יפן - דעתכם
-
ANY, את צודקת לחלוטין.
ולכן כל פעם שאני נותן עיצה אני טורח להדגיש שזו רק דעתי או מסייג בצורה אחרת.
זה שונה כשאני נותן עובדה שחוויתי אותה כמו שהשילוט בדרכים גם באנגלית, או שאפשר לבקר בהימאג’י ובאותו היום גם בנאושימה וכד’.
אני גם מצפה מהשואל שישקול את התשובות. ולכן מכבד את החלטתה של השואלת לשכור נהג (כך ציינתי בתשובתי לגדי).
לגבי מקומות הטיול –
קשה להכניס הרבה בטיולים של עד 3 שבועות במדינות כמו יפן. לכן רוב השואלים ומכאן רוב התשובות סובבות סביב המקומות המרכזיים שמושכים את עיקר התיירות.
לכן, דרך אגב, הטיול הראשון שלי ביפן ארך 5 שבועות ואחרי שנה הגעתי לעוד 3.
-
תודה לכל החולקים מנסיונם, הכל ברוח טובה

- בבחירה בין ביקור בניקו לנארה – איזה מהמקדשים מרשים יותר כולל הסביבה בה נמצא?
- רוני – היכן היית מוסיף עוד יום + לילה?
מבחינת חישוב הימים מהיציאה מטוקיו ועד הנסיעה לקיוטו (עניין הנהג עוד נשקל פשוט שמענו מנסיון של חברים שהיה רעיון טוב מאד)- יציאה מטוקיו + המוזיאון הפתוח-open air museum-chokuko no mori + שייט על אגם אשי lake ashi + רכבל מגורה לעמק הרותח
gora-owakudani - לינה אגם Fujikawaguchiko - מוזיאון פולה – עוד לא התעמקתי אשמח לדעת מה עוד יש בסביבה? - לינה אגם Fujikawaguchiko
- יציאה מ אגם Fujikawaguchiko + עמק קיסו – מה מומלץ לעשות בדרך? + מטסומוטו טירת העורב karasu jo (המקום נסגר בחמש כך שאני לא יודעת אם אספיק לשלבו באותו היום) האם שוה לסדר כך שאבקר שם או שזה לא בעדיפות? – לינה בטאקאימה (או באזור כרגע אני מתקשה למצוא מקום בעיר עצמה)
- ביקור בטאקאימה העיר + נסיעה וביקור בכפר המשומר shirakawago- כמה זמן נדרש לשני הביקורים הללו כולל המעבר ביניהם? האם יש מה לעשות בדרך? האם הגעה ל kanazawe באותו היום אפשרית? – לינה kanazawe
- Kanazawe העיר + גן קנרוקואן Kenrokuen Garden
- נסיעה לקיוטו
- יציאה מטוקיו + המוזיאון הפתוח-open air museum-chokuko no mori + שייט על אגם אשי lake ashi + רכבל מגורה לעמק הרותח
- רוני – לגבי נאושימה האם הכוונה בהצעה להכנס לאי באותו יום של הימאג'י היא בנוסף ליום שאחרי שיוקדש כולו לנאושימה?
- בבחירה בין ביקור בניקו לנארה – איזה מהמקדשים מרשים יותר כולל הסביבה בה נמצא?
-
המקדשים בניקו נחשבים ליפים ביותר. העיירה עצמה יושבת באזור מיוער ויפה אבל לא יהיה לכם זמן בשביל זה כי אתם חוזרים באותו היום לטוקיו.
בנארה יש גם את העיר עצמה שיפה להסתובב בה.
הבחירה שלי תהיה בניקו מהסיבה שיש לכם מעט ימים בטוקיו וכך יתוסף לכם עוד ערב בעיר מדהימה זו.
לא מכיר את מוזיאון פולה.
באזור הדבר הכי יפה זו התצפית על הפוג’י. אתם תהיו בזמן הפריחה (גם אם תפספסו את השיא) והנוף עוצר נשימה. אחלו לעצמכם ראות טובה על ההר. קחו את הרכב וסעו בדרך להר. יש שם קטע של “כביש מנגן”. נחמד.
תלוי בתאריך ובפריחה ביקור בפסטיבל שיבה-זקורה מוסיף צבע לטיול. אנחנו גם אוהבים לשלב מקום או שניים של שופינג בטיול ואני יכול להמליץ על Premium Outlet שנמצא בעיירה Gotemba (מי שמכיר את הפרימיום אאוטלט בארה”ב יודע במה מדובר) מהצד השני של ההר.
למעשה תשלימו כך סיבוב סביב להר עם תצפיות מהממות עליו. הכל במידה והראות תהיה טובה
לגבי עמק קיסו יש לי איתך בעיית תכנון.
מכיון שאת רוצה לצאת מטוקיו ברכב דרך האקונה ופוג’י, הנסיעה לעמק קיסו תהיה ארוכה מאד (בזמן) שכן בין הפוג’י לעמק יש שרשרת הרים לא עבירה אלא בעיקוף צפוני או דרומי. מבט במפה יבהיר נקודה זו היטב. בנוסף נוסעים במהירות 80 קמ”ש במקרה הטוב, וברוב הזמן 50 קמ”ש.
בעמק קיסו 3 נקודות ענין – הכפר Yaotsu עם Chiune Sugihara Memorial Hall חסיד אומות העולם שלטעמי חובה לבקר שם, וכן צמד הכפרים צומאגו ומאגומה (Magome,Tsumago) והטיול ביניהם.
ותרו על מצומוטו. את נושא הטירות תכסה טירת הימאג’י די והותר. מצומוטו עצמה די משעממת (עד כמה שכל מקום ביפן יכול להיות משמעמם – כי הכל כל כך יפה) וטקס המלחמה בטירה די דבילי (רק לדעתי...)
לינה לפני טאקיאמה תעזור לכם כך שלא תצטרכו ללון בעיר עצמה וגם תאפשר את הטיול בקיסו. למי שנוסע ברכב פרטי יש יותר אפשרויות למצוא מקומות לינה על הדרך, גם מבלי להזמין מראש (מקסימום לילה קודם בהתאם להתקדמות). אנחנו למשל לנו בעיירה Ina ממזרח לטאקיאמה, מרחק שעה מהעיר, באנו לפסטיבל וחנינו בעיר.
ביקור בטאקיאמה הוא יותר מסיור, במיוחד אם תפלו על יום פסטיבל טאקיאמה (רצוי אבל לא הייתי יוצא מגדרי לשם כך), ואם תפלו על הסאקורה אז בכלל תצטרכו יותר מיום כי המראות נפלאים.
שירקאווה-גו, עם רכב צמוד (להגיע ולצאת. במקום ברגל) זה פחות מחצי יום ברוטו, ואז נשאר מספיק זמן לקנזאווה לפי התכנון.
נאושימה מצריכה יום וחצי לפחות. אז התשובה היא כן.
בפוסט הראשון כתבת שאם צריך תוסיפי יום או יומיים. אז תוסיפי 3. לא תצטערי.
-
רוני, תודה רבה על התשובה המפורטת.
אכן בדקתי במפה וראיתי למה הכוונה שבהגעה לעמק קיסו.
בשלב זה כבר הזמנו כרטיסי טיסה ולכן הזמן העומד לרשותי הוא 17 ימים נטו.
בשלב זה כנראה שהורדתי את נארה, אך גם כך לא אוכל לשלב גם את עמק קיסו (ז”א עוד יום בדרך מפוג’י לטאקימה) וגם את נאושימה.
מתלבטת בין השניים.
מה דעתך? במה יש ערך מוסף גדול יותר?בנתיים ענייני הרכב בברור.
-
מציע לך לקרוא היטב על נאושימה ולהבין מה האי מציע. בעיקר מוזיאונים מיוחדים טבולים בנוף. ייתכן וזה לא מה שאתה מצפה לו.
עמק קיסו משתלב יפה עם האלפים. עיקרו נוף.
לא יכול לקבל החלטה עבורך. אהבתי את שני היעדים, אחרת לא הייתי ממליץ.
-
לא הייתי במוזיאון פולה אבל לדעתי הוא באיזור האקונה ולא חמשת האגמים. אם זה כך, ללון בקווגוצ'יקו ולחזור בבוקר להאקונה נראה לי בזבוז זמן.
-
הי,
בעניין הרכב-
לאחר בירור נהג תהיה הוצאה גדולה מידי
נראה שנשכור אוטו (אין לנו בעיה לנהוג בצד שמאל)
לידיעה – כ100$ ליום + 200-250$ להחזרת רכב בעיר שונהיש להוסיף טול וחניה
מאחר ואנו כבר נדרשים לשלם סכום לא מבוטל על החזרת הרכב חשבתי על האפשרות הבאה:יום 1. את הנסיעה מטוקיו לניקו נעשה עם הרכב ונהנה מהסביבה שהבנו שהיא יפה ונלון באזור
יום 2 נסע לאגם Fujikawaguchiko נטייל בסביבה ונלון שם
יום 3 נסע לכוון האקונה ונחזור ללון ב Fujikawaguchiko
יום 4 נסע לכוון לmagome דרך ina לינה באזור
יום 5 נסע לכוון טקיאמה – לינה לפני או בטקיאמה
יום 6 טקיאמה + שירקגו – לינה בקנזווה
יום 7 קנזווה – החזרת האוטו בבוקר בקנזווה
באתרים שחיפשתי לא מצאתי מקומות לינה בסמיכות לנאושימה או בה עצמה, המעברים כך נראה יגזלו לא מעט זמן..למרות שאני אוהבת מוזיאונים כנראה אוותר
עם זאת יוצא שבכל הטיול למעט מיאג’ימה לא נראה את נוף הים והאיים שאני מאד אוהבת, האם יש מקום באזור שאוכל להנות ממנו?
3 ימים טוקיו
7 ימים (יציאה מטוקיו ברכב) ניקו – קנזווה
4 ימים קיוטו – כולל יום ההגעה מקנזווה
2 ימים הימאג’י הירושימה מיאג’ימה1 יום – אזור ים?
אם יש מקום ממש יפה באזור הים אוכל לוותר על עמק קיסו ולהסתפק ביום אחד פחות בדרך ע”י כך שאסע מ Fujikawaguchiko לכוון טקיאמה מהצפון, נראה שהנופים שם גם יפים.
אשמח לדעתכם
תודה
-
- השכרת רכב לא צריכה לעלות יותר מ 80$ ליום. אפשרויות השכרה walk in גדולות. אין לי נסיון בהחזרת רכב רחוקה, אבל עדיין כדאי להזמין רכב במקום.
- לדעתי את לא מעריכה את איטיות הנהיגה ביפן. את לא רוצה לנהוג על דרכי האגרה המהירות משתי סיבות” א. הן יקרות רצח. ב. לא תהני מהמראות והאוכלוסיה. נסיעה בדרכים צדדיות יותר ארוכה (לכן המסלול שצירפת יהיה יותר מ 1100 ק”מ) ויותר איטית 50-80 קמ”ש. יש המון מצלמות, חייבים לשמור על הגבלת המהירות ובנוסף הכבישים צרים (בדרך כלל נתיב בכל מסלול) ועמוסים. לכן שבעה ימים למסלול המתוכנן יספיקו אולי לנסיעה אבל לא לטיול.
- לינה לנאושימה ניתן לעשות באוקיאמה ואולי ב uno משם יוצאת המעבורת. ההפלגה עצמה 10 דקות נטו, חצי שעה מרציף לרציף ומקסימום שעה ממלון למוזיאון.