שאלה למומחי המגלשיים!
-
דרך אגבאני ממליץ לכל מי שרוצה לשפר את הסגנון ולאבחן את מה שצריך לשפר להסריט את עצמו מידי שנה ולצפות בסרטים. זאת הדרך הכי טובה לעקוב וללמוד משגיאות. צריך כמובן למצוא לשם כך גולש שמוכן ויודע לגלוש ולצלם כמו שצריך, למזלי יש לי חבר כזה -
בענין הנעלייםמה מידת נעלי הרחוב שלך, ומה מידת נעלי הסקי שלך?
זה יכול לתת אינדיקציה אם הנעל גדולה מדי.
דעתי האישית כמי שנועל נורדיקה GTS כמו שלך - אם הרגל שלך במידה 43, אתה צריך נורדיקה במידה 27 לכל היותר -
מיכאל אני נוטה להסכים איתךיש לי נורדיקה GTS 12 נעלים מעולות אגב במידה 28.5 ואני נועל נעלים רגילות במידה 43 .
הנעלים היו בשימוש פעמיים ובפעם האחרונה הרגשתי שהן ממש גדולות לי כי הרגל ממש שיחקה בפנים למרות כל נסיונות ההידוק.
טעות שלי כי לפני כן היו לי דלבלו שקרעו לי את הרגל אז בתור מפלט קניתי משהו רחב אבל מסתבר שגדול עלי.
אחר כך מדדתי נעלים במידה 27.5 והרגשתי מעולה.
נראה לי שאני אתקן את הטעות הפעם במיירהופן. -
I have a vewy good fwiend in Womehis name is Biggus Fittus
28.5?
נראה לי "טיפה" גדול מדי לרגל 43 - תהיה הכי רחבה אשר תהיה
אל תעלב דודי - פשוט נפלת קורבן לתסמונת הידועה של לקנות מה שיושב טוב בחנות. -
מיכאל אני נוטה להסכים איתךלרוב אני נועל נעליים במידה 43, אבל יש לי גם נעליים (למשל של אדידס) במידה 44. מידת נעלי הסקי שלי? 26 בנעליים של LANGE שהן צרות יחסית. אני חושב שנעל חדשה בחנות צריכה להיות הדוקה, לא להכאיב הנק' מסויימת, אבל הדוקה כך שכשמסירים את הנעל אחרי 10 דקות מרגישים הקלה ניכרת.
דודי - נסה גם 26 (אפשר גם 26.5 כי הפלסטיק זהה) -
לא נעלב מודע לטעות ולהטעיהומלבד זאת שאני כועס על עצמי אני כועס על הבחור שהצליח לשכנע אותי בסקי פס בשנה שעברה. -
שאלה לפאודראם הפלסטיק במידת 26 זהה לפלסטיק במידת 26.5 אז איפה השוני?
- מ.א. -
בענין הנעלייםטוב רצתי לארון ובדקתי
מידת הנורדיקה שלי היא 28.5 - 28
ביום יום יום אני נועל מידה 45 - 44
אני חייב לציין שכמו דודי גם אני רכשתי בסקיפס ודווקא התרשמתי
שהמוכר די מקצועי, בנוסף התחושה בעת הרכישה הייתה כפי שפאודר הגדיר - שהנעל לוחצת ויש תחושת הקלה כשמסירים אותה. גם היום (לדעתי הנעל בת 4 שנים) לתחושתי היא מחזיקה טוב את הרגל כלומר יש קצת לחץ, העקב לא מתרומם והרגל לא "מטיילת בנעל".
דרך אגב, הנעל תמיד הייתה מכוונת על מצב soft ומעולם לא ניסיתי לשנות למצב hard - מה המשמעות? כדאי לנסות לשחק עם זה?
תאמינו לי שהייתי מעדיף להאשים את הנעל אבל נראה לי שאני פשוט צריך להמשיך להתאמן... -
מידת נעלייםשבוע שעבר הייתי בסקי פס, השתכנעתי למדוד נעליים ( די בקלות האמת).
