מניו יורק דרומה - למה לא?
-
ומשרשור שהתפתח לו במהירות כנראה שלטיול רגוע, מסתמן יותר ויותר , שצפון מזרח מתאים לכם מאוד.
מוני
-
עם הנסיון בטיולים למדתי שהרבה אנשים פחות משקיעים בתכנון של הטיול ויותר נוטים “לזרום עם העדר”. לדוגמא המון משפחות נוהרות לאזור היער השחור, בגלל הפירסום, ופחות מגיעים ליעדים מקבילים אבל פחות מפורסמים. ואולי טוב שכך?
גם בארה”ב יש נטיה ללכת “אחרי כולם” אבל למי שמשקיע ולומד על מקומות מגלה אתרים מרהיבים. גם כאן – מאוד תלוי באופי של המטיילים ובנכונות לחפש ולקרוא חומר לא בעברית.
-
אין ספק שזו אופציה, אבל עוד לא ירדנו מהאחרות… מה אמרנו על קליפורניה? פחות מתאים?
אם נלך על צפון מזרח אני מניח שללכת גם מזרחה לאכדיה וגם מערבה לניאגרה זה יותר מידי. והכיוון יכול להיות לעלות צפונה ישר מניו יורק דרך עיירות כמו וודסטוק והייד פארק, סרטוגה ספרינגס – משם אפשר לסטות לכיוון ורמונט – ההרים הלבנים ועיירות באזור, ואז מערבה חזק לניאגרה, דרך האגמים. ואז לחזור דרך פנסילבניה, או לקחת טיסה נניח לוושינגטון ומשם לחזור לניו יורק.
-
לגבי העניין של העדר אתה לגמרי צודק ולמרות שהרגע כתבתי מסלול שהוא די לפי העדר – לא יודע אם זה מה שבא לי.
יש מצב שיותר מתאים לנו לעשות couchsurfing באיזו עיירה קטנה בורמונט, ודרך המקומיים להגיע למקומות שונים לגמרי. וזו סתם דוגמה. העיירה הקטנה לצורך העניין יכולה להיות בכל מקום.
-
אכן רציתי להציע לך להתעכב בדרך צפונה באזור הקטסקילז, בעיירה וודסטוק, שמתאימה מאוד לתיאור של מה שאתה מחפש. אישית, זה הכיוון שהייתי הולכת עליו "במצבכם".
לגבי קליפורניה, אני חושבת שגם אזור סן פרנסיסקו יכול להתאים, או אזור סן דייגו, רק שזה כרוך בעוד טיסה לא קצרה ולא זולה.
-
ועדיין לא פסלתי את הדרום…
מסלול מניו יורק לוושינגטון, סמוקי מאונטנז, אשוויל, אטלנטה, סוואנה, צ׳רלסטון, מירטל ביץ׳. משהו כזה. ואז לחזור לניו יורק או בנסיעה או אפילו בטיסה קצרה.
זה לא נראה לי הרבה יותר נסיעה מהצפון.
זה מסלול שייתן לי גם טבע, גם ערים ועיירות וגם חופים.
אלא אם המזג אוויר חם מידי – למה לא?
-
הענין הוא לא למה לא או למה כן.
לאתמצא פה הרבה אנשים שעשו מסלול כזה, והשאלה היא מה זה אומר ואם זה מפריע לך.
כאמור, או בגלל שזה כן נסיעה ארוכה יותר, שהתמורה עליה פשוט פחות מצדיקה את אורכה לעומת טיול צפונה, או באמת בגלל שישראלים, או בני אדם בכלל, נוטים ללכת אחר העדר, ומעדיפים לעשות מסלולים שכבר נוסו בהצלחה.
אז או שאתה הרפתקן, שאוהב להמציא את הגלגל ולתכנן טיולים בעצמך בלי "להעתיק", גם במחיר שאולי תגיע ותגלה שאכן זה מסלול פחות יפה (או שתהנה בטירוף ותוביל עדר לכיוון חדש...)- אני, למשל, מאלה, ברמה זו או אחרת.
או שאתה מעדיף ללכת על בטוח, לאור סכום הכסף הלא מבוטל שמוציאים על טיסה לארהב, ולטייל במסלול שכבר עשו רבים וטובים לפניך, בבחינת מליוני אנשים לא טועים…
על זה רק אתה יכול לענות.
-
תשמע, אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. צריך לבחור.קודם כל, לגבי נסיעה עם תינוק – האם אתם מטיילים איתו בארץ? אם נסיעה לסופ”ש בארץ עם התינוק היא מפרכת או משהו שמוותרים עליו מראש, כנראה שזה מאותת לך משהו על עד כמה זה יהיה מסובך לעשות טיול מתגלגל בארה”ב.
אם המתגלגל הוא בעייתי ואתם מחובבי ניו יורק, זה בסדר לנסוע גם אך ורק לניו יורק לשבועיים (כשמוצאים כרטיס זול, ואולי עדיף שלא בקיץ העמוס שגם כך חם מאוד בה) כשיש לכם קורת גג קבועה עבור התינוק, ולהשאיר את היתר לפעם אחרת, בעוד כמה שנים, כשיהיה לכם יותר קל.
אפשר אגב, אפרופו “אחרת היינו טסים לחצי שנה ומטיילים לאורכה ולרוחבה”, לעשות בדיוק את זה בטיול הבא. טיול של חצי שנה הוא לא בר השוואה לשבועיים בניו יורק או לטיול קצר. עם ילדים גדולים יותר, עם קראוון קנוי או רכב קנוי פלוס ציוד קמפינג ובישול עצמי, אפשר לעשות טיול של חצי שנה במחיר הרבה יותר סביר ממה שאתה חושב. אוכל לספר שאני בעצמי טיילתי עם רכב בארה”ב-קנדה כך במשך חצי שנה לפני שנים רבות – ואתה יודע מה? עוד לא כיסיתי ולו חצי. כמעט ולא הייתי בכלל בחוף המזרחי למעט 4 ערים...
כן, מובן לי הרצון להספיק כשטסים כל כך רחוק, אבל יהיו עוד הזדמנויות. בסופו של דבר, צריך לתעדף.
-
אני מאד מאמין שמבחינה כספית אפשר למצוא דרכים לאלתר ולהסתדר בתקציבים הרבה הרבה פחות גבוהים מהמקובל.
כי לפי הספר טיול משפחתי של חודש יכול להגיע ל60 אלף שח בקלות, שזה כמובן לא מתאים לכל אחד.
לגבי טיול עם תינוק זה בהחלט הימור. אין לי שום דרך לדעת…
-
לגבי טיול עם תינוק זה הימור:
יש דרך לצמצם את ההימור – לנסות בבית.
יצאתם איתו לסוף שבוע (לא אצל סבתא)? יותר מאחד? ארוכים יותר?
עשיתם איתו ימי טיול עירוניים ארוכים? לא שעתייפ כשצריך ובעיר שלכם, אלא לנסוע מהבוקר עד הערב לעיר אחרת?
אם לא – תנסו ותקבלו תחושה איך זה. ותנסו שוב ושוב עד הנסיעה. גם כי דברים משתנים וגם כי תוכלו לפתח לעצמכם שיטות מתאימות.
לגבי מסלול החומוס השחוק
ממש לא חייבים את המסלול השחוק. לכל אחד יש את האהבות והרצונות שלו. אבל המסלולים הם שחוקים כי הם יחסית טובים. הם נותנים מענה טוב לשילוב של ערים והרים, נופים ופארקי שעשועים, קניות ואטרקציות. במסלול של צפון מזרח למשל יש הרבה יכול משחק כדי להתאים אותו להעדפות של כל אחד. כולל למשל שילוב טיסת פנים (הרבה פעמים ללא דמי החזר לרכב), יותר או פחות טבע, יותר או פחות ערים, יותר או פחות פארקי שעשועים ועוד. בגלל זה המסלול הזה מתאים כמעט לכולם.
מפעם לפעם מגיע פורץ הדרך שבוחר מסלול חדש (אני מתייחס לטיול ראשון / שני, לא ל”מקצוענים” שכבר טחנו את המסלולים השחוקים). זה בסדר גמור. אבל סיכוי לא רע שהמסלול פחות יתאים לאחרים. כי זה יהיה מסלול שמוטה לכיוון מסויים שקורץ לאותו אחד. למשל מסלול מוטה טבע. למשל מסלול מוטה קילומטרז'. או מסלול מוטה ערים, או מוטה לכל דבר שהוא.
