ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

רכב בניו יורק

פורום צפון אמריקה
    6
    7
    1419
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • danielpa6
      danielpa6 נערך לאחרונה על ידי

שלום

עד כמה בעייתי זה להתנייד בניו יורק בחודש אוגוסט-ספט’ עם רכב? 

בהשוואה לסן פרנסיסקו/לוס אנגלס..? 

אני עוד לא החלטתי עדיין אם אגיע לשם באמצע הטיול או בתור התחלה(ואם זה יהיה באמצע אין לי עניין ממש להחזיר רכב ולשכור מחדש.. מה גם שאני מעדיף את הנוחות של רכב צמוד ולא תחבורה ציבורית)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

במנהטן? מאד בעייתי

בגדול במרכז מנהטן חניה מאד יקרה (עשרות דולרים). בגדול אין חניה ברחוב אלא רק בחניונים. רוב החניונים הם בשירות חניה מה שאומר עוד זמן ועוד כסף. אם הלינה היא מחוץ למנהטן, תשלם אגרה לא זניחה על הכניסה בבוקר.

אם מדובר על מחותץ למרכז מנההטן, אפשר לנסות להתנייד באוטו, אבל מאד תלוי מאיפה ולאן.

בגדול, אפילו אם ניו יורק צקוע באמצע הטיול ולא מעשי להחזיר ולשכור שוב את הרכב – יותר פשוט לישון מחוץ לעיר ולהתנייד בפנימה בתחבורה ציבורית, או פשוט להשאיר את האוטו בחניון כמה ימים.

אגב אמצע ספטמבר זו גם הועידה השנתית של האו”ם, וכשהפמליות עוברות סוגרים כבישים. 

• danielpa6
          danielpa6 נערך לאחרונה על ידי

מבחינת האום לא אמורה להיות בעיה השנה  אני עד ספט’ כבר מתכנן לחזור(סוף אוג’)

לפי מה שאתה אומר אין ממש מנוס מתחבורה ציבורית(**SH) אסתכל אחכ במדריך של התחבורה הציברות איך זה עובד שם ..(אחרי שאבחר יעדים בתוך העיר)

סתם בשביל לסבר את האוזן כמה זה אגרת כניסה בבוקר?ועד איזה שעה זה בתשלום וכו

• שירליץ
            שירליץ נערך לאחרונה על ידי

התחבורה הציבורית בניו יורק מאד נוחה ויעילה. כי גם המקומיים נוסעים כמעט רק בתחבורה ציבורית בעיר. 

יצא לנו להכנס מניו ג׳רזי עם רכב בסוף השבוע. הכניסה בגשר/מנהרה עולה כסף (15$ אולי?), החניה עולה עשרות דולרים ליום, הנהיגה מלחיצה (רוב הנהגים הם מוניות ואין להם סבלנות בשיט לתיירים איטיים), ואם אתה מטייל קצת ברגל צריך בסוף לחזור למכונית (בתחבורה ציבורית כי כבר עייפים מההליכה). 

בקיצור – לא ממליצה בכלל.  

• keves160
              keves160 נערך לאחרונה על ידי

ניו יורק זה לא ישראל. יש שם תחבורה ציבורית שעובדת. אפילו ביעילות, ואפילו בשישי, שבת וחג, כמו שצריך במדינה מתוקנת בשנות האלפיים.

צריך פשוט לצאת מהקיבעון שהתחנכנו אליו בשנים של תחבורה ציבורית מקרטעת, איומה ולא פועלת כל השבוע בישראל – בהרבה ערים גדולות בעולם המקומיים לא מחזיקים רכב או לא מזיזים את הרכב לנסיעות עירוניות כי התחבורה הציבורית זולה ונוחה בהרבה. היו לי חברים מקומיים גם בניו יורק, גם בלונדון ועוד ערים גדולות עם מערך מוצלח של תחבורה ציבורית, וגם מאלו שיש להם רכב אף אחד מהם לא משתמש בתוך העיר ברכב, אלא רק לנסיעות מחוץ לעיר. הם כולם יגידו לך שזו טרחה מיותרת לגמרי.

• sigalza
                sigalza נערך לאחרונה על ידי

לא מומלץ בכלל…

הרבה ברגל והקפצות רחוקות בתחב’צ

• ramiav1
                  ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

הייתי בחורף בניו יורק עם רכב צמוד , הרכב שימש אותנו לנסיעות מהמלון במנהטן לקווינס . בתוך מנהטן עצמה העדפנו רכבת תחתית ולא ברכב שנשאר בחניון .

הנהיגה במנהטן קלה יותר מאשר בישראל , ואם נהגת בבני ברק או תל אביב אין בעיה לנהוג במנהטן .

עלות החניה הייתה 35 דולר ל-24 שעות .

• 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון