קורנוול, דרום אנגליה - סיפור טיול
-
למעוניינים, באותו פארק לאומי יש גם טירה, Castle Drogo. חשבתי שיהיה לנו זמן לבקר בה עם סיום המסלול אבל בסוף ויתרנו.
מדובר בטיול בטירה והגנים , מסלול הליכה מעגלי בשם Teign Valley הנמצא למרגלות הטירה.
-
תודה יעל
גם אני ממשיכה לעקוב. התמונות שלך יפיפיות ואני פשוט מוקסמת !!
-
גם אני עוקבת, נראה ונשמע מעולה

-
שלום לכולם,
את סיפור הטיול אומנם סיימתי אבל חשבתי גם לכתוב קצת על המקומות שרצינו ללכת ולא הלכנו, אולי אחרים יוכלו לשלב
כמו לפני כל טיול שאני מארגנת, אני מתחילה בקריאת חומר על המקום (ספרים, סיפורי טיול, בלוגים, אתרי אינטרנט), מסמנת אתרים על מפה של גוגל ובסוף מרכיבה מסלול. אני בדרך כלל דואגת לציין לי מה יש באיזור כך שאם לא מסתדר משהו או סיימנו מוקדם מהצפוי או סתם בא לגוון אז משנים.מקום שמאוד רצינו ללכת אליו ולא הספקנו הוא פרוייקט עדן.אומרים שזה ‘המקום’ ללכת אליו כשמגיעים לקורנוול. פרויקט עדן הוא פרויקט של תיירות אקולוגית בקנה מידה עולמי, שנבנה במטרה לשמר מיני צמחים ויצירת מודעות אקולוגית. האתר משמש כאטרקציה תיירותית הפתוחה לקהל הרחב ובמקביל נערכים בו מחקרים בתחום הבוטניקה. האתר כולל גנים פתוחים עם צמחייה המתאימה לאקלים המקומי וכן שתי ביומות הבנויות מכיפות גאודזיות המשכיות בהם מטופחים גנים בוטנים המתאימים לסוגי אקלים שונים. במקום פסלים, יער הגשם הגדול ביותר בעולם בשבי, ג'ונגלים ומפלי מים. בכל בנוי בארכיטקטורה חדשנית.
במקום יש גם אטרקציות אתגריות כמו אומגה (600+ מטר במהירות 100 קמ”ש), טיפוס, נדנדה וקפיצה מגובה 20 מטר.
מאוד התלבטתי לגבי הגעה למקום מטעמי זמן (זו אטרקציה שבקלות לוקחת כמעט יום שלם ואפילו יום שלם), מטעמי עלויות (25 מבוגר, 14 ילד, 64 משפחתי 2+2 וזה לקונים באינטרנט יום לפני הגעה. יש לשלם בנפרד על האטרקציות האתגריות עד עשרות פאונד). אני מניחה שאם היינו בפורום של מבוגרים או ילדים בוגרים יותר היינו הולכים אליו בוודאות.
טיול נוסף שמאוד רציתי לעשות היה טיול באי St Michael's Mount. הגעה לאי יכולה להעשות או בהליכה רגלית על גשר (בזמן שפל שכן בגאות הגשר לא נראה
) או ע”י שייט סירה שזו חוויה לפני עצמה. במידה ורוצים להגיע רגלית יש לתזמן את ההגעה. באי עצמו יש גן עדן סובטרופי, טירה, מבצר ומנזר –בקיצור חוויה נהדרת. בדיאבד היינו צריכים להתחיל איתו שכן לדעתי זה די מיוחד גם למקום הזה. מקום נוסף הוא תיאטרון Minack Theatre. מדובר בתאטרון פתוח פעיל. אפשר להגיע רק כדי להתרשם מהמקום ואפשר לשלב עם מופע. יש הופעות בצהרים ובכרב. המקום לא פתוח למבקרים כשיש מופע ולכן אם מעוניינים רק לבקר יש לתאם את ההגעה. פרטים ניתן למצוא באתר.
מאוד רציתי להגיע לאחד המכרה באיזור, שכן זה משהו שמאוד מאפיין את האיזור בעבר. יש כמה אתרים כאלו במקום:
יש את King Edward Mine Museum. ויש את Poldark Mine. אנחנו לא הצלחנו.יש כמה וכמה כפרי דייגים במקום: Mousehole, Port Isaac, Polperro, Mevagissey. בקיצור יש הרבה כפרי דייגים, בחרו את זה שמסתדר לכם במסלול שלכם.
יש גם פארק חבלים Go App. לא ממש בקורנוול (בדבון, אפשר לעשות ביום שמגיעים או שחוזרים ללונדון). שימו לב, מתאים מגיל 10 ומעלה. לנו היו הרבה מתחת לגיל 10 אז לא הלכנו.
יש גם זורבינג למי שאוהב. זה נקרא Cornwall Zorbing Park. אם אתם קבוצה גדולה כדאי להזמין מראש. מזהירה שזה יקר..
אם יוצאים לטיול עם ילדים גדולים אז אפשר לבקר באתר הזה (קייקים, גלישה..)
יש עוד מקומות שמצאתי שנראות לי נחמדים, אשלח יותר מאוחר לינק למפה שהכנתי.
-
יעל, תמונות מקסימות ממש!
-
הוזכר על-ידי
עמיחי13