המוכר שאל את המידה שלי עניתי 43 והוא נתן לי 27.5 גם נורדיקה 12
הרגישה לי מצוין על הרגל ואם לא היייתי סגור על זה שאני בכלל לא מתכוון לקנות נעליים עוד הייתי מתפתה. -
דרך אגב
לגלוש, לצלם ולהראות לאחרים
-
הבדל בין SOFT ל HARDהוא בגמישות הנעל.
במצב SOFT התגובה למגלש רכה יותר והנעל נוטה כאילו להתקפל , במצב HARD יש העברה של התנועה והלחץ לכוון נמגלש בצורה קשה ומדוייקת יותר והנעל פחות נוטה להתקפל .
היית י אומר שדוקא לגולשים מתחילים עדיף מצב SOFT כדי לכפר על טעויות , בשלב מסויים לאחר שיפור בטכניקה מומלץ להעביר ל HARD
דודי -
הבדל בין SOFT ל HARDלאור הניסיון שלי כאשר גלשתי עם נעל "סלחנית" פלקס 60 הרגשתי שאין לי שליטה טובה לעומת גלישה בפלקס 90. -
הבדל בין SOFT ל HARDאני גולש על NORDICA BEAST 10 וזוהי הנעל הטובה קשיחה ונוחה במפתיע שגלשתי עליה.תמיד נהגתי לסגור את הנעל בחוזקה עד שכמעט הוורידים התפקעו,זה כאב ולא היה נוח אך ככה הרגשתי בשליטה טובה יותר על המגלשיים.עם הBEAST ממש אין צורך.רכיסת הנעל היא כמעט רפוייה.מבנה הנעל כל כך קשיח וטוב שאין שום צורך להתעלל ברגל.סגירה עדינה והכל מתפקד מצויין.ממליץ מאוד על הנעל הזו.כל כך קל לחיות עימה,מעבירה כל פידבק קטן במהירות ובדייקנות למגלשיים. -
גודל הנעל אינו כלל קדושלא רק אורך הרגל חשוב, אלא גם הרוחב ו- תתפלאו - גם הגובה של קשת הרגל (instep). לחץ על הקשת (ועל כלי הדם העוברים בה) הוא אחד הגורמים לתופעת הרגליים הקרות.
אני לקחתי נורדיקה גם בגלל סיבה זו של גובה הקשת. יש לי קשת גבוהה מאוד. אני נועל 27.5 ומידת הנעליים שלי 44. אחרי שלושה שבועות גלישה אני מרגיש, שיכולתי להסתדר גם עם נעל יותר קטנה - 27 בטוח ואולי אפילו 26.5. כמובן, שיש הבדל בין התחושה בבוקר לתחושה אחר הצהריים.
הבדיקה של הראל מה אורך הנעל לא מדוייקת. הוא בדק על הסוליה והיה כתוב שם מידת האורך שלה, שכמו בכל נעל מסחרית היא אותה מידה לשתי מידות אורך - המספר העגול וחצי המספר שמעליו. רק חברת Stroltz "מייצרת" נעליים בחצאי מידות מונדו. מה שרשום על הסוליה לא אומר מה גודל הנעל. מכל מקום, ההערכה שלי היא, שהנעל גדולה מדי. על איזו שן אתה סוגר את שני התפסים העליונים כשאתה מרגיש שהנעל הדוקה לרגל? אם אתה עובר את השלישית - רוב הסיכויים שהנעל גדולה מדי.
תזכרו - נעל קטנה אפשר למתוח ולהגדיל קצת. אי אפשר להקטין נעל גדולה מדי. לגרוב גרביים עבים זה לא פתרון - המטרה של נעל קרובה לרגל היא להעביר את תנועות הרגל הקטנות למגלש. -
שאלה לגבי השאלות ששאלו אותך בחנותהאם המוכר מדד את אורך הרגל שלך על לוח מדידה של נורדיקה או של כל חברה אחרת?
