קונקשן בס"פ
-
שלום לכולם,
אני חוזר מסיאטל לת”א דרך ס”פ, כאשר הקונקשן בס”פ הוא של כ-45 דקות (ההזמנה נעשתה דרך יונייטד). אני יודע שאני מסתכן בזמן קונקשן כזה, אך האם כדאי לי בכל זאת להשאיר את ההזמנה כמו שהיא (מדובר בכרטיס שהונפק ע”י יונייטד אחרי שהיתה תקלה בהזמנה המקורית שלי שכללה טיסות קודשייר עם לופטהנזה)?
תודה
-
יש לך בערך 50% סיכוי להגיע לטיסת ההמשך עם קונקשיין כזה. זמני ההמראה של טיסות שאטל כאלו בחוף המערבי הם בגדר המלצה בלבד וטיסות רבות מאחרות.
עכשיו השאלה האמיתית היא כמה אתה לחוץ לנחות בישראל במועד המתוכנן.
אם אתה יכול להרשות לעצמך להגיע הבייתה באיחור של יום אז אולי עדיף לך לשמור על הכרטיס במצבו הנוכחי. לא רק שיונייטד אחראית לקונקשיין הזה היא גם תאלץ לפצות אותך ע״פ החוק הישראלי במידה ויהיה איחור משמעותי בהגעה שלך ארצה. כלומר, אתה יכול לקבל פיצוי של מאות דולרים על הסיפור הזה.
לעומת זאת, אם אתה לא יכול לסבול איחור משמעותי בהגעה לארץ, וכמובן נשקלל פנימה שווי של יום עבודה, אז כדאי שתפנה ליונייטד ותציג את הבעיה. קונקשיין של שעתיים ומעלה יהיה מתאים יותר.
-
אין עליי לחץ ממשי להגיע באותו יום לארץ (הנסיעה היא לכנס אקדמי+טיול), אז מפה נובעת השאלה האם כדאי לי בכל זאת להשאיר את הכרטיס כפי שהוא. אני חושב שעזרת לי להחליט, תודה!
-
אם הייתי גמיש ובמצבך… לא רק שהייתי משאיר את הכרטיס כמו שהוא אלא שהייתי מתפלל ערב לפני הטיסה שיהיה איחור משמעותי וטיפול לקוי מצד צוות הקרקע.
קח בחשבון שאם תפספס את טיסת ההמשך הישירה מסן-פרנסיסקו מרבית הסיכויים שיונייטד תמצא לך מושבים בטיסות חלופיות דרך ניוארק או איזה האב של ברית סטאר באירופה כך שתגיע לישראל בפועל באיחור של כמה שעות ובטיסות פחות נוחות. אליה וקוץ בה.
בהצלחה.
-
האם אהיה חייב לעלות על טיסה כזאת שעוברת דרך יעד באירופה? הרי בעיקרון הזמנתי א’ וקיבלתי ב’. הם נותנים אפשרות גם לעלות על הטיסה הישירה הבאה לת”א?
-
אין תנאים פורמליים למצבים האלו. יש קוים מנחים, יש פרקטיקה ובכל מקרה הכל תלוי בזמינות המושבים באותו רגע ובמסוגלות של הסוכן.
ברוב המקרים הסוכן ישאף לצמצם את האיחור בהגעה ליעד הסופי. הוא יכול באופן עקרוני להעביר אותך לאותה טיסה ביום למחרת – וכדאי לך לבקש את זה, ואף לציין בפניו שיש לך איפה להתארח ללילה נוסף – אבל במקרים רבים סוכנים מעדיפים את האפשרות של הטיסות החלופיות. כך מצטייר שהחברה עשתה כל מאמץ להביא את הנוסע ליעדו באיחור המינימלי האפשרי.
וכן, מותר ליונייטד להעביר אותך לטיסות חלופיות, גם דרך אירופה, במקרי IRROP (פעילות בלתי שיגרתית = איחורים, ביטולים וכו׳).