מחלת גובה
-
היי,
אני וחברה שלי מטיילים בסין, לפני שבוע וחצי הגענו לשמורה בגובה 3800 וחברה שלי לא הרגישה טוב אז ירדנו מהגובה ישר לגובה 2800 והכל היה טוב.
אחרי זה עברנו לעיר בגובה 500. ואתמול נחתנו בעיירה בגובה 3200 וחברה שלי לא כל כך מרגישה טוב, היא חלשה עם סחרחורות ולי יש ממש קצת כאב ראש.
זה אמור לעבור עם השהות בגובה או שזה מסוכן?
**אנחנו מתכננים בימים הקרובים לנסוע למקום שהוא בין 3800 ל4500.
תודה רבה!
-
חשובה התאקלמות הדרגתית לגובה ולא לעלות בבתאחת מ500 מטר ל3000 אלא להשאר יומים 3 בגובה 1000
בנוסף מומלץ להעזר בDIAMOX
במידה והחברה עדיין תרגיש לא טוב מומלץ לוותר על המסלול
-
היי,
אנחנו כבר 3 ימים בגובה 3200. התסמינים של מחלת הגובה עברו, אנחנו מרגישים טוב אך עדיין מתקשים בפעולות כמו ריצה, עליות ארוכות וכו..
מחר אנחנו עולים לגובה 3800, יש טעם לקחת כדור או לא? זה מחייב?
-
עשיתם טוב שנשארתם 3 ימים בגובה זה ומתכננים לעלות רק 600 מטר אבל אם עדיין יש קיי נשימה כדאי לקחת חצי כדור פעמיים ביום
אייילה המלצות מרכז בקרה אמרקאי CDC -המוציא פעם בשנתיים YELLOW BOOK להדרכת מטיילים
- Ascend gradually, if possible. Avoid going directly from low altitude to more than 9,000 ft (2,750 m) sleeping altitude in 1 day. Once above 9,000 ft (2,750 m), move sleeping altitude no higher than 1,600 ft (500 m) per day, and plan an extra day for acclimatization every 3,300 ft (1,000 m).
- Consider using acetazolamide to speed acclimatization, if abrupt ascent is unavoidable.
- Avoid alcohol for the first 48 hours.
- Participate in only mild exercise for the first 48 hours.
- Having a high-altitude exposure at more than 9,000 ft (2,750 m) for 2 nights or more, within 30 days before the trip, is useful.