ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המלצה לטיול עם תינוק לויאטנם

פורום טיולי משפחות
    11
    24
    5571
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • adivelednizki
      adivelednizki נערך לאחרונה על ידי

שכל אחד יעשה מה שטוב לו

בכל מקרה אין שום ויכוח, וכל אחד צריך לעשות מה שטוב לו .

ובעיני זה היה דיון מעניין ורלוונטי גם מבלי שהוא חזר לכאן.

אני חושבת שהרבה מתלבטים בנושא הזה ואני בהחלט התלבטתי בזמנו .

שרק נהיה בריאים ונחזור בשלום .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • karnielr
        karnielr נערך לאחרונה על ידי

לא כל אחד צריך לעשות רק מה שטוב לו

זה בדיוק הקושי...שהורים כבר לא יכולים לעשות רק מה שטוב להם אלא לפעמים צריכים לוותר או לדחות דברים שהם רוצים בגלל שיש להם ילד....

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • keves160
          keves160 נערך לאחרונה על ידי

לצורכי הדיון, כמו שנאמר בתגובה אלייך, זה לא רק “מה שטוב לו” – אישית לעצמי איני רואה שום בעיה לבקר במדינות אלו, כי אני אדם בוגר, עם מערכת חיסונים בוגרת ובריאות טובה, ואם אעלה לגובה של 3,500 מטר (כמו בשרשור בעמוד זה לגבי לקיחת תינוק ללדאק) ואחטוף מחלת גבהים אוכל לזהות את התסמינים שלי וליידע אנשים סביבי ולפעול בהתאם. כאן מדובר על החלטה שמשפיעה יותר מכל על אדם שאינו יכול עוד להחליט לגבי עצמו.

כמובן שכל הורה עושה את שיקוליו הוא. אבל נשאלת השאלה על סמך מה ההחלטה מבוצעת. כשהורה מסתפק בלשאול בפורום לגבי מדינת עולם שלישי, בלי לבדוק באמת מה רמת התברואה בה, מה קורה עם חיסונים, בלי להתייעץ עם רופא – זו בעיניי טעות. צריך לבדוק עם מקורות מוסמכים יותר מאיתנו אנשי הפורום, ואזי לעשות החלטה מושכלת.

כי בסופו של דבר, מדובר בחופשה, מדובר במותרות. לא הכרח, ולא “אם לא ניסע עכשיו אז לעולם לא” – יש מסעות שדחיתי ודחיתי בגלל סיבות שונות או מחויבויות או התחשבות במשפחה, לפעמים יותר מעשור, ובסוף הגיע זמנם. בחרת באחריות מסוימת בהפיכה להורה, לפעמים חכם יותר לדחות סיפוקים עבור התינוק שלך, זה חלק מהחבילה בעיניי.

• ?
            משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

זה נכון שכשאתה הורה אתה כבר לא אמור לעשות “רק את מה שטוב לך” אלא לחשוב גם על הילד, אבל זה כבר מביא אותנו לסוגיה הידועה של “האם צריך רשיון (או כדאי שיהיה צריך) כדי להיות הורה”.

את התשובה כולנו יודעים, והאמת היא שהשאלה הזאת עולה לי בראש גם כשאני רואה לעתים כאן על הכבישים ילדים בני 12 נוסעים במהירות של 40 קמ”ש על אופניים חשמליים ומסמסים תוך כדי, או מושב אחורי של מכונית לידי בפקק שעמוסה בארבעה-חמישה פעוטים שרוקדים עליו מבלי שאיש מהם יהיה חגור בחגורת בטיחות, וכיו”ב.

לדעתי האישית לקחת תינוק לויטנאם או הודו זה סיכון מיותר (וכאן עצרתי את עצמי מלהגיד מילה יותר קשה), אבל כל עוד לאותם הורים יש חזקה על ילדיהם כל שנותר לנו לעשות הוא לחלוק את הידע, הדיעה והנסיון שלנו במענה לשאלתם (תחשבו על כל אלה שבכלל לא שואלים כאן...), ו...לקוות לטוב. 

• 1
            • 2
            • 2 / 2
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון