H.I.T - למה לוותר ומהר
-
לא יודע כמה פעמים עלה הדיון הזה, אבל אני אתן את דעתי הכנה על העניין המקומם הזה.
אז כולנו פה ישראלים, וכולנו שמענו שיש חבר'ה משיחיים שאשכרה מעריצים אותנו. איזה כיף!
העניין הוא לא החבר'ה עצמם, שהם בטח אנשים נחמדים. זה לא מפתיע, זו ניו זילנד. התארחתי אצל משפחה מאורית והם מארחים לא פחות טובים. בשביל זה יש את "חיבורים" - שם החברים יכולים להחליט אם הם מעוניינים בכסף ואם מתאים להם לארח. הם לא מחויבים לכלום אבל הם יארחו (אז כנראה שהם אנשים טובים) וגם אתם המטיילים לא מחויבים כי לא שילמתם 50 דולר ו"צריך לנצל אותם"!
וזה לא רק הרעיון שעומד מאחורי הארגון הזה, או הצורה בה הוא מתנהל (החוברת לפי מה ששמעתי לא מעודכנת), או הנוכל שמנהל אותו (דווקא יש לו שם יפה אבל זה הכל); לא קשה לקבל פתיתי מידע על הבחור הזה - אתם באמת רוצים לתת יד לשחיתות ישראלית קטנה במדינה שקטה בסוף העולם?
העניין הוא - אחרי שחפרו לכם 5 שעות על ישו ועברתם טקס מביך, באמת הרגשתם את ה10 דולר שחסכתם? הרגשתם טוב? הרגשתם איך ניצלתם את הישראליות עד תום? זה הטיול שלכם???
יש עוד דרכים להכיר מקומיים ולהתארח. הדרך הכי טובה והכי פופולרית, לא רק בניו זילנד אלא בכל העולם - Couch Surfing ו Hospitality Club.
ככה מטיילים. ככה אפשר לחסוך כמה דולרים. ככה מכירים אנשים על בסיס לא אמצעי. וככה לרוב התוכניות המדוקדקות משתנות והטיול נהיה בנננננזונה.
עמרי רביב
GO ALL BLACKS! -
דווקא הפעם אני לא מסכימה איתךיכול להיות שהיה לך איזה מקרה גרוע, זה לא מכליל על כולם. יצא לי להיות אצל כמה מארחים של היט, בכלליות - הם היו אנשים מאוד נחמדים וממש לא רודפי בצע. אני חושבת שאולי פעם או פעמיים ניסו לדבר איתנו על ישו, ברוב הפעמים לא. גם אלה שניסו, כשראו שאין לנו ממש עניין להמשיך לדון בנושא - עזבו. הם דברו איתנו על דברים אחרים. טקס מביך? לא זכור לי כזה. אלא אם כן אתה מתייחס ללשבת עם אנשים בסלון שלהם ולדבר איתם. אני לא מרגישה שניצלתי את הישראליות שלי ולא מרגישה שיצאתי "ישראלית מכוערת". אם כבר, אז יש כאן מערכת של ניצול הדדי: הם מאמינים שזה תורם להם ולעולם, אתה חוסך קצת כסף. לא הייית מתייחסת לזה כאל ניצול.
בסה"כ היה לי די נחמד. לא בטוח שזה מתאים לכולם. רוב הזכרונות שלי ממאחרי היט הם מאוד טובים. -
מסכימה לגמרי עם שקד ודווקא פחות איתךכנראה שהניסיון שלך היה פחות מוצלח משל אחרים, ומזה להסיק מסקנות חד משמעיות לגבי הארגון הזה - נראה לי קצת מוגזם.. אבל זכותך להביע את דעתך.
הניסיון שלי בזה (לא רב אמנם..) היה דווקא דיי מוצלח. הייתי שם בחנוכה וחגגנו יחד עם המארחת שלנו את החג (הכנו לביבות, הדלקנו חנוכיה מאולתרת), כשברקע, בסלון, עץ אשוח מקושט, וזו היתה אחת החוויות היותר נעימות שלי בניו זילנד...
הרעיון הוא להיות פתוחים ולקבל דברים חדשים ולנסות להתחבר עם המקומיים. וזו אחת הדרכים... -
h.i.tכמו שאמרתי - האנשים הם בטח נחמדים ונדיבים והחוויות נעימות לרוב. זה לא נוגד. אולי הגזמתי עם הטקסים המביכים, אבל זה גם קורה.
לי לא הייתה שום חוויה שלילית כי לא הצטרפתי לארגון ולרוב לא טיילתי עם ישראלים. אבל הנה עוד כמה נקודות למחשבה על ה'היט',
- עומרי (המנהל, לא אני...) מאיים וצועק בטלפון על חברי "חיבורים" הניו זילנדים. למה? כי הם לא רוצים להצטרף ל'היט' ומארחים בהתנדבות.
- הרבה מהשמות בחוברת (בעיקר באי הדרומי) כבר לא חברים בארגון - יש סיטואציה פחות נעימה מלהתקשר לבנאדם ולהזמין את עצמך אליו כשהוא לא רוצה לארח?
- עם מחירי השיחות המטורפים בניו זילנד (רבע שעה התקשרות שווה ללילה בבקפקר...) אני ממש לא בטוח אם נחסך פה כסף בכלל, כשמנסים למצוא מקום ועושים כמה שיחות כל פעם, כשחלקם לכאלה שכבר לא חברים.
- גם אני וגם אתם יודעים שהרבה אנשים בכלל לא משלמים ופשוט משתמשים ב'היט' בתקווה שהם יבקשו לראות כרטיס חברות. מצוין! פשוט תעבירו בפורום הזה שמות של משפחות נחמדות.
השורה התחתונה - הארגון ואיך שהוא פועל - שלילי ומכוער.
להתארח אצל אנשים טובים ולהכיר תרבויות - הכי חיובי שיש.
-
h.i.tדבר ראשון, למען הגילוי הנאות, אני חייבת לרשום שאנחנו חברים בהיט ושאנחנו מכירים את עומרי באופן אישי, הוא ובעלי מאותו קיבוץ.
עומרי מעולם לא היה קרוב אלינו והוא לא מסוג האנשים שהייתי רוצה שיהיו חברים שלי, ודווקא בגלל זה אני מרגישה שאני יכולה לכתוב את מה שאני הולכת לכתוב.
עומרי הוא אדם פרטי שלא מייצג את ישראל או את המטיילים. יום אחד קם אדם בבוקר ואומר, יש לי רעיון מעולה שיכול לעזור לי לפרנס את עצמי ובמקביל יאפשר למטיילים ישראלים להכיר את ניו זילנד בדרך שונה וגם לחסוך על לינה בטיול שלהם.
אבל במקום להגיד תודה, יש מטיילים שחושבים שמגיע להם את הכל בחינם.
omri584 אתה לא טיילת בהיט אבל מדבר כמומחה. מקובל עלי שיש אנשים עם חוויות שליליות מהיט כמו גם חיוביות. אבל אתה יודע שגם למארחים יש חוויות שליליות מהמטיילים שנכנסים לבתים של אחרים וחושבים "שמגיע" להם.
לנו היה המזל לעבור רק חוויות חיוביות עם אנשים שהתארחו אצלנו, אבל שמענו גם כמה סיפורי זוועה ממארחים אחרים.
אני לא יודעת למי עומרי מתקשר וגם לא מעניין אותי. אתה ילד גדול, אם אתה מתארח אצל מישהו שמדבר על משהו שמטריד אותך, אתה יכול להגיד, לא נוח לי לדבר על זה. אבל אנשים מדברים על מה שמעניין אותם בחיים והם גם רואים בך אורח שצריך להקדיש בו זמן, ולא מישהו שבא למלון רק כדי לישון ולהסתלק בבוקר.
השנה דרך אגב יצאה חוברת חדשה ומעודכנת. בסופו של דבר, הרווח של היט הוא שיש הרבה יותר מארחים מבחיבורים.
לגבי ההצעה שלך לפרסם שמות בפורום. להמליץ על מארחים שנהנית אצלהם זה מאד מקובל, אבל לעקוף את המערכת כדי להרוויח עוד קצת כסף זה, כדברייך, שלילי ומכוער. אם כל מטייל קמצן שלא רצה לשלם 50 דולר יתחיל להתקשר לאנשים, הם בטח ובטח לא ירצו לארח. תחשוב על עצמך במצב כזה.
-
h.i.tמסכימה עם דנית בכל מילה ורוצה גם להוסיף שאם היית משלם על חברות בהיט היית מקבל חוברת מעודכנת עם כל מי שכן מארח או לא מארח ולא היית עובר כל פעם 5 טלפונים עד שהיית מוצא איפה לישון. אנחנו ישנו גם בהיט וגם בחיבורים ומאוד נהננו בשניהם.מעולם לא קדחו לי על ישו וישנתי את רוב הטיול שלי בהיטים.יתרה מכך,הכרתי אנשים מדהימים שאירחו אותנו וזאת הייתה אחת החוויות ואני חושבת שגם אם לא היה בזה חיסכון כספי זה שווה.
לגבי עומרי-אני לא מתה על הבן אדם,התארחתי אצלו באכסניה רק כי הוא ממש עט עלינו בטיילת של פאהיה בתחילת הטיול והרגשנו קצת לא נעים לא לבוא אבל בסופו של דבר לגבי ההיט הוא ארגן אחלה של דבר שנותן להרבה ישראלים חוויה אחרת לגמרי ונותן למארחים הזדמנות להכיר עם שהם אוהבים.
אתה תעשה את הבחירה שלך בטיול שלך אבל אני חושבת שההכללה שלך מוטעת. -
h.i.tחבר'ה
כל הדיון אם כן לישון בHIT או לא הוא מאוד אינדיבדיאולי ותלוי בחוויות של כל אחד ואחת.
הבעיה שצריכה להפריע לכם יותר מהכל הוא מהתשלום שעומרי הנ"ל גובה מהמטיילים ולא נותן דבר בתמורה (כן...נותן חוברת...צודקים).
עושה עסקים על גב המטיילים. כמו שניו זילנדית שמארחת ישראלים 20 שנה לפני שהבחור התחיל לעשות קומבינות על גב המטיילים : "למה הוא מביא את הישראליות לניו זילנד?"
וכן...הוא מתקשר ומאיים על מי שמארח מחוץ לרשימות הרשמיות ואם זה לא מפריע לכם אז כנראה כל מה שמעניין אותכם זה לחסוך כמה דולרים.
אני למשל בחרתי לא לישון לילה אחד ב-HIT מאז שהבנתי ש"חוש העסקים המפותח" (והמגעיל) הישראלי נגע גם בדבר הנקי והטוב הזה.
דרך אגב - תלונות דומות שמעתי מישראלים תושבי ניו-זילנד רק שהם לא שמים עליו קצוץ...הניו-זילנדים מתרגשים מהדברים שלו...וחבל...
עדי -
h.i.tאני באמת לא מבין מדוע צריך לדון בנושא ה HIT כל כך הרבה שקיימת אלטרנטיבה הרבה יותר טובה שנקראת COUCH SURFING
ישנם אלפי מארחים כמעט בכל חור בניו זילנד, זה הכל בחינם ורוב המארחים הם אנשים צעירים ומטילים בעבר ובהווה.
ניתן לקרוא את הפרופיל של המארחים וליצור איתם קשר בקלות ובמהירות.
אצלנו התארחו הרבה מאד מטיילים דרך הארגון והוא מומלץ והרבה יותר נוח ובטוח מהארוח ב HIT
עדיין לא קיבלתי איומים בטלפון מעומרי אבל אולי אחרי פירסום הדברים הנ"ל, יתמזל מזלי ...
צרפתי את הקישור לדיונים שכבר התנהלו בפורום בנושא, שווה מאד ומומלץ. -
עושה עסקים על גב המטיילים?את זה אפשר להגיד על כל מי שמוכר לך שירות בטיול - חברת השכרת הרכב עושה עסקים על גב המטיילים, האכסניה שבה אתה ישן עושה עסקים על גב המטיילים, ובכלל, כל ניו-זילנד שמתפרנסת מתיירות עושה עסקים על גב המטיילים.
סליחה, אבל זו ראית עולם צרה וקטנונית. הבחור הגה רעיון, הוא מוכר לך שירות. אתה רוצה, תיקח. לא נראה לך, אל תיקח.
אם הוא משתמש בשיטות שיווק נלוזות, אפשר להתלונן עליו והרשויות יבדקו את הנושא. מפליא אותי שאותם ניו-זילנדים שאיימו עליהם לא עשו את זה כי בדר"כ הם מאוד מודעים לזכויות שלהם. -
עושה עסקים על גב המטיילים?מירב היקרה...
למכור שירות שהיה קיים הרבה שנים קודם בחינם ולהשתלט עליו לא לגיטימי בעיניי.
זה דומה בעיניי לחבר'ה ש"עוזרים" למסעדות למחזר בקבוקים (אם הם רוצים ואם לא) ואם לא הבנת אלו משפחות אלפרון ואבוטבול למיניהם...
גם הדבר חוקי זה מה שנקרא "כשר אבל מסריח".
אבל כנראה שה"ראיה הצרה שלי" ושל כמותי מובילה ל"אהבת" ישראלים ברחבי העולם. אלו בדיוק הדברים שגורמים לשנוא את הישראלים בכל מקום שהם מגיעים וזה די עצוב בעיניי...
ושלא יעבדו עליכם
עדי -
את לא מרגישה שאת קצת נסחפת?ארגון היט קיים כבר אי אלו שנים, ואני לא בטוחה עד כמה העניין היה נפוץ לפני ההיט. להזכירך, לאנשים פרטיים יש אינטרנט בבית רק ב-10-12 שנים האחרונות, גם אם דבר כזה היה קיים קודם, זה בטח לא היה באותו סדר גודל. אני לא מכירה את עמרי, אף פעם לא פגשתי אותו ולא דיברתי איתו. אני בטוחה, שגם אם לפני 15 שנים היו אנשים שרצו לארח ישראלים בבתים שלהם, זה לא היה דבר מאורגן ודי היה קשה להגיע אחד לשני. לכן, עמרי דווקא כן עשה דברים כדי לארגן את העניין ולמסד אותו. אני לא יודעת כמה מתוך הכסף שאני משלמת הולך לעמרי לכיס וכמה הולך לצרכים אדמינסטרטיביים. אני גם לא חושבת שזה ענייני. להבדיל, גם כשאני עושה כל מיני פעולות בבנק שלי אני משלמת עמלה: חלק מזה זה באמת תשלום לפקיד עבור העבודה שהוא עושה וחלק הולך לרווחים של הבנק. האם זה חדש לך שאנשים עושים דברים כדי להרוויח כסף? בכל שירות שאת משלמת עליו חלק הולך לכיסוי עלויות וחלק לרווח של נותן השירות. עד כמה שידוע לי, למארחי ההיט מותר לקבוע איזה סכום כסף הם רוצים לבקש - הם יכולים לארח בחינם, ב-5$, 10$ וגם 20$ אם הם רוצים. יש כאלה שאומרים שהם עושים את זה בתור איזושהי השלמת הכנסה ולא מתוך אידאולוגיה צרופה. כמו שאמרתי, אני לא מכירה את עמרי. יכול להיות שהוא משתמש בשיטות של שיווק אגרסיבי. יחד עם זאת, אני בטוחה שכשזה עובר את הגבול, המארחים יודעים איך ליצור קשר עם המשטרה המקומית ולדווח על סחיטה ואיומים. הוא אולי רוצה להרוויח כסף, אבל אני לא חושבת שההשוואה למאפיונרים היא מוצדקת. לא כל בנאדם שרוצה להרוויח כסף הוא מאפיונר. -
כמה הסברים על ה HIT שאני לא בטוח שכולם מודעיםלי אישית לא יצא להפגש עם עומרי, ואני גם לא מעונין, אגב, גם לא לדבר איתו, יש לנו היסטוריה ארוכה של אי נעימות בעקבות פניות שלו להנהלת רשת למטייל וחילופי דברים מאד, אבל מאד לא נעימים, כמו גם תלונות מצד מספר נשים ישראליות שזכו ללון אצלו והזהירו מפני התנהגותו בכל הקשור ליחסים שבינו לבינה, כך שסנגור שלו אני לא.
אני התארחתי אצל מספר מארחים, טריש באוקלנד שמספר ימים לפני שהייתי אצלה היא חלתה בדלקת ריאות קשה ובכל זאת המשיכה לארח, למרות בקשות של ישראלים שתעשה הפסקה של מספר ימים - אישה עם לב זהב.
כריסי בטאופו - ששימשה עבורי סוג של אמא שניה, עזרה לי, דאגה לי, ואנחנו בקשר חם עד היום.
מארחת נוספת ששמה אם אני זוכר נכון ליאן, באי הדרומי בעיירה צמודה לגריימאוט (עוד לפני שדורי ושושי פתחו את ה"דיוק"), אישה ענייה מאד שפתחה את ליבה ואת ביתה שהיה מצוי במצב נוראי ו"זכתה" למתנה מישראלי שקדם לנו בכך שגנב לה שיחות טלפון בינלאומיות בעלות של כ 100 דולר (הוא החזיר אותם לאחר שאיתרנו אותו אצל טריש באוקלנד, מעט לפני שהגישו נגדו תלונה במשטרה), אני לא מבין אנשים כאלה שמסכימים לארח אחרי התנהגות בזויה שכזאת, 7 מטיילים שלנו אצלה יחד איתי רכשו לה כמתנה מיקרוגל חדש כסוג של פיצוי לאחר ששלה לא עבד.
