משיכת כסף בניו זילנד
-
נתקלתי בהמון פרסומים בפורום על פתיחת חשבון בניו זילנד, אני מתקשה להבין האם זה באמת כל כך יקר למשוך כסף בניו זילנד?
טיילתי כבר בדרום אמריקה בעבר, ומידי פעם הייתי מושך כסף בכרטיס אשראי. אני זוכר שעמלת המשיכה לא עלתה על 15 ש"ח.
-
משיכת כסף בניו זילנדהעמלה על משיכה היא 4 דולר מכל מקום בעולם כך שזה לא משנה איפה תטייל.הקטע הנוח והטוב בפתיחת חשבון בניו זילנד הוא שתוך 20 דקות מהגעתך לבנק תקבל כרטיס אפטפוס שבו ניתן לגהץ בכל!! מקום בניו זילנד גם בשביל לקנות גלידת הוקי פוקי במכולת.הנוחיות היא בכך שעליך יהיה לא הרבה מזומן(ואין כמעט שום סכנה שזה ייגנב אבל תמיד נוח כשאין הרבה מזומן עליך) ותוכל להשתמש כמעט אך ורק בכרטיס שעליו אין עמלות לא בגיהוץ ולא במשיכה מכספומטים של הבנק שבו פתחת את הכרטיס(מומלץ WESTPAC)..
כשאני טיילתי שם פעם בשבועיים משכתי מהכרטיס הבינ"ל 800 דולר נ"ז והפקדתי בחשבון שלי שם והשתמשתי עד שנגמר באפטפוס ואז מפקידים מחדש וחוזר חלילה.
למיטב ידיעתי לעשות העברה של כל תקציב הטיול מישראל לחשבון בניו זילנד עולה יותר מלמשוך פעמיים בחודש ולהפקיד.שנה שעברה זה היה כרוך ב60 דולר עמלה(30 לבנק בישראל ו30 לבנק בניו זילנד).
אני טס החודש לדרום אמריקה ודי מבאס אותי שאין אפשרות לפתוח שם חשבון כמו בניו זילנד..
תהנה מניו זילנד ומהאנשים שם. -
משיכת כסף בניו זילנדאגב ,כשאתה מתקשר לאכסניה תשאל אם הם מקבלים אפטפוס כי חלקם הגדול דורש מזומן. -
משיכת כסף בניו זילנדאני מתכוונת לצאת עם דולאר אוסטרלי לניו זילנד ,האם אפשר להפקיד אותו בבנק כל שהוא בכרייסצרץ' ולקבל במקום כספומט?
מה עלות המרת דולר אוסטרלי לניו זילנדי?
איזה בנק יתן לי במקום כספומט?
האם משיכות כרוכות בעמלות?
תודה למשיבים
-
משיכת כסף בניו זילנדכאמור, ניתן להפקיד בכל בנק, לגבי איזה בנק יתן יותר, תעשי עבודת שטח במקום ותראי את העמלות, ההבדל לא כזה גדול.
רוב הבנקים ינפיקו כרטיס אפטוס מקומי תוך 48 שעות, לא בעיה, גם עקב הג'ט לג וזמן ההתאוששות ממנו והתחלת הטיול.
כל בנק נותן את התנאים שלו, בזמנו, 5 פעולות ראשונות היו חינם, לאחר מכן עמלה מינימלית, שימי לב שפעולה זה גם משיכה, גם תשלום בסופר או בפאב וגם בירור יתרה, צריך לשים לב מה כל בנק מציע, ושוב, זה אולי נראה סיפור ענק, אבל זה ממש לא נורא. -
משיכת כסף בניו זילנדשמעתי ממישהו שאי אפשר לפתוח חשבון בנק בניו-זילנד אם אתה נמצא שם פחות מ3 חודשים...
יש אמת מאחורי זה??? -
אין חוק נגד זהיכול להיות שפקידי הבנק לא ירצו לתת לך לפתוח חשבון, זה לא שזה אסור. מצד שני, כשאתה רק מגיע לשם, אתה עוד לא יודע כמה זמן באמת תישאר. ואם תכננת לבוא לחודשיים ואז תאריך ל-5 חודשים? מה שכן, אני לא יודעת כמה זמן אתה מתכוון להשאר, אבל על זמנים של חודשיים או אפילו פחות, לא בטוח שהחיסכון של חשבון בנק מקומי הוא מאוד משמעותי, לעומת שימוש בכרטיס אשראי, למשל. כשיש לך חשבון אתה צריך העברת כסף שגם עולה לא מעט. במקום זה אתה יכול לקנות טראוולים ולהפקיד אותם, זו אולי פחות עמלה אבל גם על זה משלמים (הפרשי שערים). אין ממש דרך להמנע מעמלות. תראה, גם בטיול של חודשיים אין ממש בעיה להשקיע שעה בלפתוח חשבון ואז עוד שעה בסוף הטיול בשביל לסגור אותו, זה לא שאין זמן "לבזבז". השאלה אם זה כדאי. -
משיכת כסף בניו זילנדאין אמת בזה. חשבון בנק אפשר גם לפתוח באינטרנט מהארץ ולהפעיל אותו כאן - זה חוסך זמן. פרטים באתר של ANZ למשל (לשים לב שזה ANZ הניו זילנדי ולא האוסטרלי- anz.co.nz) -
משיכת כסף בניו זילנדקודם כל תודה על התגובות..
השאלה היא אם באמת כדאי לי לפתוח חשבון בשביל חודשיים שאני אהיה שם או שזה יוצא עם הרבה עמלות ולא שווה?