פסל החירות
-
הי
הבנתי שאם נוסעים לבקר את הפסל אפשר לעלות למרפסת או לכתר.
האם הטיפוס לכתר שווה את המאמץ (ההבדל במחיר זניח)?
האם רואים משם את הנוף או שהטיפוס הוא רק לצורך חווית הטיפוס?
תודה
ניר
-
הנוף מהפסל לא יותר יפה מאשר מהאי או המרפסת-להיפך. חלון קטן עם נוף מוגבל. הכניסה לתוך הפסל טובה לקורות חיים(הייתי בתוך פסל החירות!!!). ממליץ על הבמה. הטיפוס לכתר גם ארוך, מתיש וקלסטרופובי.תיהנה.
-
היי ,
לא הייתי משקיע יותר מדי בפסל החירות.
יש שייט חינם הלוך וחזור לסטטן איילנד במעבורת שחולפת עלפני הפסל .
לי זה נראה די מספיק .
-
אני לא יודע מתי אתם מתכננים את הטיול, אבל אנחנו היינו ביולי, קחו בחשבון תור ארוך לבידוק, תור אחרי הבידוק למעבורת, והתור הכי גדול למעבורת חזרה, כל זה כשהשמש קופחת (יש קטע מוצל למעבורת חזור אבל עד שמגיעים אליו...)
אגב, אני לא יודע מה התדירות ואם זה משתלם אבל התור למעבורת מניו ג’רסי היה קצר משמעותית.
אהבתי את התגובה של סטיבןג’יין, אכן הביקור בפנים הוא בחזקת הייתי סימנתי V, המרפסת מספיקה מבחינת הנוף, בפעם הבאה ננופף לגברת לשלום מרחוק יותר.
-
תודה
לא נטפס למעלה
נשאר להחליט אם לשוט לאי או רק לעבור לידו
כמה קרוב עוברים לידו?
אם מזמינים כרטיסים למעבורת מראש – זה לא חוסך את התור?
אנחנו נהיה שם בסוף יולי, והתוכנית להגיע לאי/לשוט לידו על הבוקר
ניר
-
אנחנו הזמנו דרך האתר שלהם מראש, זה חסך לנו עמידה בתור הרגיל לקופות ונעמדנו בתור של משיכת כרטיסים,
בתור לבידוק המעבורת יש שני מסלולים האחד אמור להיות מהיר יותר לרוכשים כרטיסים מראש, בפועל לא סגור על זה שזה קיצר משהו.
בחזור עומדים מהרחבה של האי בנחיל אדם שמוביל לתור של המעבורת חזרה.
אורך רוח, כובעים והרבה מים קרים משפרים משמעותית.
עוד דבר, כשעולים לפסל אם יש תיקים אז צריך לשכור לוקר (נמצא באוהל הבידוק המקדים – כן בידוק למעבורת ובידוק למתחם הפסל) ולהפקיד בתוכו את התיקים, קחו בחשבון שהלוקרים קטנים משהו.
-
אתם עם ילדים? בני כמה?
רוצה להציע לוותר גם על השיט החינמי לסטייטן איילנד ובמקומו לעשות שיט בspead boat שיוצא מהנמל הדרומי של מנהטן (ולא מבאטרי פארק). אז הרווחתם גם שיט שהוא כייפי וחווייתי (ומרטיב:-)) וגם תראו את פסל החירות במלוא תפארתו מהדרך, אולי מקצת יותר רחוק אבל לטעמי זה מספק.
-
הייתי בפסל החירות לפני המון שנים, ומסכים שהטיפוס עליו הוא בחזרת “לסמן וי”
מצד שני – אני לא יודע איך הייתי מרגיש אם לא הייתי מסמן את הוי הזה. כלומר יש מקרים שצריך לסמן את הוי ולהמשיך בחיים כי אחרת זה ירדוף אותנו.
-
הכל עניין של אלטרנטיבות ועדיפויותהשאלה היא כמה חשוב לכם הביקור ב/ליד פסל החירות לעומת שאר האטרקציות במנהטן, איפה מבחינתכם חכם יותר להשקיע את הזמן.
לי לא ממש היה חשוב, להערכתי התקרבתי ל 10 ביקורים במנהטן כשהחלטתי לקחת את המעבורת לסטטן איילנד כדי לחזות בפלא. שאר האטרקציות מבחינתי היו הרבה יותר מעניינות.
לאחרים ממש חשוב לטפס בתוך הפסל ומבחינתם זהו MUST של ביקור ראשון.
אתם צריכים לתעדף בהתאם לטעם שלכם את האטרקציות ובהתאם להחליט על אם ואיך לבקר את הפסל.
-
אם אתם כבר עושים את השיט לפסל החירות, אני מאד ממליצה לרדת גם באליס איילנד, מה שהיה פעם שער הכניסה לארה"ב. אפשר לומר שפסל החירות הוא הצד התיאורטי ואליס איילנד הוא הצד המעשי של עקרון קיבוץ הגלויות האמריקאי.
המון מהגרים יהודים עברו דרך אליס איילנד, ועבורי החוויה היתה מאד משמעותית. גם אם אתם פחות רגשנים ממני
מדובר באתר מאד מעניין.