טיול לפיליפינים
-
אני רוצה לטוס לפיליפינים ומקריאה קצרה שלי על המקום , אני מבינה שהפיליפינים זה שרשרת של איים.. פחות מחפשת ומתחברת לטיול של בטן גב ובגד ים.
השאלה שלי, האם אפשר לתכנן לשם טיול לחוות ולראות, אוטנטיות, תרבות, נופים של ירוק ואולי קצת שילוב של מערב, אם יש להם דבר כזה

שאלה נוספת, האם אפשר לעשות טיול של שלושה שבועות וזה ממצא או כדאי להוסיף עוד שבוע ולסגור חודש?
אשמח לתגובות

-
ממצה ולא ממצא.
הפיליפינים היא המדינה הכי מערבית אולי באסיה, זה מתבטא באנגלית כשפה עיקרית כמעט, מוזיקה מערבית (70-80-90!), מרכזי קניות במנילה (הקניון הגדול באסיה) והמון בהיה בסמארטפונים. מחוץ למנילה התנאים קצת יותר ירודים, ושמירה על הניקיון היא לא הכי חשובה.
לשאלתך, בעקרון כן, עיקר הטיולים ה”ירוקים” יהיו באי המרכזי לוזון, בו יש טרסות אורז והרי געש. יש עוד איים עם נופים ירוקים, אבל התשתית להגיע אליהם רק בשביל לראות מפל מים או גבעת שוקולד די איטית ומורכבת.
מבחינת תרבות “אותנטית” אני חושב שדי מחוויר לעומת מדינות אסיה השכנות, בעיקר כי הפיליפנים הם עירוב של תרבות מערבית עם אסיתית.
לדעתי חודש בלי ים זה קצת ארוך מדי -
תודה רבה , עזר לי מאוד

-
באמת?!
לא הייתי בפיליפינים, אבל “המדינה הכי מערבית אולי באסיה”? מול יפן וקוריאה, למשל? לא ממש הדימוי שמתקשר לי עם המדינה, אולי מנילה כזו, אבל באמת, כל המדינה?ולשואלת – את אומרת שאת רוצה לנסוע דווקא לפיליפינים – אז למה? אם את לא רוצה חופים ולא יודעת שום דבר אחר על המדינה (כמו שאלו איים), מה בעצם משך אותך דווקא ליעד הזה מלכתחילה על פני כל ארץ אחרת בעולם? מסקרן אותי לדעת.
-
התייחסתי למערבית במובן של אימוץ התרבות האמריקאית
מבחינת מודרניות היא די מפגרת אחרי המון מדינות אסיה -
אוקיי, כי התמונה שהיתה לי בראש של הפיליפינים היא ממש לא של מדינה מתקדמת ומערבית בשום צורה… -
היצוא ההיי טק של פיליפינים יותר גדול מאשר יצוא ההיי טק של מדינת ישראל. כמעט לכל חברה יפנית יש מפעל בפיליפינים . באזורים כמו מקאטי , פורט בוניפצ'ו או אורטיגס כילו אתה בהונג קונג. כמות הגורדי שחקים הרבה יותר גדול מאשר בתל אביב, קניונים ענקיים ומלונות פאר. בעיה להגיע למקומות האלה, אתה עובר דרך שכונות עוני , כבישים לא כבישים או ופקקים אין סופיים. תרבות נהיגה לא קיימת ומכוניות מאוד מוזרות(ג'יפני). פיליפינים זה גם קול סנטר אחד גדול, ותרבות מאוד אמריקאית בחיים היום יום. חוץ מזה מדינה לא מפותחת במיוחד, יפה עם אנשים מחויכים.