אז אפשר ואפילו כדאי לבעוט במוסכמות ולבנות טיול משלכם. אבל בהחלט יכול להיות שאחרי שתחפרו ותלמדו תגלו שהטיול שלכם כן דומה לאלה שקדמו לכם.
בלי קשר – קל ללמוד על המסלול השחוק וקשה יותר ללמוד על מקומות יותר מיוחדים. אם תשאלו פה שאלה על האטרקציות בניאגרה תקבלו תוך כמה שעות אי אלו תשובות. אם תנסו לשאול פה על משהן בצ’רלסטון תקבלו הרבה פחות תשובות. אז ברור שלפורום הזה יש מתחרים בינלאומיים, ותמצאו המון תשובות על צ’רלסטון. אבל מעבר לעברית פה בפורום יש יחסית הרבה דמיון בין ישראלים ופחות דמיון בינינו לבין האמריקאים שיענו לך בפורום האחר. לא שלא תסתדרו, אבל יהיה יותר קשה.
ולגבי עלות – תעשה לעצמך חישוב ריאלי על מה מדובר. כמו שהזכרתי מחירי מחייב בסיסיים (מלון + אוטו + אוכל, לא קמפינג וכדומה) מתחילים ב-200 דולר להרכב שלכם. זה מתחיל ב 200, אבל אחרי תוספות של אטרקציות וכדומה, 300 דולר לא יהיה מופרך בכלל ואפילו יותר. 300 דולר ל-30 יום זה כבר 35 אש”ח. טיסות יעלו עוד 7000 ש"ח בערך (לטיסה לא ישירה!). הכנות בארץ (יש לכם ויזה? לתינוק? ציוד וכדומה) יכול להגיע לכמה אלפי שקלים ובסך הכל - עברתם את ה-40 ומתקרבים ל-50.
האם אפשר לטייל חודש שלם ב-40? כן. אבל זה דורש פשרות. האם אפשר לטייל בפחות מ-40 – כן, אבל זה כבר דורש פשרות רציניות. למשל הרבה לינות לא במלון. קמפינג, קאווץ’ סרפינג ועוד.
-
אצטרף לדעת הרוב: אתם צריכים לחזור ולעשות חושבים איזה סוג טיול מתאים לכם ומה אתם רוצים לעשות.
אפשר להבין שזה לא יהיה הטיול האחרון שלכם בארה"ב, כך שדווקא לא הייתי רצה אחרי אתרי החובה אלא באמת חושבת מה מתאים לכם בעיתוי הזה של זוג +תינוק (שלא דומה כלל אגב לזוג +2).
אני טיילתי באזור צ'רלסטון עם ילדון בן שנה וחצי ויכולה להגיד לך שמאד התאים לטייל שם כי יש שילוב מקסים של עיר קטנה עם היסטוריה וים וקצת טבע. יש המון מקומות בדרך לאורך החוף האטלנטי. הזכירו את מירטל ביץ', יש גם את שינקוטיג שהוא חוף מאד מיוחד ואת הouter banks של צפון קרולינה. יש גם המון אתרי תיירות שקשורים להיסטוריה האמריקאית באזור וויליאמסברג. אלה מקומות שישראלים בדכ לא מגיעים אליהם, ויכול להיות שהם באמת מתאימים לטיול איטי של ולא בהכרח לטיול הסטנדרטי שבו עוברים מקום לינה כל לילה או שניים (אגב, הזכרת couchsurfing כמה פעמים. זה ריאלי עם תינוק?)
בכלל, המסלול שאתה מתאר יכול להיות מצוין (לא הייתי בחלקים הדרומיים יותר כמו אטלנטה) אבל כנראה שיותר מתאים לאביב ולסתיו מאשר לקיץ המהביל.
