מסן דייגו לגרנד קניון
-
הודעתי הקודמת השתבשה, הנה הודעה מתוקנתערבה
סליחה , ממש לא התכוונתי להעליב..
אני מנסה לדמיין את הדרך ולא יודעת למה להשוות. אם צפויים לנו יומיים נסיעה כמו לאילת בכביש מונוטוני ונוף מדברי, אני חושבת שיהיה לילדים קשה.
לכן דוקא בנגוד להצעה של אורלי לא נראה לי שהמשפחה שלי תהיה מסוגלת ליום נהיגה מאומץ ולכן אני דוקא כן מחפשת אטרקציות שיוכלו להקל על הדרך.
אני אמתין בסבלנות ואשמח לשמוע תובנות של אלה העתידים לחזור מהאזור
אחרי הפסח.
רוי -תודה
איריס -
לערבההי ערבה
רוב הדרך נסענו בתואי שלכם , רק שלא חתכנו באמצע והגענו עד פיניקס ומסם נסענו בכביש המהיר.
הדרך המשותפת לשתינו היא אכן מדברית ומשעממת (לא להיפגע).
הדבר היפה הם קקטוסים שמדי פעם מופיעים וגבעות מרוחקות.
הדרך עצמה מישורית, מאובקת ועוברים מדי פעם ליד כל מיני "ספק יישובים ספק בתים בודדים" עם קראוון מוזנח בחצר ואיזה רכב שניים או גרוטאות בצד.
לא הדרכים היפות שאנחנו מדמיינים כמו במוניומנט ואלי וכו'.
מצד שני, המצב של הכבישים מצויין. הם מתוחזקים טוב ורחבים מספיק גם לקראוונים ללא כל בעיה. לקראת סדונה יש פיתולים רבים אבל הכביש נותר רחב ונוח וכשהיינו שם הם עשו המון שיפוצים בכבישים כך שעכשיו המצב בטח עוד יותר טוב.
לגבי המשך הנסיעה מסדונה שווה להמשיך בכביש 89 לכיוון צפון ולא לעלות על הכביש המהיר 17. הכביש עובר בעמק מקסים וירוק (אחרי האדום-אדום של סדונה)- coconino national forest וזורם בו נחל שלאורכו יש מספר קמפים וגם שמורה קטנה בשם slide rock state park
וזה הקישור לאתר שלה: http://www.fs.fed.us/r3/coconino/recreation/red_rock/slide-r ock-pic.shtml
לגבי החלוקה שלך, מעולה כרגיל ! אין ספק שתיהנו מאד .
לשאלתך לגבי החלוקה ביום של פאלם ספרינגס, לא הייתי מקדימה לצאת לילה קודם. פשוט תצאו מוקדם מסן דייגו ותגיעו לפאלם ספרינגס לפארק המים בשעה 11 בערך ויהיו לכם מספיק שעות להחליט אם לעלות לרכבל או לא ואפשר אפילו לעלות לרכבל ואחר כך לעצור ברחוב הראשי, לבלות בדוכנים ולנחות עייפים אך מרוצים לשנת לילה. תזרמו עם עצמכם. כזכור לך, אנחנו סיימנו את הלילה בג'קוזי משפחתי חם-רותח ושמח בבריכה של הקמפ בדיוק בחצות !
הנאה גדולה יקירתי
אורלי -
לאיריס ולערבהרוי, היקר!
הסר דאגה מלבך! ההעלבות - ממני והלאה. סתם לא יכולתי לעמוד מנגד, לנוכח צמד המילים (מדברי משעמם), שלרבים נראה, מובן מאליו (בצדק או שלא...)
אני בהחלט מבינה את חששותיה של איריס, כולנו הורים, וכולנו יודעים מה המשמעות של נסיעה ארוכה.
מזכירה לך, שיש ציפיה לסיכום חוויותיך מ"כמעט 4 שבועות של טיול מדברי...."
אל תשכח להודיע, שאתה בדרך לשדה"ת
ערבה. -
לאיריס ואורלי - אני לא עומדת בקצב...איריס -
הכול ברוח טובה! ממש לא נעלבתי! ראי תשובתי לרוי.
בכל מקרה אתם נוסעים לפנינו, אשמח להכניס גם את חוויותיך לתיקיית החוויות המתעבה שלי. חוויות שיש להן "עבר" של התלבטויות - הן החוויות החשובות ומלמדות ביותר...
אורלי -
כהרגלך, תארת את הכביש הכי טוב שאפשר! בדיוק מה שרציתי לדעת! לא אוותר על נסיעה עליו, אבל לפחות אדע למה לצפות.
לגבי "סלייד רוק סטייט פארק" - אכן בתוכנית!
לגבי פאלם-ספרינגס - אכן נזרום...
ערבה. -
ערבה יקרהאין מה לדאוג,אני אעדכן,מצפה כמו תמיד לרשום את ה"זה הגיע....."נעדכן אתכם לקראת הנסיעה,נעדכן אתכם בזמן הנסיעה ונגיש מסקנות כשנחזור.