האם הוא הוציא את הפנימית מהנעל ואמר לך לעמוד בתוך הפלסטיק, כשהאצבעות נוגעות בקצה הקדמי (נגיעה קלה - לא צריך ללחוץ)? האם במצב הזה הוא בדק, בין במגע ובין עם פנס, מה המרווח שנותר בין העקב לבין הפלסטיק מאחור?
אם הוא לא עשה את הבדיקות המינימליות האלה, ורק שאל אותך מה הגודל שלך, אני לא הייתי מגדיר את הבדיקה אפילו לא כחובבנית. -
גודל הנעל אינו כלל קדושמיכאל צודק.אם בודקים קצת לעומק אכן רואים שיש היום לכל נעל מידת רוחב שמצויינת באתר של חברות כאשר חלק מההתאמה מדברת על רוחב.
הבעיה שאם בן אדם יש לו רגל רחבה יהיה לו בעיה להשיג נעל קשיחה
והפוך רוב הפלקס הנמוך הם רחבים והפלקס הגבוה הוא צר.
למרות שאטומיק השנה הוציאו נעל בפלקס 90 לרוחב 104 מ"מאבל לרוב בפלקס הנל זה מקסימום רוחב 102 ופחות. -
שאלה לגבי השאלות ששאלו אותך בחנותשום דבר ממה שהזכרת.
לא חשבתי שהבדיקה מקצועית אבל הנעל הייתה לי נוחה מאוד. המידה גם אמורה להיות מתאימה לי היות ואני נועל מידה דומה בנעליים שלי, אומנם של חברה אחרת.
אני מסכים שהמוכר יכול לעשות יותר אבל בסוף זה אתה ששם את הרגל בנעל ומרגיש אם זה נוח וטוב או לא. -
שאלה לפאודרהעובי של הפנימית. ב26 הפנימית דקה יותר, בכל מקרה ביום השני או השלישי בשבוע השני לשימוש לא יהיה הבדל ביניהם.
חוץ מזה, ראיתה שאתה יכול להכנס די טוב לנעל רחבה במידה של 25.5 וגם אתה נועל 42-43 -
בענין הנעלייםעל פניו נשמע שהנעל גדולה במידה אחת צריך לזכור שבנעלי הליכה כשהנעל צרה מדי קונים מידה גדולה יותר - זוהי טעות חמורה בנעלי סקי, מה גם שנורדיקה מיצר נעליים רחבות (פרט לסדרת הדוברמן). האם לאחר מספר ימי גלישה אתה נאלץ לסגור את כל הסוגרים עד המקסימום (או כמעט)?
חשוב לשים לב לכך שהסוגר התחתון ביותר נסגר על המגרעת הראשונה והשני, מעל לקשת, על המגרעת השנייה לכל היותר, גם לאחר מספר ימי גלישה.
לגבי מצב SOFT-HARD, לדעתי אתה בהחלט יכול לנסות את מצב ה HARD בגלל הגובה והמשקל שציינת. נעל רכה מדי יכולה לתת תחושה של נפילה קדימה, שאין התנגדות כשמפעילים לחץ - קשיחות הנלע היא פונקציה של מהירות גלישה, חוזק, משקל הגולש וגם אורך השוק.
כמובן, שאין תחליף לשיעורים, אבל גם ציוד מתאים חשוב ביותר -
אם כבר אז...פאודר (ה GOOGLE של המגלשיים)
אני מצרף את תמונות פרטי המגלשיים שקיבלנו מההשכרה
אשמח לשמוע את חוות דעתך
(סרטי הגלישה בקרוב - אנחנו קצת תקועים מאחר והמצלמה שלקחתי הינה בפורמט NTSC - אבל כבר נמצא פתרון)
תמונות מגלשיים שלי:
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות