למי שמתכנן טיול לדרום אמריקה
-
שוב פעם אניזה דיון שתקף לכל יעד כי כל מטייל מטייל בצורה שונה ומבזבז בצורה שונה
אחד שמעשן חפיסה ביום רק התוספת לסיגריות משנות את התקציב
יש כאלה (כמוני )שאחרי ארוחה חייבים קינוח-
קינוח *3 פעמים ביום *30 יום +90 קינוחים בחודש
ועוד לא דיברנו על קניות ,תחבורה ,לינה ו....
יש לנו בפורום המזרח הרחוק דיון ארוך לגבי עלויות מחיה לגבי תאילנד בלבד (מעבר לדיון על הודו)ובסופו של דבר עלות הם בין
50$ דולר ועד 100$ ליום לא כולל טיסות כמובן שאפשר מעל 100$
אבל מה שאני מתכוון זה הפער בין מה שנקרא להיתכלב לבין להיתפנק
והפערים המשמעותיים רק מראים שהכל תלוי באופי המטייל
מי שבזבזן צריך לקחת את זה בחשבון לפני שיוצאים לטיול ולא לחשוב שהוא יכול להיסתדר כמו פלוני שלא מעשן לא מתחיל עם בחורות לא שותה לא אוכל מתוק ולא אוהב קניות
שבת שלום ושלא נפסיק לטייל
-
עלויות למשפחהלכל המנוסים - האם מישהו יכול לתת הערכה (מנסיון אישי או משמיעת דיווחים של מטיילים), על העלויות המשוערות למשפחה שמטיילת? הכוונה היא לבצע טיול תרמילאים דומה במהותו לטיול שעושים הצעירים - נסיעות באוטובוסים, אכילה במסעדות מקומיות ופשוטות, שינה בסיסית וכו'. אני פשוט רוצה להבין מה לדעתכם ה"מכפיל" למשפחה בת 5 נפשות ( 3 ילדים) לעומת העלויות של מטייל בודד. הבנתי שלמטייל בודד זה כדאי לחשב לפי 1500 דולר לחודש פחות או יותר (יש מי שאמרו פחות מאלף ויש מי שאמרו שאלפיים, אז אני הולכת על האמצע), אבל מה לגבי משפחה? מה החיובים במקומות הלינה על ילדים? באוטובוסים וכו'? האם יהיה נכון להניח שפי 3 עד פי 4 מעלות בודד תהיה העלות למשפחה? -
מחירים מעודכניםבתור אחת שטיילה ביבשת 9 חודשים בשנת 2008 יש לי דעה די עדכנית
בצילה, ארגנטינה וברזיל הוצאתי 1200-1400 בחודש וזאת אחרי שבמשך חודש וחצי ישנתי באוהל, להוציא לילה שניים בשבוע בערך בהוסטל (צריך להתקלח מידי פעם), נסעתי באוטובוס הכי פשוט שיש ולפעמים טרמפים, מה שכן אכלתי טוב. בקיצור לא יודעת מה היה לפני 2008 אבל לפי הסיפורים המחירים קפצו פלאים, לטובתי הדולר היה 3.2 בערך כל התקופה.
בוליביה ופרו הסתכמו ב-400-700 דולר לחודש שזה כולל את כל האטרקציות למינהן, הרבה טרקים וגולת הכותרת האמזונס.
אקוודור נחשבת מדינה זולה אבל היא לא! הדולר זה המטבע המקומי. בגלפגוס הייתי 3 שבועות והוצאתי 2000 דולר על טיסות, שייט 8 ימים ביאכטה סבירה, צלילות, ועוד טיול יום.
בנוסף, עוגיות ופופקורן נאכלו בשפע אז חזרתי עם 8 קילו יותר..
עכשיו בואו נעשה הקבלה קטנה בין שוק מחנה יהודה לכל יעד בדרום אמריקה, אמרו לכם שבננות עולות 10 שקלים, בסוף הן עולות 5.
עוד עצה חכמה תבקשו מהמקומיים לקנות לכם את הכרטיסי אוטובוס כי במקום לשלם 40 בולביאן תשלמו 15.
ואל תגידו לי שלא בכל מקום מורידים כי אפילו בדואר (כן כן מוסד ממשלתי) הורידו לי ב50 בוליביאן כי ביקשתי יפה. -
הערה על שער הדולרשער הדולר משתנה בכל מדינה בעולם לפי המצב הכללי של הדולר בעולם, ומצב המטבע המקומי ביחס לדולר.
הסיבה ששער הדולר היה 4.7 ואח"כ 3.2 ונכון לעכשיו הוא בערך 4.2 זה לא בגלל שהשקל הוא מטבע שמתחזק ונחלש, אלא בגלל שהדולר מתחזק ונחלש.
מה שאומר שגם המטבעות בדרום אמריקה מתחזקים או נחלשים יחסית לדולר, ולכן אם מישהו הוציא 1000 דולר בחודש כשהדולר היה חלש , אם הוא יחזור היום על אותו מסלול בדיוק, הוא ישלם פחות.
כל זה לא רלוונטי כשמדובר באטרקציות שמשלמים עליהן בדולרים, או באקוודור.
אלקנה -
הערה על שער הדולראלקנה - אתה צודק לחלוטין.
וכנראה הפתרון היחיד לזה הוא לקבל הערכות מחיר במטבע המקומי (וגם פתרון שכזה אינו חסין כי כשמטבע מסויים משתנה מהותית מול מטבעות העולם, לפעמים נוצרת אינפלציה באותה מדינה שמשנה מהותית את המחירים, במטבע המקומי). בכל מקרה, כדי לנסות להכין ערכה תקציבית לטיול, חשוב לקבל סדרי גודל ופרופורציה, ולכן להבין אם מדובר בסביבות 700$ לחודש או 1500$ לחודש או אולי יותר. אין בזה שום התחייבות וכל מטייל, כל טיול וכל תקופה של שינויי מטבע תגרום להוצאות בפועל להיראות אחרת. אין ספק שצריך להכין מספיק רזרבות כשיוצאים לטיול כזה, או לדעת לקצר ולקצץ בעלויות במקומות מסוימים.... -
הערה על שער הדולרלרוב זה בגלל הדולר אבל לא תמיד...בכל אופן זה לא הנושא.
השער של היום של פסו ארגנטיאני - דולר אמריקאי הוא כמו ב2003
אבל היום זה 4.1 ואז זה היה 4.7 , כלומר שילמתי יותר.
אבל למי אכפת? תכלס לא מעניין אותי, כמה שיש וכמה שעולה משלמים.
מי שלחוץ על כסף - סעו להודו. -
הערה על שער הדולר- ל satrianiעד כמה שידוע לי 1 דולר = כ 3.2 פסו ארגנטינאי, תקנו אותי אם אני טועה כי מהערה שלך לא ברור 4.1? -
1$=3,70 פסוס -
הערה על שער הדולר- ל satriani4.1 זה השקל.
כאשר אני טיילתי ב2003 זה היה 4.7.
מצד שני, הכי הרבה ששילמתי על לילה בחדר פרטי היה 17.5 פסו (החדר היה 25 פסו ל2 אנשים, הוא היה בבואנוס איירס) והבנתי שהיום זה הרבה יותר יקר.
בקיצור, דברים כאלה משתנים ושערים עולים ויורדים. טיילתי בברזיל שדולר היה שווה 3 ריאל ועד לא מזמן דולר היה שווה פחות מ2 ריאל (במשבר הנוכחי המטבעות קפצו קצת אבל עד לא מזמן הריאל היה פחות מ2)
לסיכום, כסף זה פונ' של המון דברים שקשורים אלינו והמון שלא.
מי שלחוץ על כסף ולא אכפת לו לאן הוא מטייל שיסע למקומות יותר זולים. -
תשכחו מהמרות - מה העלות העדכנית במטבעות המקומיים?כולנו מבינים ששערי המרה משתנים כל יום. עלויות מ-2003, לא בדיוק מסייעות למי שרוצה לתכנן טיול לסוף 2009 ותחילת 2010... אנחנו אפילו מבינים שדרום אמריקה יותר יקרה מהמזרח ורוצים לטייל בה, ובכל זאת, כמו בכל דבר שמשקיעים בו באמת, חשובה מידה מסוימת של תכנון ובטח תכנון תקציבי, ולכן חשוב לדעת סדרי גודל של עלויות. מה סדר גודל העלויות העדכניות במטבעות המקומיים במדינות דרום אמריקה???
-
תשכחו מהמרות - מה העלות העדכנית במטבעות המקומיים?כבר ניסו להסביר את זה פה כמה פעמים
הכל תלוי איזה סוג של מטייל אתה ובאיזה חודש אתה נופל במקום מסוים
אני הוצאתי ב9 חוד' 45,000 כולל הכל ויש אנשים במוציאים אותו סכום בחצי שנה
באמת אין לשאלה הזאת תשובה