שאלות על אוסטרליה
-
היי,
מגיעה לסידני עוד כמה ימים אחרי 3 חודשים בניו זילנד. יש לי חודש ועשרה ימים להעביר באוסטרליה ויש לי כמה שאלות:
1. התכנון בכללי הוא להתחיל מסידני ולעלות צפונה בחוף המזרחי, לא סגורה עד לאן כדאי להגיע אם אני מתכננת גם לעשות חלק מהמדבר.
2. אני מתכננת להתנייד בתחבורה ציבורית ורציתי לדעת מה הדרך הכי נוחה לעשות זאת. איזה חברה? איזה תוכנית משתלם לקחת? (הבנתי שיש כאלה לפי קילומטרים וכו..)
3. אני רוצה להגיע לאזור של סלע הUluru ושמעתי שיש כל מיני סיורים לשם. מישהו היה? ממליץ? ואיך הכי טוב להגיע לאזור שם?
4. איזה סים הכי כדאי לקנות? ואיזה חבילות יש כי אני ממש מתקשה למצוא באינטרנט..
5. יש לי דולרים ניו זילנדים, מה עדיף להחליף בניו זילנד לדולרים אוסטרלים או אמריקאים ולהחליף שם לאוסטרלים?
סליחה על החפירה ותודה מראש לעונשים

-
מעיין שלום,
היינו לפני חצי שנה חודשיים וחצי באוסטרליה, אלא שכיוון הטיול שלנו היה שונה ואפילו הפוך, מקיינז ירדנו לאורך החוף המזרחי דרומה, עם גיחה למדבר באזור קוינסלנד ובנוסף ביקור באולרו ואליס ספרינג.
אין לי מדע על תחבורה ציבורית, אנחנו שכרנו רכב.
לאולרו הגענו בטיסה. במקום ניתן להזמין סיורים לכל מיני אטרקציות. יקר!
לגבי סים - רכשנו של “וודאקום”. תמורת 30 דולר קיבלנו 6 גיגה ושיחות ללא הגבלה כולל לישראל למשך חודש. הבעיה היא הכיסוי, היו די הרבה קטעים בפריפריה שלא היה כיסוי אבל ראינו שאחרים שקיבלו שירות מ”טלסטרה” הצליחו לתקשר.
החלפת כסף – כפי הידוע לך, כל המרה מחייבת עמלה ולכן רצוי ככל האפשר לצמצם את מספר ההחלפות.
מקווה שהמידע יעזור לך להנות מאוסטרליה.
נ.ב.
למה את מודע מראש לעונשים?????
רמי
-
לגבי התחבורה,
תסתכלי קצת על מידע באתר Greyhound Australia.
בקבוע הזמן שציינת אני חושב שיש מספיק זמן להגיע מסידני עד קיירנס. בלי שום קשר לעליה לאורך החוף, ניתן לקחת רכבת מסידני מערבה לקטומבה ולבקר בהרים הכחולים ואז לחזור לסידני. זה מאד נגיש.
לגבי המדבר, ישנם טיולים מאורגנים לקבוצות (גם לתרמילאים) שיוצאים מאליס ספרינגס ומבקרים באולורו ובקינגס קניון. אני הייתי שם עם רכב ולא ניסיתי טיול מאורגן אבל חברים שעשו את זה נהנו מאוד. קחי בחשבון שזה לא זול וגם עשוי להיות קצת לחוץ בזמנים.
לגבי החלפת כסף, לדעתי שווה ביום האחרון בניו זילנד להחליף את כל הכסף לדולרים אוסטרליים כי זה מקל מאוד לנחות עם כסף מקומי (תשאירי איזה 20 דולרים ניו זילנדים למקרה שתצטרכי לשדה תעופה ומקסימום תחליפי אותם באוסטרליה). אין סיבה להחליף לאמריקאים כי יש שער ישיר בין הניו זילנדי לאוסטרלי.
תעשי חיים!
-
תודה רבה על המענה המפורט!!
* והתיקון האוטומטי מגזים אצלי