ושוב, לא השתמשתי בשירותיו של עומרי ובכל זאת כדאי שתדעו:
לארגון יש מועצת מנהלים שמקבלת דיווח שוטף כמה כסף נכנס ממכירת כרטיסי החבר וכמה כסף יוצא, כך שעומרי אמור להיות בפיקוח, את היחסים בינו לבין מועצת המנהלים הזאת אני לא יודע.
רעיון האירוח של ישראלים היה מקובל עוד לפני שעומרי ארגן את הנושא, אבל מאז שהוא ארגן את הנושא, הקים את אתר האינטרנט וכו', הנושא יותר מוסדר.
יש הוצאות רבות לעומרי, למרות שנדמה שהוא מרוויח כסף בלי כל הצדקה, הדפסת החוברת, הפצתה באלפי עותקים, עדכון שלה, גיוס משפחות חדשות, שמירה על קשר עם משפחות קיימות, נסיעות רבות וכו'.
מי שעומד בראש ארגון חיבורים (על פי מה שידוע לי) היו חלק מארגון ההיט בתחילת דרכו, עצם הרעיון לגבות כסף גרם לו לפתוח את חיבורים, כאשר מספר המשפחות המארחות קטן יותר, אך גם ההשקעה ב"תחזוקת" הרשת קטנה יותר.
המארחים מקבלים הנחיה חד משמעית לא לדבר על נושאים נוצריים, מותר להם להעלות את הנושא, אם אתם לא מעונינים - תדאגו בנימוס להסביר להם שזה נוגד את האמונה שלכם, ואתם מעדיפים לדבר על נושאים אחרים - הם יכבדו את זה, אם לא - תודו להם ותעזבו את הבית לאחר הלילה, שום דבר לא יקרה לכם.
אותי הזמינו לסדר פסח נוצרי, מוכרח לציין שהיה מעניין מאד, ישראלים אחרים שסירבו להגיע בגלל יהדותם, ךא קיבלו פרצופים או הרגשה לא נעימה.
גיוס המשפחות לארגון נעשה לרוב בכנסים אזוריים, מה שנאמר בכנסים האלה - לא בהכרח ימצא חן בעינכם, בעיקר על ההתדרדרות של בני הנוער בישראל, הסמים שרבים משתמשים בהם וכו', בכנס מפורטים הדרכים לעזור להם להיגאל בעזרת פתיחת הבתים של אותם משפחות, עם כל הצער והכאב, ועם יד על הלב, ולא שכולנו נרקומנים, אבל כמה מהתרמילאים שאתם מכירים השתמשו בסם זה או אחר במהלך הטיול או עוד בארץ (גם גראס נחשב כספ), יש כאלה שתופסים את הנושא בחומרה יתרה למה שאחרים תופסים את אותו נושא ומנצלים את זה לטובתם.
נסכם בנקודה אחת : זכותו של כל אדם להתארח בארגון או להסתפק באכסניות או בשיטות אירוח אחרות שפורטו בשרשור הזה, אם מי שמתקיים מהארגון פוגע בכם בדרך זו או אחרת - אל תתארחו, אבל אם תחליטו תהיו ישרים עם עצמכם, תקנו כרטיס חבר וחוברת אישיים, ותתנהגו בנימוס ללא פשרות למארחים.
-
עושה עסקים על גב המטיילים?לא מדובר על מכירת השירות. השירות הוא אירוח. ההיט לא מוכר את האירוח, הוא מוכר לך את המידע לגבי מי מארח, וזה משהו שלא היה קיים קודם, אלא אם עבר מפה לאוזן.
לא מצליחה להבין איפה זה דומה למיחזור הבקבוקים ומה הקשר למאפיה.
אולי אני לא יודעת איפה אני חיה, אבל בסביבה שבה אני נמצאת, לא שונאים את הישראלים באופן כללי ולא את אלה שיש להם כאן עסקים באופן ספציפי.
שמעתי תלונות על מטיילים ישראלים, אבל שמעתי גם תלונות על מטיילים מעמים אחרים, כך שזה לא משהו שאני מתרגשת ממנו (על אף שזה לא נעים, על אחת כמה וכמה כשאנחנו כישראלים לשעבר נתקלים בזה לעיתים ביתר שאת).