-
עם כל הכבוד, זו ארה”ב. לא משימת התאבדות בחקר אנטארקטיקה בתחילת המאה שעברה. אין ממש מה “לפרוץ דרך”.ה”מסלולים שחוקים”, ובעיקר מה שישראלים קוראים “מסלול החומוס” (שלפחות בדרום אמריקה הוא פשוט כי רוב התרמילאים הישראלים מעתיקים אחד לאחד את מה שקודמיהם עשו עד לרמת בחירת מקומות הלינה הספציפיים), זה כי לא מעט מבקרים פה בפורום מחפשים להסתמך על מסלול מוכן או וריאציות עליו של מטייל קודם (בגלל זה ריבוי הבקשות לסיפורי דרך), אבל זו ארה”ב – יש המון המון אתרים, ויש המון המון דרכים לחבר אותם, בכיוונים שונים ובאורכים שונים. יש אתרים פופולאריים יותר, אבל המסלולים המחברים אותם לא בהכרח דומים בשום צורה זה לזה. גם מה שנראה לנו “הכי פופולרי” כי שואלים ומדברים עליו הכי הרבה, הוא לא בהכרח הכי פופולרי במציאות: למשל, אם זכורני נכון, בשנים האחרונות אחד מעשרת הפארקים הלאומיים הפופולאריים ביותר בארה”ב הוא אקדיה שבמדינת מיין, הידעתם?
אבל בסופו של דבר, לשואל: יש לך X זמן, ותינוק, שגם בו ובמגבלות ההתנהלות איתו צריך להתחשב. ארה”ב היא כמו אירופה – לא היית חושב בחודש להכניס את ספרד, צרפת, איטליה, צ’כיה, קרואטיה עם אתרי טבע גדולים ופארקי שעשועים ועוד לדחוף שבוע בלונדון. צריך לבחור, לקבוע סדר עדיפויות ולהתפשר.
וכמו שאנשים טובים הציע – בדוק פה בארץ איך אתם מסתדרים בטיול עם תינוק לפני שרצים להזמין כרטיס לחודש.
-
כדאי לזכור שככל שבטיול קצר (חודש ומטה) יש יותר יעדים (ובמיוחד אם הם מפוזרים) זה יעלה יותר – כי אתה מוסיף נסיעות, השכרת רכב, דלק ואפילו טיסות, וזה מכביד על התקציב.אם תשאיר את ערימות הרעיונות שרצו בהודעות הראשונות שלך לטיול עתידי של כמה חודשים, יהיה הרבה יותר קל להפחית עלויות. ברור שאפשר לחסוך בכל טיול, אבל בטיול ארוך יש יותר אפשרויות (אפשר לקנות רכב במקום לשכור, למשל), וכשהילד גדול יותר גם אפשר ללכת על אופציית קמפינג. כרגע, לעכשיו, אתה צריך בראש ובראשונה לצמצם יעדים.
-
אני חושב שהתשובה פה הירא ברורה. מצפון וממערב לניו יורק יש הרבה מה
לראות על שטחים קטנים יחסית ואילו דרומה מוושינגטון לפחות לאורך החוף צריך
לנסוע הרבה יותר מיילים בין האתרים שרובם נמצאים קרוב יותר לפלורידה.
הייתי בצ’ארלסטון ובסוונה והן מקסימות אבל לא הייתי נוסע את כול הדרך מניו יורק
עד אליהן. אני עשיתי את זה מפלורידה.
האפשרות ההגיונית היחידה לעשות מסלול כזה זה אם תכלול את פארק שננדואוהבלו רידג’ פרקווי באפלצ’ים במסלול הטיול שלך לכול אורכם ואז תשבור לכיוון
החוף אבל זה לא נראה לי מתאים לתינוק גם בלי קשר לקילומטרז’ הגדול
יותר.
-
שלום. אני חייבת להגיד שאני חולקת על רוב כותבי הפורום. אנחנו טיילנו ברוב המקומות של הטיולים הקלאסיים בארהב . שנה שעברה עשינו טיול לסמוקי מאונטיין לעיירה גטלינברג. פשוט מדהים אין דברים כאלה. היינו גם בסאוונה שהיא יפיפיה. חייבת לציין שאם בעבר אנשים לא הכירו בישראל את הסמוקי מאונטיין לאט לאט יותר ויותר אנשים מכירים. אין ספק שנחזור לשם שוב. דבר שצריך לקחת בחשבון זה תיכנון הנסיעה לשם . שהיא די ארוכה אבל יש המון דברים לראות בדרך.. אפשרות נוספת כדי לחסוך את הנסיעה הארוכה הלוך חזור זה לקחת טיסה מניו יורק לאטלנטה ומשם לתכנן טיול חזרה ברכב לניו יורק דרך הסמוק מאונטיין.
-
לא הבנתי על מה את חולקת??? אף אחד לא אמר שאין אתרים בדרך. אמרו
רק שלא שווה לעשות את כול אורך הנסיעה.