעות ברצף.
טמפרטורות ממוצעות לעונה תוכלי למצוא בגוגל. הכי פשוט.
כדאי להבין שצריך להיות מוכנים להכל – לימים חמים, לימים קרים, לגשם ולשמש. וכדי לחסוך במשקל, צריך להיות מוכנים להכל בשילוב בגדים במינימום משקל.
מה שבאמת חסר לך זה מעיל נגד גשם. משהו דק, פשוט שיהיה אפשר לשים במהירות מעל אם צריך. בעיניי שילוב של מעיל פליס+מעיל נגד גשם עדיף על סופטשל. כך אפשר לשלוט טוב יותר במה שצריך לפי התנאים בשטח ולהסיר את השכבה המיותרת (אם למשל יש גשם אבל חם מדי לפליס, או קר אבל ללא רוח וגשם והולכים ברגל ואז מורידים את מעיל הגשם כדי לאפשר אוורור לזיעה).